Citat:
Uporabnik patriot pravi:
zdravstvo-a poznaš čistilko? Višja sestra zasluž 4 jurje na KC.
700 evrov pokojnine ne plače.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Višja sestra zasluž 4 jurje na KC
Citat:
včasih sem spil liter ruma
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
zbombat parlament,
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zelenjavo lahko uradno kupite pri kmetu, meso redko kje uradno, moko uradno v mlinu, mleko pri kmetu ali mlekomatu. Na ta nacin bomo trgovcem odziral dobicek in ga dajali tistemu ki ga zasluzi. Tako pa mora kmet dobiti subvencijo za pridelavo psenice in nakup strojev da lahko dela 16 ur/dan, 7 dni v tednu. Ko psenico hoce prodat mu mlinar za njo ponuja 130 evrov, cez pol leta pa pek jamra da je psenica po 300. kmet jo naslednje leto ne seje vec. Ce bi kmet dobil ceno 200 bi bilo za vse bolje....
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Citat:
zbombat parlament,
...a nisem napisal, da katerakoli vlada bo isti drek.
To je Karl reku in pa še kakšn drug, Jelinčič pastandard za njega, direkten in s konkretnimi izjavami/predlogi a njega nikol noben resno ne jemlje.![]()
Dopovej to teletom v vladni palači...Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zelenjavo lahko uradno kupite pri kmetu, meso redko kje uradno, moko uradno v mlinu, mleko pri kmetu ali mlekomatu. Na ta nacin bomo trgovcem odziral dobicek in ga dajali tistemu ki ga zasluzi. Tako pa mora kmet dobiti subvencijo za pridelavo psenice in nakup strojev da lahko dela 16 ur/dan, 7 dni v tednu. Ko psenico hoce prodat mu mlinar za njo ponuja 130 evrov, cez pol leta pa pek jamra da je psenica po 300. kmet jo naslednje leto ne seje vec. Ce bi kmet dobil ceno 200 bi bilo za vse bolje....
Citat:
sm glih prov prbit za kakšno "nebulozo" ...
dejstvo je, da delam že dobro leto za isto plačo. dober denar, poštena plača, redna, nikoli ne zamuja, tudi takrat ni, ko je bila največja kriza. ko sem pred enim letom prvič dobil to plačo, sem šel v trgovino, skeširal za Xbox. naslednjo plačo sem prišparal cca. 300€ in še naslednjo 200€ in imel sem pokrit servis za avto plus novo leto (darile in svečana večerja, vse častil - zakaj ne bi, če mati in foter s pokojnino in njeno plačo zaslužita skupaj cca. za 2/3 moje) ... fino je blo, veliko sem hodil v tujino delat, velikokrat založil iz lastnega žepa, pa recimo dobil nazaj stroške čez mesec ali dva, kako smo se pač dogovorili.
danes? kriza. dobro, res je, da plačujem 100€ na mesec obrok za fotič, ampak - po merilih leto nazaj, bi moral imeti vsaj še 100€, če ne celo 200€. pa jih žal nimam, niti slučajno.
zakaj? ker je šlo vse precej gor. dobro, hrana in podobno še ne toliko, kot bencin. včasih sem za poln tank plačal cca. 55€. danes plačam 65€ in še gre gor. če tankam enkrat tedensko, je to 40€ na mesec. in bencin je le ena izmed točk, kjer so šle cene gor.
banalni primer - danes greš ven, ga malo požurat, malo spit - si takoj ob 40-50€. dobro, je pa res, da se mi ne da več, in da grem malokrat ven, oz. če že, se dobimo pri kakem kolegu in se ga lepo nažgemo v lastni režiji.
ne vem zakaj, ker dobro, za benz dat 40-50€ na mesec več, bi še vedno moralo ostati 50-100€ rezerve napram letu nazaj. pa mi ne. in prekleto pazim, kaj zapravljam in kje zapravljam. nikoli nisem maral Hoferja, ampak zdaj grem dostikrat v nabavo tja. ker je razlika, ali prineseš domov za 1,50€ kilo kruha ali pa samo polkilski hlebček.
dejstvo je, da se bo zgodila ulica. ampak to potegne za sabo še več problemov. ulica se mora zgodit. ne samo enkratno razbijanje parlamenta, ampak se bojim, da bo znalo biti še malce huje in konkretneje. ampak kaj - kaj bomo imeli od tega? mogoče se bo stanje umirilo, ampak bo zaradi nastale škode spet šlo tja polno denarja in bo isto sranje naprej.
edina, kruta, ampak edina možnost je zbombat parlament, ko so vsi glavni not. ne vsi glavni, ampak trenutna politika. ker edino tako bi bil možen premik na bolj, da se zamenja celotna politična oblast, ne samo, da bo SD zamenjala SDS in bosta stranki zamenjali vlogi. to bo krepko premalo.
iskreno - bojim se, da nam trenutno pomaga samo revolucija. pa ne samo nam. celemu svetu. cel svet je v peezdi. mi ga samo malce bolj nahebemo, ker smo pač tako majhni.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Čistilke pa imajo od 400-600eur odvisno kako delajo (koliko nedelj, praznikov, nočnih... imajo-ja, v zdravstvu čistilke tudi nočne delajo)![]()