Banalna republika Slovenija

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Zadnje podražitve so še tako obupan folk spravlo še bolj pod rušo, predkratkim čist na hitro podražili elektriko, komunalo, vse je šlo gor, hrana se draži te dni in je v trgovini prav začudeno gledat, kam so cene ušle, zavarovalnica Adriatic/Vzajemna podražila dodatno zavarovanje, sedaj stane skoraj 25 evrov. Bencin se draži, me prav zanima, kam bo šel naslednji teden, kamorkoli greš te hočejo obrat do kosti, cene so gromozanske, dejstvo je, da katerakoli nova ekipa vlade ne bo rešila problema, misija nemogoča.
Sedaj, da se pi*darmo, pa kažemo s prstom na vlado, kaj bi moral danes človek narest, da bi bila v Sloveniji višja plača, taka kot v Avstriji, da bi bilo boljše življenje, da bi hrana šla navzdol.
Mi naivni Slovenčki plačujemo v trgovinah kao kvaliteto, v resnici pa je naša hrana precej slabše kakovosti, kot v Avstriji, cena hrane SLO-AVS. je ista, samo da je razlika v plači.

Pa še nekaj, ta 24 kur, gre že meni počas na živce, vedno delajo primerjave SLO- NEM (hrana) ali SLO-Poljska (plače).
Če že delajo primerjavo, naj delajo z Avstrijo, pa bodo tud rezultati čist drugi.

Dejstvo je, da bo hrana še šla gor, plače pa menda grejo dol, kaj lahko tak človek naredi.

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
Lej. Navadi se. Slovenec je do Slovenca najhujši ožemalec. Vsak hoče nategnit vsakega. Od pšenice do kruha, kdo pobere največje €? Naši največji zelenjavarji, če hočejo kaj prodati mercu ipd, morajo tako oklestiti cene, da se jim dejansko zelenjave ne splača pridelovati. Zakaj? Zaradi marž raznih mercov. Mar ni zanimivo, da imajo ravno trgovci, kljub kreditom za gradnjo marketov, dobiček. Kdo to plača? Edini odgovor je: poglej v ogledalo in videl boš 'krivca'. Kruta realnost.

Kar se tiče elektrike, komunale. Zakaj koji k**** rabimo 200+občin in n dobaviteljev štroma? Sami sebi so namen, kasirajo kot bogovi, služijo pa z inštalacijami, ki smo jih itak že državljani poplačali + računaj, 200+ županov, 200+ tajnic, 200+ fikusov,... cena? Sitnica. Sve če to narod pozlatit. Upam, da me razumeš. Obstajajo občine, ki imajo manj kot 5000 prebivalcev. Jokajo pa za pločnik. Plača za župana ni problem, pločnik je pa problem sfinancirat.

Tu se šele začne...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Dokler se ne bo zgodilo ULICA, ne bo nič. ŽALOSTNO, A RESNIČNO.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sem bil danes v avstiji 10 žemelj 69 centov v hoferju. Mi lahko poveš kje se jih v SLO da dobit po taki ceni 10 komadov? Kolikšna je povprečna plača gor in koliko pri nas? Pri nas se slovenčka pač lahko lupi in to je zato, ker prosti trg pri nas ne funkcionira, ker povso intervenira država s svojimi priskednikov in še kaj več v nadaljevanju...

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ulica gor dol, tako se ne rešuje težav, sam poglejt, kaj so naredl študenti na demonstracijah k so parlament razbil, za popravilo parlamaneta smo plačali vsi davkoplačevalci, dosegli niso popolonoma nič 100% NIČ, zakon o malem delu bo v veljavo stopil pa, če se štud.organizacija postavi na glavo.

Pomojem, če bodo šle cene hrane še gor, bodo ljudje začel manj kupovat, posledično se bo poznalo pri trgovcih, maržah, dobičku, davku, treba je tudi vzdrževat te gromozanske nakupovalne centre, zaposleni.

Zadnje čase v trgovinah vidiš samo folk, ki dobesedno kupuje tisto, kar res potrebuje, se najde tudi folk, ki celi voziček nakupi, ampak vprašajmo se, morda je kupil ta voziček za 14 dni v naprej hrane.

Ampak slišal sem, da Mercator bo zadnji propadel, četudi ma pol manj promet, bo še vedno trgovina obstala.

Pa tista trgovina za reveže k so jo pred kakim 1-2-3 leti odprl, se je hitro zaprla, zakaj jih ni danes.

Drugače mne osebno cene ne motijo, ker imamo doma hrano, vsak dan spijem 1 litr mleka, domača salamca, skuta, puter, marmelada, meso, kruh si pečem sam, motovilec smo imeli še v rastlinjaku, krompirja imamo še za 1 leto, prav tako zelja, za meso pa se res nimamo česa bati, ker lahko v klavnico damo goved kadarkoli, pa še drugi mesec bomo imeli ene koline.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Alter vedno najebe, ko se na kmetiji ne da delat....

Saj bo kmalu konec zime.
cheer.gif

Me pa resnično zanima, koliko si ti že prispeval v državno blagajno...

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ti si pa res malo čuden, kakšno vprašanje, davek plačujemo popoloma vsi, že ko greš po 1 skret papir v trgovino plačaš davek.
Da ne izgubljam besed o bencinu, trošarine + davek
Pa, če ne veš se na kmetih tud plačuje davek.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Pomojem, če bodo šle cene hrane še gor, bodo ljudje začel manj kupovat, posledično se bo poznalo pri trgovcih, maržah, dobičku, davku, treba je tudi vzdrževat te gromozanske nakupovalne centre, zaposleni
.

se nekako ne morem strinjati s tabo. Ljudje bodo vedno kupovali. Najbolj pač to udari po žepu ljudi z nižjimi dohodki ki večino denarja potrošijo. Tudi moko si moraš kupit v trgovini če si želiš doma speči kruh....

Kar se tiče mercatorja. Njemu se najbolj pozna prihod diskonterjev k nam ( lidl hofer eurospin..)njim je najbolj upodal promet, seveda uradno tega ne boš slišal. V ameriki so tudi gradili take nakupovalne centre, ki jih imamo mi sedaj so to razna skladišča v najslabšem primeru pač propadajo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ti men povej, kolk si star in koliko imaš delovne dobe.

Predvidevam, da sem je imel v tvojih letih vsaj 8 let in sem poleg šihta delal faks, ne pa pizdakal po 101 forumih, kolk je zajebano v lajfu.

Takle čas ob vikendih sem se dogovarjal z babami v kater diskač gremo npr.
cheer.gif

Resda moj fičo ni šel 155km/h, kot tvoja makina, je blo pa fajn.
aplauz.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Boš sedaj rekel, da tisti z minimalno plačo ne kupuje kruha mleka in drugih dobrin? Iz tega sledi da tisti z minimalno plačo potroši večino razpoložljivih sredstev za primarne potrebe.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Veš kaj patriot, ti si k kak stari k živi v prejšnjem stoletju, se dobr spomnem, kak je bilo 20 let nazaj, če si mel v denarnici 10.000 SIT si bil bogat, v trgovini si si za ta denar kupil marsikaj.

Pa proosim ne primerjat današnji čas pa 20 let nazaj, ker je to idiotsko in povsem neprimerljivo.

In kaj ti bo delovna doba, če pa penzij ne bo oz. bodo, ampak tako skromne, da boš lahko životaril, tako kot danes folk s socialno k misli, če dobi 200 evrov, da mu ni treba delat.
Teta dobi za polno delovno dobo le okoli 500 evrov penzije, poznam še nekoga, ki je delal v zdravstvu in dobi 700 evrov pa vrjamte, noben nima avta, ves denar gre za stroške (položnice, hrana), za luksuz pa lahko upokojenci samo sanjajo.

Kolk imam jaz delovne dobe pa tebe ne briga, kaj nisem rekel, da se ne bomo spuščal v podrobnosti in o problemih posameznika....je že poseg v zasebno življenje, kaj dela kakšen človek s svojim življenjem ni vaš problem.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
za 10.000 Sit oz sedaj 42,17 evra. Če pa ti misliš da se za ta denar ne dobi veliko v trgovini, potem še v šopingu nisi bil ( no govorim za hrano)! Ne moreš stvari tako preprosto gledat! Je pa res da za ta denar dobiš v mercatorju veliko manj kot pa v lidlu ali hoferju. Ljudje bodo pač morali začet gledat kje bojo za svoj denar dobili več. Enim veliko pomeni, ko se jim nasmehne mesar v mercatorju enim pač več pomeni to ko dobijo enako meso zapakira le da si ga morajo sami vzet pa še ceneje je. To je lahko neverjetno dolga debata zato, ker mercator ima veliko izbiro npr. makaronov (vsaj 10 vrst) in zalogo tudi stane in jo je potrebno financirat hofer ima pač ene in tiste za moj okus odlične.... kot sem rekel to je lahko neverjetno dolga in obširna debata..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Lej pobčk, če pizdiš čez druge, daj primerjavo koliko si ti boljši.
bonk.gif

V prejšnjem tisočletju, ali še kakih deset let več nazaj sem jaz skuril 10 jurjev SIT v eni noči, pa še malo je bilo.

Če se pa ti spomneš, kako je bilo 20 let nazaj, sem te pomladil in si ena kurčeva zguba.

Očitni je, da ste na vašemhribu eni kurčevi luzerji.

zdravstvo-a poznaš čistilko? Višja sestra zasluž 4 jurje na KC.

Resno-koliko imaš delovne dobe? Lahko poveš samo % pri plači, bom že izračunal.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz v tej temi nobenega ne žalim, samo drugi se nočejo zadržat, hočem se samo pogovarjat o cenah, ki trenutno letijo v višave.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Se opravičujem. Saj vem, da žajfa provocira, ampak včasih vstanem z levo nogo in mu kaj odpišem. Ma, tečen sem danes.