Bank@Net RSA ključek, WTF?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
SKB ima za pregled računov možnost dostopa samo z geslom na m.skb.net . Lahko preveriš stanje na računih in prilive odlive v številkah. Za navadno spletno banko skb.net je dostop z kalkulatorjem (ki pa mu lahko zamenjaš baterijo). Sem drugače bolj zadovoljen s SKB kot prej z NKBM je pa spletna banka pri SKB majn napredna.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Na SKB me moti preveč vpisovanja številk na spletni banki že samo za vstop. Na NKBM vpišeš teh 6, pa si notri.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Sparkasse za dostop do Netstika uporablja digitalno potrdilo, ki je praviloma zastonj (npr. izdajatelja Sigen). Ob plačilu položnic nad 30 EUR pa je obvezen SMS. Dostop mi z digitalnim potrdilom deluje BP tudi preko Androida. Imajo tudi mobilno spletno banko, za katero pa spet rabiš neki generator gesel - torej neuporabno...

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Mislim da si lahko na SKB tudi izklopiš dvo nivojsko avtorizacijo. Je pa res, da moraš najprej vpista 4 mestni PIN v kalkulator, da ti da ven številke za prijavo.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.132
96
48
BKS: Za vstop samo username/pass. Ko si noter imaš vpogled v stanje in promet, lahko plačuješ na "varne" TRR-je (ki si jih oprej odobril) in prenašaš med svojimi računi.
Za druge transakcije rabiš generator gesel.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.836
140
63
NKBM omogoča vpogledni dostop z navadnim geslom za predplačniško Viso.
S tem vidiš zgolj stanje na računu, ker je veliko imetnikov, ki niso komitenti NKBM.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.249
7.048
113
Hm, kako pa prideš do tega vpogleda? Pa to je enaka visa, ki smo jo dobili vsi, kao zamenjava za staro maestro?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Če imaš klasičen račun ne moreš imeti vpoglednega dostopa, nekaj časa nazaj se je dalo spremenit to v nastavitvah (dodal si novega uporabnika ki ima nivo računa "vpogledni") po novem pa moraš poklicat na banko da ti dodajo novega uporabnika z nižjimi pravicami.

Sam sicer uporabljam za prijavo geslo na klasičnem računu ker sem jim lepo povedal da naj se jeb... s tistimi prepisovanji številk s ključa (uporablja samo za potrjevanje zahtevkov)! Če jih pokličeš se da vse uredit brez skrbi!
evil.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ki ima novo številko, j.ebem jim tetku in brezstičnost.
evil.gif
Da bi pa poskrbeli za Secure 3D ali za SMS obveščanje o porabi, to pa ne.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Kaj ne razumete? NKBM je te varnostne posodobitve sprejela takoj po tem, ko je SI-CERT izdal opozorilo o povečanju število vdorov v račune uporabnikov Bank@net. Jaz nimam nič proti.

Če so odpraviš nekam za par dni, si vzameš ključek s sabo, če imaš v načrtu kaj plačevati ali pregledovati stanje, predvsem, če greš v tujino, kjer je skoraj nemogoče videti svoje stanje.
Če pa se en dan nekam odpraviš daleč, pa je tako težko pogledati na bankomat stanje? Kaj samo komplicirate.

Vedno imate dve možnosti, uporabljate še dalje to storitev, ali pa jo prekinete. Če nekateri tako jamrate, zakaj še niste šli v NLB Klik itd? Pa iščite srečo tam ali drugje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.249
7.048
113
Ampak kaj ti lahko nekdo naredi, ki ima dostop do bankaneta nima pa ključka? Pogleda lahko transakcije, vpiše kakšno novo, tu pa se konča.

Za vse resno se potrebuje ključek+PIN.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Rabim pomoč, in sicer imam RSA app na telefonu in nimam ključka...

Problem je v tem, ker sem danes telefon resetiral in poslal na servis in sedaj ne morem dostopati do bankaneta?

Kaj storiti?