banka vs kredit

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Verjetno je tudi odvisno od višine kredita, koliko bodo komplicirali ... 1000-2000€ kredita boš dobil zelo hitro, če si le zaposlen ... 40.000-50.000€ pa bodo že večji problemi.

Najboljše na svoji banki povprašat ... ponavadi banke hočejo da pri njih dobivaš plačo, ko ti dajo kredit.

Lp

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.670
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Najbolje da zaprosiš za 50.000.000 ali več. Glede na to, kaj berem, za to ne rabiš prav veliko papirjev, pa še vračaš lahko kakor ti hočeš.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
??

Pri SKB banki, lahko zaprosiš za Hitri kredit do 4500€ kar preko spleta. Pogoj je da pri SKB-ju dobivaš plačo ... po odobritvi kredita greš samo še na banko podpisat pogodbo.

Za velik kredit pa sigurno rabiš kar nekaj papirjev ... in po mojem še hipoteko na nepremičnino.

Vsekakor avtor prvega posta ni napisal kakšen kredit bi rad, tako da so odgovori glede komplikacij lahko zelo različni. (pa tudi višina plače bo igrala pomembno vlogo pri izbiri višine kredita)

LP

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Pomoje je najboljše najprej na svoji banki preverit...če si dolgoleten komitent brez problemov, bi se najbrž dalo kaj pametnega namenit...

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
jaz imam glede kredita dobro izkušnjo z Banko Koper.
To, da je tvoja obstoječa banka praviloma najboljša varianta, ker ti kot dolgoletnemu komitentu nudijo posebno ugodne stvari, pa še daleč ne drži. Meni recimo na SKB niso mogli niti približno dati takšnih pogojev (pa sem imel osebni in poslovni račun pri njih), kot so jih ponujali drugje. Dajanje kredita je biznis in greš pač k tistemu, ki ti nudi največ. Splača se iti po par poslovalnicah pa malo barantat.
Če pa gre za par k EUR pa je verjetno res vseeno - razlika v obrestih med bankami bo par 10 EUR...
Pa srečno!