barvni laserski tiskalnik

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Kaj priporočate namesto Samsunga CLP-315?

HP me ne zanima
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Preveri ceno izpisa na stran.
Pri nekje mesečnem izpisu do 10000 strani so barvni laserji mnogo dražji od inkjetov. S tega razloga sem Samsunga CLP 310N zamenjal za HP officejet napravo. Cena izpisa na stran mnogo cenejša kot pri laserju.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
kvaliteta izpisa slabša, 80 gramski listi niso ustrezni
frown-1.gif

Smo imeli inkjet na testu, takega z zalogovnikom barv. Vse je ok, samo kvaliteta izpisa pa porazna, razen, če se ga uporablja samo za račune, dobavnice in risbe (acad). Pa še pri risbah ni čist ok.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nisi povedal za kaj ga uporabljaš... Za pisarno pri tisku 600dpi ne boš videl razlike (morda na papir za 2€/paket iz diskontarja). Laserc na fotopapir je bolj no-go (ali se motim?) za fotografijo.
To kar si imel do sedaj je SOHO zadeva, kvaliteta tiska je 600dpi.
Sicer pa je tvoja odločitev. Meni je na 310 zmanjkalo 2 tonerjev. Sem se odločil da ne bom več menjal. Komplet kvalitetnih nadomestnih je 100€ in več. Tiskalnik nima niti 10000 izpisov pa sem moral zamenjati grelno enoto, posodico za odvečni toner in čistiti transportni trak.
Tako da poceni laserjev z dragim vzdrževanjem/izpisom ne kupim več.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net

Prav s tem modelom nimam izkušenj, si pa sedaj že dolgo lastim zmogljivejšega 420DN in imam same pozitivne izkušnje.
Obrni se na Secop, so super in ti bodo dali vse potrebne info.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tudi na fotopapir se da, zdej če je smiselno je druga zgodba; razlika je v finišu, je pri hiši (še vedno
grin1.gif
) clp310, ni zdej neka huda fotka, ampak vseeno pa, glede na to koliko star printer je, naredi lepo.
Največjo razliko naredi original vs. kitajski toner. Kitajc tiska občutno slabše, ampak glede na ceno izpisa, se ne pritožujem. Narejenih ima 9k izpisov, vmes sem parkrat praznil posodico tonerja, set kitajskih tonerjev je ranga ~30€, dokler čisto ne crkne, bo ostal...

So kje primerjalni ceniki glede na izpis in servisni interval? Ker kakor gledam in po izkušnjah, ne smeš gledat samo na ceno barve. Pri laserjih je že razlika v tonerjih, kjer eni imajo samo prah, drugi imajo notri tudi posodico+valj, pri inkjetih nekateri pri xx odtisih blokirajo in hočejo na servis (ne spomnim se znamke, vem da je zasikal da hoče nov tampon)... ?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Proračun ?

cca 200 eur

za ricoha vidim da je ista cena tonerja kot pri samsungu
smile-1.gif

samsunga se da predelaz z osnovnim znanjem lotanja, da sprejema tonerje brez kartuš. oziroma, da jih lahko sam polniš neglede na stanje čipa.