Avtomobilski sedeži za dolge razdalje?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
108
63
Kakšni naj bi po vaše bili avtomobilski sedeži za dolge razdalje po avtocestah?

Usnje ali blago?
Športni (z bočnim oprijemom) ali ravni?

LP P

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
iz blaga ter z bočnim oprijemom.. kkšni konkretni športni (racing školjke, ki se jim še naklona ne da nastavljat) definitivno niso za to.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
108
63
Zakaj blago - meni osebno se zdi da bi se manj potil, ampak vsi "fanci" paketi opreme imajo usnje?

LP P

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
meni osebno se blago bolj dopade ravno zaradi tega ja.. dol visi za usnje v avtu.. dobr, sej ql zgleda pa fancy je pa ne vem kaj še vse ampak je tudi kar nekaj minusov tko da...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Lol švic na leder je zakon!1 Shiner ti sploh ne veš kva je dober:D Drgač so pa men moji v petki idealni :D

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
iz blaga ter z bočnim oprijemom.. kkšni konkretni športni (racing školjke, ki se jim še naklona ne da nastavljat) definitivno niso za to.

Se strinjam+da ne smejo biti premehki
smirk-1.gif
zadne cajte tak putr tlačjo v avto, da te po eni uri vse boli..

Kkšna takle Recaro je pomoje najbolj varjanta, vsaj po mojem mnenju:

524a_1.JPG

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.998
1.440
113
Najboljša kombiacija je alcantara+usnje oz. blago+usnje. Sedež morajo imeti dobro bočno oporo (to ne pomeni Recaro sedež), športni sedež, ki ga nudi proizvajalec bo dovolj. Po možnosti nastavljiv ledveni del. Če je opcija, da se nastavlja še sedež tam, kjer pridejo kolena? (naprej nazaj, trdota, mehkoba), ne vem točno kako se reče temu delu sedeža.
Za zimo je idealno gretje sedežev.

Sedeži ne smejo biti premehki, meni najbolj odgovarjajo nemški sedeži.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Usnje nima veze, niti pri "lagano sportski" vožnji vsaj na športnih sedežih nič ne moti (ne drsiš nikamor), nekateri športni sedeži imajo tudi že vgrajeno (nenastavljivo), precej bolj izrazito kot pri navadnih, ledveno oporo
zmaga.gif

Za dolge vožnje bi priporočal nastavljivo ledveno oporo, če te nimaš, mogoče po nekaj urah vožnje naslonjalo samo pomakni malce bolj navpično.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Moje mnenje iz nekajletnih osebniz ikušenj: definitivno usnje in definitivno "športni" (pač tisto kar ponuja proizvajalec kot športno, vsaj pri audiju).
Kadar grem na pot, delam ponavadi 500km v enem dnevu, včasih tudi do 1500km, z osebnim avtom. Pri blagu veliko bolj švicaš, s tem da blago po toliko in toliko urah in kilometrih, soncu, dežju,... dobi vonj in še manj diha. Pri usnju se to ne zgodi. Pa še ena meni pomembna stvar: sedež mora poleg nastavljive ledvene opore imeti tudi po dolžini nastavljiv sedalni del.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
V BMW-ju imam comfort sedeže, kjer se naslonjalo lahko na sredini prelomi in nastavljaš posebej zgornji del naslonjala, posebej pa spodnji (ter seveda ledveno in stransko oporo). Luxus, ki ga ne zamenjam za ničesar.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Po mojih izkušnjah na dolgih vožnjah najbolje pridejo do izraza mehki sedeži al Renaul Citroen.
Na kakšnem Vw pa prideš bolj polomljen kot ne iz avta ,ker so za malenkost pretrdi.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Vsakemu odgovarja nekaj drugega.
Sem vozil Citroena, pa sem bil po 500km čisto "polomljen". Sedaj imam Škodilaka, kjer so sedeži bistveno trši, pa tudi na dolge relacije veliko lažje živim na njih.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Jz samo vem da nikol več ne kupim usnja v avtu.
shocked-1.gif
Aja se ti ne dopade?
Jaz pa ravno nasprotno,zdaj imam avto brez usnja,pa ga pogrešam. Sploh ko pogledam sedeže odzadaj kjer mali sedi.
confused-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
tudi v citroenih niso vec tok mehki sedezi kot ponavadi. v novem picassoju so konkretno trsi kot pri prejsnjem modelu.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Po mojih izkušnjah na dolgih vožnjah najbolje pridejo do izraza mehki sedeži al Renaul Citroen.
Na kakšnem Vw pa prideš bolj polomljen kot ne iz avta ,ker so za malenkost pretrdi.

To je pa res čudno
rolleyes-1.gif

Tendenca sedežev gre v trdoto, tudi pri francozih.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
usnje vsekakor.....obvezno ledveno uporo z več koti nastavitev.....
problem mogoče malo poleti ko moraš avto 5 minut laufat na mestu s klimo da malo ohladi notranjost in sedeže...
črn avto, črno usnje, črna aramturka....to ga peče poleti.....

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Vsakemu odgovarja nekaj drugega.
Sem vozil Citroena, pa sem bil po 500km čisto "polomljen". Sedaj imam Škodilaka, kjer so sedeži bistveno trši, pa tudi na dolge relacije veliko lažje živim na njih.

Hidravlični Citroeni (Xantia,Xm,C5,C6) so tisti, ki postavljajo standarde udobja, ne kakšne Xsare, C4 itd. To so čisto enaki avti kot kakšni drugi in nebi rekel, da so kaj bolj udobni (mogoče so malo bolj mehko nastavljeni v podvozju). Hidravličarji ... ja to, pa je čisto nekaj drugega. Tam pa se strinjam, da po 1500km prideš ven nič utrujen.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
V BMW-ju imam comfort sedeže, kjer se naslonjalo lahko na sredini prelomi in nastavljaš posebej zgornji del naslonjala, posebej pa spodnji (ter seveda ledveno in stransko oporo). Luxus, ki ga ne zamenjam za ničesar.

X2 ... Pa ravno iščem eno E60, pa ima zeloo malo avtov komfort zice
wink-1.gif