Barvanje blatnika brez preliva na vrata?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Če pride poškodba do pleha, bo seveda rjavelo. Če boš dal barvati pokrov motorja, daj potem čez še eno prozorno zaščitno folijo, da se zaščitiš pred nadaljnimi poškodbami.

Je pa zanimivo, kako je kvaliteta zaščite različna pri razičnih proizvajalcih. Npr. na službenem parkirišči se Ford S-Max-om barva kar lušči na točkah, kjer so kamenčki zadeli pokrov in to se lušči v velikost nohta. Spodaj pa ven gleda pocinkani del, nekje tudi že rjaveči pleh.

Npr. pri Amperi pa kamenček v 99% odbije majhen košček laka in barve, temeljna barva je v 99% še vedno nedotaknjen, do cinka pa res pride zelo redko in mora biti močan udarec kamna (npr. lansko leto, ko mi je na trzinki priletel od košnje v vrata).

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
tale slika je pa druga pesem - kako ne more rjavet, če je šel kamenček do pleha?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
to je bilo mišljeno, kot da ni sprejemljivo, da se to dogaja po 2 letih
smile-1.gif
pa tud če bi blo vseh 40k prevoženih po AC

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
to je bilo mišljeno, kot da ni sprejemljivo, da se to dogaja po 2 letih
smile-1.gif
pa tud če bi blo vseh 40k prevoženih po AC
Takšno haubo ti lahko naredi zima v enem dnevu na ganc novem avtu, če se preblizu kakšnemu tovornjaku za ritjo pelješ, ko so ceste fajn pošodrane ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
skratka, avtohiša ni mela preveč posluha, sprožili smo reklamacijski postopek preko renault slovenija.

Zelo profesionalno izpeljana zadeva, gospod je naredil 100 enih meritev, trdnost barve itd, pošljejo rezultate v francijo in oni potem na podlagi šasije pogledajo pogoje na traku ko se je avto sestavljal.

skratka
zmaga.gif
za odnos

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Eno vprašanje: Zavaroval sem svoj nov (rabljen 3 leta) avto full option z vsemi možnimi kombinacijami,...agent mi je zrihtal dobro ponudbo in sem pred pol leta ko sem podaljševal tudi zamenjal zavarovalnico (ne bom še zaenkrat pisal kje, če pa me opeharijo pride v javnost).... Potem se zgodi ponoči praska na parkingu, opazim zjutraj in prijavim H kombinacijo. Cenilec full prijazen, vse obljubi, vse poslikava, vse popiševa, škode relativno malo,..bi rekel da na pooblaščencu kake 300-400 evrov. Ves vesel že skoraj pozabim in se že prijavim na servis (za datum ko mi bo zav. potrdila sanacijo...). Posebno pod vplivom žene, ki je enkrat na Triglavu prijavila H kombinacijo za poškodbo in padec snega in so profesionalno in res odlično zrihtali takoj, avto je bil čez 1 teden popravljen, res bi pohvalil odnos (čeprav mi vseh prask ki sem želel razumljivo niso priznali, in so tudi pojasnili zakaj ne -razumljivo, fer odnos mora bit)

Vglavnem, moj postopek traja in traja in končno odgovor: Ne priznamo, ker ob prvi sklenitvi zavarovanja pri naši zavarovalnici avto ni bil poslikan?! WTF? Kaj je to zaena zajebancija, prvič slišim?! A to bi moral jaz ali agent ali kdo poslikat? Plačujem ne malo, nikoli še nisem prijavljal nič od parkinga,... in na tako foro se ne mislim odgnat,....kakšen bi bil naslednji korak preden grem do odvetnika?

hvala, lp

Nazadnje urejeno:

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
ne vem najprej nisem sploh pomislil na njega,....bom ga kontaktiral,..do sedaj nikoli nikdar še nisem rabil agenta ker so vse uredili direktno,....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
pred leti ko sem menjaval zavarovalnico sem sklenil zavarovanje preko neta. Novo polico mi je dostavil njihov agent in hkrati poslikal avto.
Nato sem čez par let zamenjal zavarovalnico, kar na tehničnih in sem zavaroval samo delno kombinacijo. Je šla teta iz šalterja pogledat avto in to naj bi bilo to. Zgleda da ima vsaka zavarovalnica drugače.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
No sej mogoče prehitro sklepam, mogoče samo potrebuje slike od agenta ,... se pa ne spominjam, lahko da je celo slikal kajjazvem za polleta nazaj,....vglavnem bom urgiral agentu imam pa tudi sam nekaj slik,...upam na uspešno rešitev in javim,.
lp

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Če gre za Triglav, možno da si sam kriv za neposlikan avto. Ob določenih produktih je po sklenitvi potrebno iti celo do njihovega cenilca, da podrobno pregleda vozilo in ga poslika. Za določene produkte pa je dovolj, da poslika zastopnik. Če mu nisi pripeljal vozila na slikanje, si spet sam kriv.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Moj zastopnik je se vedno slikal avto (po PS) ko sem spreminjal polico (na več kombinacij oziroma druge) ali menjal zavarovalnico.
Tako da...

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Moj zastopnik je se vedno slikal avto (po PS) ko sem spreminjal polico (na več kombinacij oziroma druge) ali menjal zavarovalnico.
Tako da...
Ker si mu to omogočil. Sem tudi sam zastopnik, pa verjemi da obstajajo primeri ko folk 2 tedna iščeš in loviš okoli, da si ogledaš vozilo in poslikaš morebitne poškodbe. Sploh ko sklene zavarovanje pred nakupom vozila, potem pa ga z avtom ni več nazaj ...