Mi prakticno ne kupujemo vec kruha v trgovini, pecem ga sam. Je tudi topel in hrustljav
Za povrh je se tocno tak, kot jaz hocem.
Moj "avtomat" sta kar Levanka in Desanka Rukiæ. 15 minut traja, da zvlecem vso potrebno kramo na kup (sestavine, skledo za mesanje testa, vago, pripravim kvas) in naredim testo, ki potem ~45 minut vzhaja. Potem rabim maksimalno 3 minute, da ga se enkrat pregnetem in zakurim pecico (v kateri je prej vzhajal) na koncno temperaturo, medtem ko se greje, ga pa pustim vzhajati zunaj. Ko je pecica segreta, ravno lepo vzhaja nazaj, zato ga pripravim za peko (jaz imam rad gor sir, torej namazem s copicem z vodo in potem gor dam nariban sir) in dam v pecico, zvoncek od pecice na 10 minut. Ko zvoni, pridem nazaj, pomazem spet z vodo, nazaj noter za 2 minuti, spet z vodo, nazaj za minuto ali dve, poberem ven, ce je treba se malo vode, zavijem v krpo in dam na podstavek hladit. Skupaj je definitivno manj kot 3 ure, pa nobenemu avtomatu ne zaupam, da mi bo ravno prav namesal notri semena, gor zmetal sir in naredil ravno pravsnjo skorjico. Pecem pa cca. 2/3 kilske hlebcke, ker mi to najbolj ustreza, pa tudi predolgo potem ne stoji (to gre v dveh dneh, ceprav sem imel tudi ze po 5 dni odrezan kos v vrecki, pa mu ni nic skodovalo, ni bil kiselkast ali kaj podobnega, kar se zgodi s kruhom iz trgovine).
Ce si lahko privoscis cas za peko, ti toplo priporocam, da to pocnes sam, oziroma s pomocjo mikserja. J*bes avtomate, a bodo jedli tudi namesto tebe ?