Bančne kartice SKB?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
V čem je fora, da sedaj pošljejo natisnjeno kartico, katero moraš izrezati iz dopisa in jo vtakniti v priložen etui?
bonk.gif

Je to toliko ceneje, kot natisniti klasično kartico al kaj?

Gre se pa za varčevalni račun.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
Malo so že smotani...itak ne moreš kaj s tisto "kartico" počet. Zakaj sploh rabijo kaj tiskat za varčevalne račune? Mislim, da je dovolj, da se pri njih pojavim z osebnim dokumentom.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Na nkbm sem imel varčevalni račun, kot "kartico" sem pa dobil navaden kartonček z logotipom banke in s kulijem napisano moje ime in priimek. Brez številke računa, brez vsega. Tako da mi še tega kartončka ne bi rabli dajat.

Imam pa sedaj že lep čas sparkasse z spletnim bančništvom in je super zadeva, ker imaš preko netstika vpogled v varčevalne podračune, lahko jih ustvarjaš sam, prenašaš sredstva sem ter tja, res fajn enostavna zadeva.
zmaga.gif
V papirnati obliki nimaš pa nič, razen če si spintaš, lahko pa si naročiš tudi uradna potrdila o varčevalnem računu.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Klasična kartica ti pri varčevalnih računih itak ne bi nič koristila.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Tudi Unicredit in Abanka imata za varčevalni računi enako - kos kartona!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prjatu moj spodnjesavski

temu se reče..šparanje. in zapravljanje istočasno. s kartico tako ali drugačno nem moreš nič. je pa res da plastično najmlajši član družine ne more pojest, jo pa lahko zlomi in se poreže.

jaz osebno predlagam on line banko, vse račune gor prpet, vso pošto preklicat, prevzem v poslovalnici, pa kul osebno bančnico.

1. krvoses ne vidi vsega dogajanja, ker ne more po pomoti odpret izpiska
2. bančnica bo, če si fejst, nardila kako uslugico ko on line banka zataji
3. če si zlo kull, pa še kako ko krvoses zataji
4. vedno maš s kom poklepetat, mora bit prjazna in ansmejana
5. čokolada, milka srčki, merci..no to pa dela čudeže.
6. če se mal zanjdeš maš osebno računovodkinjo.

a ma skb tako podporo in izbiro pa ne vem.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
ma sej to, greš pa urediš tam, kjer te ne zasipavajo z nekimi xy kartončnki z uporabno vrednostjo blondinke na Inštitutu Jožef Štefan
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Vse to, kar si naštel, uporabljam.

Ampak zadnjič sem spremenil varčevalna računa in so poslali nove "kartice".

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Imam pa sedaj že lep čas sparkasse z spletnim bančništvom in je super zadeva, ker imaš preko netstika vpogled v varčevalne podračune, lahko jih ustvarjaš sam, prenašaš sredstva sem ter tja, res fajn enostavna zadeva.
zmaga.gif
V papirnati obliki nimaš pa nič, razen če si spintaš, lahko pa si naročiš tudi uradna potrdila o varčevalnem računu.

To pa ne bo drzalo glede papirjev. V PDF obliki si lahko downloadas izpiske transakcijskega racuna in teh ne dobis v papirni obliki (mislim, da so pred casom priceli zaracunavati papirne izpiske za imetnike Netstika). Se vedno pa ne mores imeti npr. izkljucno elektronske oblike za Mastercard izpiske in za Bonus racun. Za MC domnevam, da je fora v tem, da se ne "podpirajo" zakritja stevilke kartice, za Bonus pa mi ni cisto jasno, ker ga lahko downloadas in hkrati dobis se po posti (najbrz zato, ker je .DOC format...
wink-1.gif
).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
zmaga.gif

To pa ne bo drzalo glede papirjev. V PDF obliki si lahko downloadas izpiske transakcijskega racuna in teh ne dobis v papirni obliki (mislim, da so pred casom priceli zaracunavati papirne izpiske za imetnike Netstika). Se vedno pa ne mores imeti npr. izkljucno elektronske oblike za Mastercard izpiske in za Bonus racun. Za MC domnevam, da je fora v tem, da se ne "podpirajo" zakritja stevilke kartice, za Bonus pa mi ni cisto jasno, ker ga lahko downloadas in hkrati dobis se po posti (najbrz zato, ker je .DOC format...
wink-1.gif
).
In kaj glede papirjev ne bo držalo?

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
Za Bonus račun ali katerikoli varčevalni račun v SLO, mora (zakonsko) ustanova pisno obveščati, ne glede na to ali imaš ali nimaš e-banke.

Nazadnje urejeno: