Banke, ki ne bi smele opravljati poslov

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Določanje razdalje je zelo specifična stvar in se odloča na podlagi regije. Standard je lepo spisan, vendar neprimern za specifike manjših oz posameznih držav.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Vem, kako je standard spisan, samo hotel sem mu pokazati, da kilometrine ni opredeljene. Recimo zdaj, ko so bile poplave; če bi celo Ljubljano zalilo, bi imeli v marsikateri firmi velike probleme, prav tako ob večjih potresih... Govorim za podjetja v Ljubljani, ki imajo DRC prav tako v Ljubljani.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Vem, da ni, zato ga pa sprašujem, če mi lahko citira del, kjer je to našel, morda sem pa kaj spregledal.
wink-1.gif

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Citat:
Pa se glede razmejitev pristojnosti revizorjev. Komercialna revizija ne dela po nalogu BS-ja. Dela po svojem progamu in kodeksu. BS lahko njihove izsledke uposteva, ali pa ne. Za vsaj eno banko v Sloveniji vem, da so imeli dve kompletni reviziji, komercialno in BS, ker je hotela imeti BS svojo oceno.

"Komercialna" revizija je najeta s strani banke. Dela po svojih standardih, ki so v okviru splošno veljavnih standardov in včasih še malo hujši. IT del teh revizij je večinoma podpora finančni reviziji pri zagotavljanju delovanja kontrol, poročila se tudi naredijo, na strani banke je ali bo ta priporočila upoštevala ali ne, sankcij ni.
BS revizija: banke imajo kar redne obiske BS inšpektorjev. Kar oni zahtevajo je potrebno izvesti, samo še nisem slišal, vsaj zaenkrat ne, da bi zahtevali kolokacijo na ustrezni oddaljenosti od primarne lokacije.

LP