Avtosedež za otroka

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
A se je tole rotiranje obneslo? Si prakticiral? Tud naša tamala bo kmalu prerasla lupinco, tako da razmišljam o takem, ki se obrača.

Rotiranje je super. Otroka daš v sedež brez vsakega napora. Priporočam.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Ja nekateri so res "flegma" kar se tega tiče. Se zadnjič peljem po avtocesti in v nekaj km vožnje vidim tri, ki so imeli otroke spredaj na sovoznikovem sedežu v naročju. Kaj takim špila po glavi mi nikoli ne bo jasno.

Za tamalega smo imeli Romer King Plus brez ISOFIXa in je bil dober. Zdaj je v Cybex Solution M Fix z ISOFIX in je tud dober.
V drugem avtu je pa še Romer Evolva 123 brez ISOFIXa in je tud ok.
Pejt pred en vrtec in opazuj. V avtih superduper sedeži otroc pa skačejo po avtu.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
To je sigurno. Tud sam opažam kaj se vse dogaja po cesti in pred vrtci. Neprivezani, sami na sprednjem sedežu ali pa kar na volanu pri očiju. Tako, da ja jih je kr nekaj falilo vrsto, ko so pamet talali.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jup, rotiranje prakticiramo vsakič ko ga notr vtikamo tudi če se zdaj vozi 99% naprej obrnjen.

Je res dosti lažje ga naravnost butnit noter pa zapet se mi pa zdaj dosti brezveze met 400€ zic, ker najpomembnejše lastnosti ne uporabljamo več, pa tudi kot v A6 mi ne pride ravno optimalen, ker ma dosti nagnjene zadnje sedeže.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
Kako se pa sami za volan zbašete? Vam kdo pomaga al se nažajfate da sem vam uspe stransko v avto vtaknit in pripet? Mislim, zadnjih 8 let imam opravka z otroškimi sedeži, ko že mislim da sem videl vse pa zdaj v tej temi prvič vidim tak sedež. A to časti zzzs kot invalidski pripomoček?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Upam, da tebi zzzs kak zdravljenje tvoje betice časti.
hysterical-1.gif

Zice bomo pa že sami kupovali hvala.
srce-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
V avtu imamo isofix, pa kolikor sem do sedaj izvedel, je isofix prednost predvsem za fiksiranje avtosedeža, ko je prazen, sicer pa naj bi bil sedež brez isofixa po varnosti enako varen tistemu z (ob pravilni namestitvi s pasom).
Kako je s tem?
To drži, da naj bi bil enako OB PRAVILNI NAMESTITVI S PASOM.
To zadnje je najpomembnejše. Namreč gledal sem eno raziskavo ravno na to temo (žal nimam več linka), kjer so preverjali to tezo. In drži. Težava je pa drugje:
pri ISOFIX-u praktično ne moreš napačno zapeti sedeža, kar pomeni, da je varnost zagotovljena v 100% primerih
pri sedežu brez ISOFIX-a je bil le ta napačno pripet v 70+% primerov, če se prav spomnim in to seveda pomeni, da varnost ni 100%

Mi imamo enega ISOFIX, drugega brez. Vedno se trudimo, da se pripne pravilno, ampak če bi sedaj kupoval, bi raje vzel ISOFIX.

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
V avtu imamo isofix, pa kolikor sem do sedaj izvedel, je isofix prednost predvsem za fiksiranje avtosedeža, ko je prazen, sicer pa naj bi bil sedež brez isofixa po varnosti enako varen tistemu z (ob pravilni namestitvi s pasom).
Kako je s tem?
To drži, da naj bi bil enako OB PRAVILNI NAMESTITVI S PASOM.
To zadnje je najpomembnejše. Namreč gledal sem eno raziskavo ravno na to temo (žal nimam več linka), kjer so preverjali to tezo. In drži. Težava je pa drugje:
pri ISOFIX-u praktično ne moreš napačno zapeti sedeža, kar pomeni, da je varnost zagotovljena v 100% primerih
pri sedežu brez ISOFIX-a je bil le ta napačno pripet v 70+% primerov, če se prav spomnim in to seveda pomeni, da varnost ni 100%

Mi imamo enega ISOFIX, drugega brez. Vedno se trudimo, da se pripne pravilno, ampak če bi sedaj kupoval, bi raje vzel ISOFIX.

To velja dokler mali ni pripet s pasom od avtomobila. Potem je isofix tam samo se da zic ne plese okoli ko ni privezan.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hm, sedaj pa si me dobil. Čisto možno in logično
grin1.gif
.
Se res ne spomnim za katere avtosedeže se je šlo.
No, jaz bi še vseeno vzel z ISOFIXom. Ker pri udarcu od spredaj res ni razlike, od strani pa definitivno je, ker se brez ISOFIX-a zagotovo premakne bolj.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
tudi pri udarcu od sprdaj je razlika. ne veliko, a vseeno. namreč pri čelnem trku na otroka od zadaj pritisne še teža sedeža. pri isofixu pa del te sile prevzame sam isofix.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Kako se pa sami za volan zbašete? Vam kdo pomaga al se nažajfate da sem vam uspe stransko v avto vtaknit in pripet? Mislim, zadnjih 8 let imam opravka z otroškimi sedeži, ko že mislim da sem videl vse pa zdaj v tej temi prvič vidim tak sedež. A to časti zzzs kot invalidski pripomoček?
Novejši modeli otroških sedežev bodo imeli majhno dvigalo "Hiab" Otroka boš na pločniku dal v sedež in s Hiabom dvignil v isofiks. To boš opravil daljinsko prek telefona. Apps časti ZZZS in Gogle.
hysterical-1.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik Neuromancer pravi:
Pejte z otrokom v Babycenter in ga posadite v par različnih sedežev, pa boste takoj videli, v katerem je najbolj zadovoljen.

zmaga.gif

Točno tako sem tudi jaz naredil.

Izbral si je recaro
zmaga.gif
Priporočam. Mali sedi že v tem sedežu 4 leto. Ima tisto opcijo, da napumpaš vzglavnik ter neprecenljivo ...slušalke v sedežu, da vklopiš tablico čista zmaga.

Ampak vsa znanost okoli otroških sedežev je brezpredmetna če otroka ne privežeš. Jaz osebno se držim tega kot pijanec plota tudi za 100m poti ga privežem.

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Zdravo.

Kupuje se avtosedež za malega, ki bo počasi prerastel lupinico.
Kako je s tem? Kakšne so dejanske izkušnje iz prakse?

Menda pride sedaj novi zakon glede sedežev in se bo moral otrok do 1,5 leta starosti voziti obrnjen v nasprotni smeri vožnje. Glede na to, da bo imel mali še kakšnega bratca ali sestrico v prihodnosti, je najbrž smiselno gledate take sedeže?

Kaj pa sedeži skupine 1/2/3?

Prosim za mnenja in izkušnje.

Kaj eni komplicirate!

Pejt v trgovino in kupi sedež, ki se ti zdi ok in ne KOMPLICIREJ!!

BTK sej ne boš ti v nem sedel!

Kdo zdaj koga komandira ti otroka ali otrok tebe. Kar boš kupil v tem ma da sedi!

Zase glej da ti bo uredu otroka ven pa notri dan 1000X, ne da boš klel 3 leta kok si se zaradi otrokovega "udobja in varnosti" zajebal.

Isofix je pa vseeno, če je ali ni.
Če si levi ti bo oboje delalo težave.
Če nisi je oboje OK.

Če boš kupil sedež, ki se vrti, da lažje daš otroka ven KAR JE PRAKTIČNO, če imaš preveč denarja bo itak Isofix.

Glede varnosti, na intervencijah še nisem videl razlike, če se rokuje kot je treba.

Sedež 3 v enem in, da je pa za moje pojme MUČENJE otroka ali drugače daj ti sebi na sovoznikov sedež 4kg nečesa pa pojdi na morje...

Moje izkušnje:

MAXI COSI Lupinca+ EasyFix Base (ISOFIX + NOGA)
MAXI COSI PRIORI (PAS)
MAXI COSI RODI (PAS)

Vožnje po 800km brez težav z postanki na 200km... v enem kosu samo nihče ni nikoli kompliciral in tudi otroci ne komplicirajo.

nahrung002.gif

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
Citat:
Pejte z otrokom v Babycenter in ga posadite v par različnih sedežev, pa boste takoj videli, v katerem je najbolj zadovoljen.

Zdaj ali nimaš otrok ali pa blefiraš...

Ne me hecat, da boš ti 2 leti staremu mulotu, ki se mu jeb... za vse razen za hrano in igrače v trgovini ocenjeval stopno udobja in počutja privezanega v avto sedež.
bonk.gif

Kako pol plenice testiraš... v njih preživi bistveno več časa kot v avto sedežu...
priden.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
KSZ. Mulo vam verjetno ob nakupu izbira barvo avta. Vprašate ga, ali bi imel avtomatski menjalnik. Ni več Sončkov, sedaj so Božanstva.

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
Citat:

zmaga.gif

Točno tako sem tudi jaz naredil.

Izbral si je recaro
zmaga.gif
Priporočam. Mali sedi že v tem sedežu 4 leto. Ima tisto opcijo, da napumpaš vzglavnik ter neprecenljivo ...slušalke v sedežu, da vklopiš tablico čista zmaga.

Ampak vsa znanost okoli otroških sedežev je brezpredmetna če otroka ne privežeš. Jaz osebno se držim tega kot pijanec plota tudi za 100m poti ga privežem.

Ne me hecat, da boš ti 2 leti staremu mulotu, ki se mu jeb... za vse razen za hrano in igrače v trgovini ocenjeval stopno udobja in počutja privezanega v avto sedež.
bonk.gif

Na koncu vzameš Recaro... Kot bi testiral BMW pa Renault in si se pol po natančnem preverjanju odločil za BMW
13.gif

Slušalke v otroškem sedežu.. evo kolikokrat si to dejansko uporabi?
Jaz mam mulote sabo na poti večkrat in NIKOLI res NIKOLI ni nihče izrazil potrebe po tem in, če mene vprašaš to bolj ti rabiš, da imaš mir med vožnjo in se ti ni treba ukvarjat z otroki in seveda, da se lahko pohvališ, da ima otrok Recaro sedež z zvočniki in napihljivim vzglavjem. Ker je res daleč najpomembnejša stvar... pri novodobnih straših.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
pri meni vedno otroci pomagajo izbirati... da imajo filing, da sodelujejo. izberejo barvo sicer, kaj več ne, ampak se jim tudi to zdi sila pomembno. moram reči, da tudi pri avtu "izbirajo" barvo. daš mu tri na voljo, pa on izbere. rumene pač ni vmes... medtem ko avtosedež je lahko zaradi mene v vseh barvah mavrice.

drugače pa. otroci so na 0/1 sistemu. ali je pripet ali pa ni. nema, saj je sam 100m ali pa okoli vogla ipd

Nazadnje urejeno:

Neuromancer

Fizikalc
24. jul 2007
344
116
43
Citat:
Uporabnik aks pravi:
Citat:

bonk.gif

Kako pol plenice testiraš... v njih preživi bistveno več časa kot v avto sedežu...
priden.gif

Ne vem točno, kako si predstavljaš ocenjevanje stopnje udobja, lahko pa se zmeniva in boš poskusil stlačit mojo hčerko v enega od večkrat nagrajenih Cybexovih sedežev "s patentirano varnostno blazino aka sprednjo poličko, ki nadomesti sistem 5-točkovnih varnostnih pasov"
evil.gif

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
Citat:
Citat:
Uporabnik aks pravi:
Citat:

bonk.gif

priden.gif

Ne vem točno, kako si predstavljaš ocenjevanje stopnje udobja, lahko pa se zmeniva in boš poskusil stlačit mojo hčerko v enega od večkrat nagrajenih Cybexovih sedežev "s patentirano varnostno blazino aka sprednjo poličko, ki nadomesti sistem 5-točkovnih varnostnih pasov"
evil.gif

Ne bereš natančno oz prebereš kar hočeš prebrat. Evo bom kopiral odg od zgoraj:

Sedež 3 v enem in, da je pa za moje pojme MUČENJE otroka ali drugače daj ti sebi na sovoznikov sedež 4kg nečesa pa pojdi na morje...

Torej lahko naredijo 1000 testov mene ne prepriča. Se pa strinjam lahko, da zato živim v hudi zmoti in ogrožam otroka. Dopuščam to možnost.

In še vedno sem mnenja, da otrok, ko gre z lupinice NE PODA NOBENEGA MNENJA in ne me hecat s takimi. Ok ja se opravičujem eni tudi v vrtcu že Svahili govorijo ja...tako, da hm bi bilo možno, da povedo kaj jim paše in kaj ne v BC.
evil.gif

Mogoče sem jaz že malo star...
nahrung002.gif