bank@net

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Imam bank@net za svojo firmo, in ravno sedaj me zanima če sem danes dobil določeno plačilo pa nikjer ne najdem prometa, transakcije. Najdem samo izpiske za prejšnji mesec.
Ali sem kaj spregledal, ali se tega res ne da pogledati? Včasih se je dalo.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Klikneš na drugi zavihek "promet" in ti takoj pokaže promet za opredeljeno obdobje. Če spremeniš datume vidiš promet v obdobju, kot si ga sam opredelil. Rdeč kvadratek na začetku vrstice pomeni odliv, zelen priliv.

Simple.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Jaz ne vidim nikjer zavihka promet. moras iti to pod moj denar?

I

Izbrisan uporabnik #488

malo off: je pa katastrofa tale bankanet, jaz se kar za glavo držim, ko moram kaj z njim delat. Totalno neuporabno, nepregledno in neumno narejeno.

Pa tista "storirev" nova Moj denar. Kero tele načrtuje ta banka net, naj ga enkrat uporabi in plača položnico pa bo videl kakšno skropucalo je naredil.

Ko vidiš npr. Abanet, vidiš kaj je spletno bančništvo.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Vsake oči imajo svojega malarja.

Sicer pa je bankanet daleč pred drugimi e-bankami, tako da ne vem kaj ti tukaj ne godi.

Sem delal s klikom in abanetom, pa certifikati pa ne vem kaj vse.

Tukaj lepo dela kjerkoli si in kadarkoli. Res da je sedaj spremenjen, sem se zelo hitro navadil na nov, pa lahko vse uredim brez najmanjše težave.

Sicer pa avtorju teme - fizični ali poslovni bankanet - je razlika, zato najbolje pokličeš na zgornjo omenjeno številko, pa ti bodo vse razložili.

Lp,
Lp,

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
ja mislim da so mi dali takrat kar fizičnega, sem že na začetku nekaj ugotavljal da to ni ravno neka poslovna varianta.
Ni mi sedaj to ravno nujno ampak včeraj sem slučajno nekaj hotel pogledati in nikakor nisem našel prometa (še vedno ne najdem).
Sem mislil da sem kaj očitnega spregledal.
LP!

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz mam tisto prvo katastrofo. Totalno nepregledno in neumno.

Lahko bi si pogledali kako se pri konkurenci preprosto plača položnica-nalog.

Si prvi, ki hvali banka net
smile-1.gif
Vsi kar jih poznam imajo samo pripombe.

Tam malo klikneš Moj denar in gledaš debilnost, nekoga so zaposlili da se je ukvarjal s tabelami in grafi o tvoji porabi.

Pa iz radovednosti kliknem kaj je to Restavracije (7), kaj smo pa to plačevali... Not pa potem računi za papirnico in čistilnico.

Namesto, da bi naredili učinkovit, uporaben in pregleden vmesnik, so naredili še večje skropucalo kot je bilo.

Abanka je svetlobna leta pred tem izdelkom, itak so pobrali že ne vem koliko nagrad.

----
Klasičen primer. Imaš 10 položnic za plačat na mizi.

Kaj je tu treba komplicirat z vmesnikom, zajebavat s sklici ipd. Ko ti zavrne sklic, vpisuješ vse ponovno itd.

Abanet ti lepo pokaže virtualno položnico, prepišeš, sam avtomatsko sproti not vstavlja podatke iz baze in rešeno.

Na bankanetu pa še igra s pin kodo, geslom, številkami itd... Zdaj pa nauči to povprečnega uporabnika.

Dejstvo je, da abanet lahko začneš takoj uporabljat, ker je vsakemu razumljivo, bankanet pa je delana zato, da je ne bi uporabljal. Pa tiste finte "na čakanju", pa traja potem nek čas pa ne veš al je ali ni plačal.

Pod nivojem pa ga par let že moram uporabljat.

Saj vidiš da človek v tej temi sprašuje tisto, kar bi bilo najbolj logično, pa je treba doktorat naredit da kaj najdeš.

Nazadnje uredil moderator:

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Prvo varianto imam.
Samo če pa tega slučajno res ni notr, pa lahko rečem samo
13.gif

Kaj si naj s tem potem pomagam, kot sem rekel pred prenovo sem še lahko pogledal. No ja upam da sem toliko "čorav" in da sem spregledal.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Zdele sem še enkrat pogledal pa se je končno prikazal podatek. Zgleda da vidiš promet ampak z dnevno zamudo

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Eh, kot sem napisal 100 ludi 100 čudi.

Zgleda da se pač vrtiva v takih krogih, da je meni in mojem krogu v cca 80% vse OK, pri tebi pa ravno nasprotno.

V glavnem jaz s tem nimam težav.

Sicer pa nobenega ne prepričujemo da mora uporabljati Bankanet, si pač vsak sam izbere kar pač ima. Če pa ti ne ustreza pač zamenjaš.

Lp,

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
In kaj konkretno te moti pri plačilih?

Klikneš novo vpišeš podatke v standardni obrazec (pri drugih bankah je enako) in na koncu plačaš, s tem da imaš pri plačilih pin+secureID kartico kar je meni precej ljubše (in varno) od nekih butastih certifikatov. V vsaki štacuni lahko z njihovega računalnika plačam predračun, recimo to je luksuz.

Pri rednih plačilih imaš možnost kopiranaj starih plačil ali pa nastaviš že avtomatiko plačnik/prjemnik in samo 1x klikneš za potrditev.

Tisti "moj denar" je pa itak neumna stvar, nikoli ne pogledam (razen po nesreče ker so dali čisto na vrh link in ga smatram kot "home")!
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Zdele sem še enkrat pogledal pa se je končno prikazal podatek. Zgleda da vidiš promet ampak z dnevno zamudo

Nakazila in ostali promet se prikaže takoj ko je izvršen! Če gre za promet znotraj banke je to naslednjo sekundo, če pa gre za medbančni promet je pa v RS to tako da se knjiži 1x (ali 2x) dnevno. Če gre za mednarodni promet pa par dni, da poštni golob prinese denar (samo to ni banka kriva ampak sistem).

Pri plačilu s karticami (lastni odhodki preko maestro kartice) moraš gledat "zadržana sredstva" ker se v prometu pokaže ta postavka ko se plačilo knjiži (to je pa odvisno od trgovine oz. ponudnika POS terminalov kjer plačuješ, kdaj traja 2 tedna).

Edit:
Pa da ne boš v dilemi: prijavi se v bankanet (če imaš fizičnega) -> vidiš takoj že seznam računov (ali pa greš na glavnem meniju na "računi") -> pri računu ki te zanima klikneš na stanje (na številko, ki predstavlja stanje) -> imaš seznam transakcij (klikni na lupo desno za ogled vseh podrobnosti)

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ne vem no, sem delal z vsaj tremi drugimi še, pa se mi zdi banka.net cisto solidno
vedno se kje kaj najde, da bi lahko bilo boljše, ampak verjetno tudi ti nisi popln
smile-1.gif

če pa je kdo tako butast, da ne obvlada pin-a, gesla in kode oz tega ne zna pretipkat potem je najboje da se postavi v vrsto na poštnem okencu
je pa tak sistem verjetno najbolj varen

vedno se kje kaj najde, da bi lahko bilo boljše, ampak verjetno tudi ti nisi popln
smile-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Zdej sem pa najdel ja, hvala za pomoc. Moras prav klikniti na znesek stanja in potem vidis podrobnosti, sem cisto spregledal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Klikneš novo vpišeš podatke v standardni obrazec (pri drugih bankah je enako) in na koncu plačaš, s tem da imaš pri plačilih pin+secureID kartico kar je meni precej ljubše (in varno) od nekih butastih certifikatov. V vsaki štacuni lahko z njihovega računalnika plačam predračun, recimo to je luksuz.

Pri rednih plačilih imaš možnost kopiranaj starih plačil ali pa nastaviš že avtomatiko plačnik/prjemnik in samo 1x klikneš za potrditev.

Tisti "moj denar" je pa itak neumna stvar, nikoli ne pogledam (razen po nesreče ker so dali čisto na vrh link in ga smatram kot "home")!
grin1.gif

V trgovini imaš bankomat kartico. Mimogrede saj ne rabiš njihovega računalnika, če ti je tak všeč bankanet, ampak imajo še mobilno verzijo
smile-1.gif

No, odprem bankanet in dam plačila pa vidim tam še neke ikone.

Menjalnica, Uvoz... karkoli klikneš dobiš pravljico.

Izpiskov tudi ne pošiljajo več, da si ga natisneš moraš ne vem kolikokrat kliknit, na lepem sploh ni šlo več kliknit, nakar sem zasledil, da so spremenili neke varnostne zadeve in je bilo potrebno posebej nastavljati IE.

Ni ene stvari, da bi jo lahko pohvalil, resno, ajde mogoče varnost, ampak če bi drugi sistemi bili tako zanič, potem bi tudi tam zamenjali varnostni siste.

Izgled=pod nivojem, grafično neprijazno in nepregledno
Uporabnost=pod nivojem, ko ti zavrne sklic, ki je kao ok, se lahko po jajcih počohaš da plačaš račun... Pali samo 00 in datum

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

grin1.gif

V trgovini imaš bankomat kartico. Mimogrede saj ne rabiš njihovega računalnika, če ti je tak všeč bankanet, ampak imajo še mobilno verzijo
smile-1.gif

No, odprem bankanet in dam plačila pa vidim tam še neke ikone.

Menjalnica, Uvoz... karkoli klikneš dobiš pravljico.

Izpiskov tudi ne pošiljajo več, da si ga natisneš moraš ne vem kolikokrat kliknit, na lepem sploh ni šlo več kliknit, nakar sem zasledil, da so spremenili neke varnostne zadeve in je bilo potrebno posebej nastavljati IE.

Ni ene stvari, da bi jo lahko pohvalil, resno, ajde mogoče varnost, ampak če bi drugi sistemi bili tako zanič, potem bi tudi tam zamenjali varnostni siste.

Izgled=pod nivojem, grafično neprijazno in nepregledno
Uporabnost=pod nivojem, ko ti zavrne sklic, ki je kao ok, se lahko po jajcih počohaš da plačaš račun... Pali samo 00 in datum

Z maestorm ne morem plačat hladilnika ki košta 1000EUR, z bankanetom pač lahko. Mobilni bankanet je brezveze, itak imaš na smartponejih normalno delujoč klasični bankanet.

Kaj te moti pri plačilih še vedno ne vem, pač menjalnica in uvoz sta profi orodji, če jih nimaš kaj rabit jih ne klikaš ne?! Novo plačilo je dostopno iz glavnega menija (piše malce dvoumno "novo").

Kar se IEja tiče upam da nisi na 6ki!
grin1.gif
S FF ni nobenih težav.

Izgled = subjektivna stvar, meni je nevtralen.
Uporabnost=ok, da ti zavrača sklic kot napačen je očitno nekaj narobe s sklicem. Sklici imajo kontrolne cifre in če ni prav te ne bo pustilo plačat. Če ne sprejme sklica imaš opcijo da daš 00 ali 99 in vpišeš karkoli. Jasno ne moreš s položnico (sklic 12) plačevat s poljubnim sklicem ker to ne gre, posebne položnice imajo kontrolo sklica.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
ksz

Jaz sem bil z BankaNetom zelo zadovoljen (tako starim kot novim, pri katerem mi je izgled OK), zdaj sem na skb.net in moram reči, da vsaj zaenkrat mi ne potegne toliko kot BankaNet.

Že sama prijava mi je bila prej bolj všeč, saj si se lahko za vpogled v stanje, transakcije in promet na kreditnih karticah prijavil od kjerkoli, potrebna sta bila samo uporabniško ime in geslo. Če želiš plačevati, pa je potreben pin+koda iz kalkulatorčka.

SKB ima prijavo rešeno na bolj 'varen' način, vendar je vsaj meni totalno nepraktičen. Če bi rad skb.net za vpogled uporabljal na več računalnikih, bi moral vedno zraven nositi tisti kalkulator, kar je vsaj meni problem, ker je prevelik za denarnico. Sicer je opcija m.skb.net, vendar tam naprimer ne vidim transakcij na kreditni kartici, ki vsaj mene, ki dokaj veliko kupujem preko interneta pogosto zanimajo.

Druga stvar pri skb.net, ki me moti (ker ga uporabljam kratek čas, sem mogoče kje spregledal opcijo), je ko vneseš pri plačilu transakcijski račun podjetja, si imel pri bankanet gumb 'Preveri račun', ki ti je vpisal ostale podatke in si bil prepričan, da boš plačal na pravi račun. Tega skb.net nima (oz. jaz še nisem našel), tako da moraš pač bolj preveriti, ali si vpisal pravi račun.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Druga stvar pri skb.net, ki me moti (ker ga uporabljam kratek čas, sem mogoče kje spregledal opcijo), je ko vneseš pri plačilu transakcijski račun podjetja, si imel pri bankanet gumb 'Preveri račun', ki ti je vpisal ostale podatke in si bil prepričan, da boš plačal na pravi račun. Tega skb.net nima (oz. jaz še nisem našel), tako da moraš pač bolj preveriti, ali si vpisal pravi račun.

Če tega nimajo pa res sux, to je osnova za uporabnost!
grin1.gif