bank@net

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

Z maestorm ne morem plačat hladilnika ki košta 1000EUR, z bankanetom pač lahko. Mobilni bankanet je brezveze, itak imaš na smartponejih normalno delujoč klasični bankanet.

Kaj te moti pri plačilih še vedno ne vem, pač menjalnica in uvoz sta profi orodji, če jih nimaš kaj rabit jih ne klikaš ne?! Novo plačilo je dostopno iz glavnega menija (piše malce dvoumno "novo").

Kar se IEja tiče upam da nisi na 6ki!
grin1.gif
S FF ni nobenih težav.

Izgled = subjektivna stvar, meni je nevtralen.
Uporabnost=ok, da ti zavrača sklic kot napačen je očitno nekaj narobe s sklicem. Sklici imajo kontrolne cifre in če ni prav te ne bo pustilo plačat. Če ne sprejme sklica imaš opcijo da daš 00 ali 99 in vpišeš karkoli. Jasno ne moreš s položnico (sklic 12) plačevat s poljubnim sklicem ker to ne gre, posebne položnice imajo kontrolo sklica.

Kaj da ne. Z maestrom lahko plačaš kolko maš gor razpoložljivega stanja. Sem na tak način plazmo kupil pred leti, ni nobenih težav.

IE imam, mislim da je tam 8ka. Čez noč ni več delalo, z mozillo pa je delalo.

Pri zavrnjenih sklicih pa govorim o plačilnem nalogu... pravilen sklic, ki ne prime. In moraš dat 00 in datum.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Druga stvar pri skb.net, ki me moti (ker ga uporabljam kratek čas, sem mogoče kje spregledal opcijo), je ko vneseš pri plačilu transakcijski račun podjetja, si imel pri bankanet gumb 'Preveri račun', ki ti je vpisal ostale podatke in si bil prepričan, da boš plačal na pravi račun. Tega skb.net nima (oz. jaz še nisem našel), tako da moraš pač bolj preveriti, ali si vpisal pravi račun.

Če tega nimajo pa res sux, to je osnova za uporabnost!
grin1.gif

Abanet to že med vnosom avtomatsko preverja, nobenih tečnih gumbov kot pri bankanetu. Drugo pa so seveda fizične osebe.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
No zdaj če je when-validate-item trigger na polju ali pa ob pritisku gumba ni toliko pomembno. Pomembno je, da stvar deluje vsaj za pravne osebe.

@ferdo: Mogoče veš, kje to je? Res še nisem imel časa toliko pregledati SKB.net, sem pa zadnjič plačeval malo večji račun in sem imel kar cmok v grlu, ko nisem mogel preveriti če je račun pravilen.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Za skb net: če pustiš prejemnika praznega, ti ga v naslednjem koraku izpolni (če je firma). Sem jim že dejal naj dajo gumb kot druge banke, pa zaenkrat še niso. Naj jim še kdo pošlje mail...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
banka net je zakon! Ni mi treba čakati na pošti, banki in pred bankomatom, da plačam položnico, ni mi treba hoditi ven, in prišparam veliko časa.

Samo zaradi banka neta še vztrajam na nkbmju ...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Samo zaradi banka neta še vztrajam na nkbmju ...

Samo za informacijo: tudi ostale banke imajo podobno zadevo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Kero tele načrtuje ta banka net...
Mislim, da poznam tega "teleta", ki ga "pametni" Snecer tako graja. Tega tipa osebno zelo cenim.
Bankanet uporabljam kot fizična oseba in nimam nekih pripomb. Imam seveda definirane vzorce plačil, nekaj uporabljam tudi ponavljajoča se plačila za račune, kjer je sklic enak.
Moj denar: račune, ki jih narobe razporedi, lahko sam definiraš kam sodijo. Da je papirnica pod gostilno najbrž kaže, za kako dejavnost je podjetje uradno registrirano. Dvomim, da so na banki razporejali > 200.000 poslovnih subjektov v RS.
Abanet še nisem uporabljal, uporabljam pa nekaj tudi klik in mislim, da je bankanet boljši.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, najlepša funkcija je "Moj denar".
Izgubljanje časa za popolnoma neuporabno zadevo, ne vem če to kdo sploh uporablja.

Ne rečem, saj se da plačat, a z drugimi (abanet) je postopek lažji in hitrejši, sploh za običajno domačo rabo.

Čeprav opažam, da so nekako "upoštevali" pripombe in če sedaj pogledaš univerzalni plačilni nalog, je ta že precej podoben tistemu na papirju.

Plačilo v tujino pri NKBM net je še vedno zgodba zase. Celega hudiča moraš not vnest, pri abanetu pa simpl, IBAN, Swift pa smo končali.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Plačilo v tujino pri NKBM net je še vedno zgodba zase. Celega hudiča moraš not vnest, pri abanetu pa simpl, IBAN, Swift pa smo končali.

Ne vem kako ti plačuješ v tujino, jst vnesem samo svoje podatke (imam že shranjen) in IBAN (potem klikneš zraven "preveri") in se izpolnijo vsi ostali podatki. Une razne bedarije, ki se rabijo davčnim istitucijam za evidence pa nikoli ne izpolnjujem (oz. kliknem kar pride pod miško) pa do sedaj še nikoli ni bilo težav. Sicer pa se za EU lahko uporabi tudi UPN, samo meni je tisti obrazec še bolj butast in že pogrešam kalasične položnice.