Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
A se je tole rotiranje obneslo? Si prakticiral? Tud naša tamala bo kmalu prerasla lupinco, tako da razmišljam o takem, ki se obrača.
Rotiranje je super. Otroka daš v sedež brez vsakega napora. Priporočam.
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
A se je tole rotiranje obneslo? Si prakticiral? Tud naša tamala bo kmalu prerasla lupinco, tako da razmišljam o takem, ki se obrača.
Pejt pred en vrtec in opazuj. V avtih superduper sedeži otroc pa skačejo po avtu.Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Ja nekateri so res "flegma" kar se tega tiče. Se zadnjič peljem po avtocesti in v nekaj km vožnje vidim tri, ki so imeli otroke spredaj na sovoznikovem sedežu v naročju. Kaj takim špila po glavi mi nikoli ne bo jasno.
Za tamalega smo imeli Romer King Plus brez ISOFIXa in je bil dober. Zdaj je v Cybex Solution M Fix z ISOFIX in je tud dober.
V drugem avtu je pa še Romer Evolva 123 brez ISOFIXa in je tud ok.
To drži, da naj bi bil enako OB PRAVILNI NAMESTITVI S PASOM.Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
V avtu imamo isofix, pa kolikor sem do sedaj izvedel, je isofix prednost predvsem za fiksiranje avtosedeža, ko je prazen, sicer pa naj bi bil sedež brez isofixa po varnosti enako varen tistemu z (ob pravilni namestitvi s pasom).
Kako je s tem?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
To drži, da naj bi bil enako OB PRAVILNI NAMESTITVI S PASOM.Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
V avtu imamo isofix, pa kolikor sem do sedaj izvedel, je isofix prednost predvsem za fiksiranje avtosedeža, ko je prazen, sicer pa naj bi bil sedež brez isofixa po varnosti enako varen tistemu z (ob pravilni namestitvi s pasom).
Kako je s tem?
To zadnje je najpomembnejše. Namreč gledal sem eno raziskavo ravno na to temo (žal nimam več linka), kjer so preverjali to tezo. In drži. Težava je pa drugje:
pri ISOFIX-u praktično ne moreš napačno zapeti sedeža, kar pomeni, da je varnost zagotovljena v 100% primerih
pri sedežu brez ISOFIX-a je bil le ta napačno pripet v 70+% primerov, če se prav spomnim in to seveda pomeni, da varnost ni 100%
Mi imamo enega ISOFIX, drugega brez. Vedno se trudimo, da se pripne pravilno, ampak če bi sedaj kupoval, bi raje vzel ISOFIX.
Novejši modeli otroških sedežev bodo imeli majhno dvigalo "Hiab" Otroka boš na pločniku dal v sedež in s Hiabom dvignil v isofiks. To boš opravil daljinsko prek telefona. Apps časti ZZZS in Gogle.Citat:
Uporabnik jello pravi:
Kako se pa sami za volan zbašete? Vam kdo pomaga al se nažajfate da sem vam uspe stransko v avto vtaknit in pripet? Mislim, zadnjih 8 let imam opravka z otroškimi sedeži, ko že mislim da sem videl vse pa zdaj v tej temi prvič vidim tak sedež. A to časti zzzs kot invalidski pripomoček?
Citat:
Uporabnik Neuromancer pravi:
Pejte z otrokom v Babycenter in ga posadite v par različnih sedežev, pa boste takoj videli, v katerem je najbolj zadovoljen.
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Zdravo.
Kupuje se avtosedež za malega, ki bo počasi prerastel lupinico.
Kako je s tem? Kakšne so dejanske izkušnje iz prakse?
Menda pride sedaj novi zakon glede sedežev in se bo moral otrok do 1,5 leta starosti voziti obrnjen v nasprotni smeri vožnje. Glede na to, da bo imel mali še kakšnega bratca ali sestrico v prihodnosti, je najbrž smiselno gledate take sedeže?
Kaj pa sedeži skupine 1/2/3?
Prosim za mnenja in izkušnje.
Citat:
Pejte z otrokom v Babycenter in ga posadite v par različnih sedežev, pa boste takoj videli, v katerem je najbolj zadovoljen.
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
Citat:
Točno tako sem tudi jaz naredil.
Izbral si je recaroPriporočam. Mali sedi že v tem sedežu 4 leto. Ima tisto opcijo, da napumpaš vzglavnik ter neprecenljivo ...slušalke v sedežu, da vklopiš tablico čista zmaga.
Ampak vsa znanost okoli otroških sedežev je brezpredmetna če otroka ne privežeš. Jaz osebno se držim tega kot pijanec plota tudi za 100m poti ga privežem.
Citat:
Uporabnik aks pravi:
Citat:
Zdaj ali nimaš otrok ali pa blefiraš...
Ne me hecat, da boš ti 2 leti staremu mulotu, ki se mu jeb... za vse razen za hrano in igrače v trgovini ocenjeval stopno udobja in počutja privezanega v avto sedež.
Kako pol plenice testiraš... v njih preživi bistveno več časa kot v avto sedežu...
Citat:
Citat:
Uporabnik aks pravi:
Citat:
Zdaj ali nimaš otrok ali pa blefiraš...
Ne me hecat, da boš ti 2 leti staremu mulotu, ki se mu jeb... za vse razen za hrano in igrače v trgovini ocenjeval stopno udobja in počutja privezanega v avto sedež.
Kako pol plenice testiraš... v njih preživi bistveno več časa kot v avto sedežu...
Ne vem točno, kako si predstavljaš ocenjevanje stopnje udobja, lahko pa se zmeniva in boš poskusil stlačit mojo hčerko v enega od večkrat nagrajenih Cybexovih sedežev "s patentirano varnostno blazino aka sprednjo poličko, ki nadomesti sistem 5-točkovnih varnostnih pasov"