Avtomat za kavo?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
moj je z mlekom drugače sem ta teden gledal enega v milerju v BTC ju (ki dela kavo nima pa zraven mleka) 70 al 80 evrov. Je malo veliko ampak bo pa verjetno (vsaj upam
evil.gif
) vzdržal malo več. Izbira kave pa je tut kar velika sploh v milerju je senseo kava v akciji 2.21evra 18 komadov!
Se pa dobijo tut cenejši sam ne vem če ravno kje pri nas v avstriji jih imajo v Cosmus (v KIKI celovec) media markt (če se prav spomnim) in pa metro, no tu sem jih videl jaz lahko pa še jih imajo kje drugje sam to pa ne vem kje.

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Me boste čist sprovociral z tem avtomatom
grin1.gif
(mam namen enkat tole nabavt).
Pol se kavo nabavi v tabletah?? za ta avtomat?

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kavo z mleko lahko narediš s senseo latte select ta ima tut poseben del kakor naliješ mleko in pol ga pač speni zraven kave. Kave stanejo v milerjui 2.89 v redni prodaji je pa notri 18 blazinic (vsaka blazinica je za eno kavo) Imaš pa razne kapučino variante brez kofeinske močne, blage, čokoladne, jutranje....!
Z ostlimi modeli ki jih je kar nekaj tu jih lahko vidita senseo
Meni ni žal da sem ga kupil čeprav stane za 2 navadna!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tak ko ga imam jaz se v sloveniji sploh ne prodaja. Tak kasični senseo aparat pa sem gledal ta teden v milerju v BTC ju v Ljubljani med 70 in 80 evri. Je pa isti kot moj le da nima posebnega tanka za mleko!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
lej za navadni avtomat: Se kupi kava ki je kot kapučino drugače pa si skuhaš kakršno kavo si daš notri.
Na mojem pa se skuha navadna kava oz. po želji lahko z mlekom ki ga "speni" avtomat.
Obe kavi pa ti lahko rečem da sta za moj okus odlični! Avtomata pa sta skoraj ista po vseh lastnostih razen da je moj večji in z dodatnim tankom za mlek.
Vsak dan sem hodil v gostilno na kavo po enem tednu kar imam avtomat sem bil samo zadnjič ko sem bil v lj v macdonaldsu na kavi.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Ne še, bi mogu prvo sprobat.

A ni 178eur mal preveč?
Hm... dober kavni avtomat za domačo uporabo stane jurja... ti bolj ali manj samo spuščajo vročo vodo skozi (predrage) blazinice s kavo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ena kava za 0,12 evra se ti zdi draga? kaj je potem kava v gostilni za 1 evro zate?

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Citat:
Uporabnik pep pravi:
Jaz imam doma tega .
86442.jpg

Koštal je cca. 120 do 130€.
Dela z mleto kavo ali z blazinicami (teh še nisem nikoli poskusil).
Po malo več kot enem letu dela kot nov.
Kavo je treba kupit pravo za espresso - iz ostalih nastane skrpucalo, ne kava.
Kot že zgoraj napisano - Illy je med najboljšimi, je pa tudi med najdražjimi.
Sam porabim precej Segafredo, kar okusna mi pa je tudi tale iz Leclerca (imajo jo tudi v blazinicah):
127940.jpg

Barcafe Espresso mi je seveda tudi okusen, me pa zanima kje bi dobil tisti Barcafe v črni pakungi, ki ga imajo ponavadi v bifejih.
Pa da ne pozabimo.
Pri večini teh aparatov je potrebno dokaj resno vzeti odstranjevanje vodnega kamna. Prav neverjetno je, koliko tega sranja se lahko nabere v aparatu. Sam odstranjujem kamen vsaj na dva do tri mesece. Prejšnji aparat mi je verjetno šel k hudiču ravno zaradi nemarnosti na tem področju.
Pa okusno kavo vam želim
grin1.gif

Mi imamo tudi tega pa je super.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
senseo bo po 1000 kavah javil da ga je potrebno očistit z prloženo kemijo v vrečki.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
yebeš ti kemijo, ki jo preplačaš da glava boli. Vodni kamen se najboljše, najbolj poceni in najbolj ekološko supca z kisom! Pri nekaterih takih stvareh, recimo grelec vode od philipsa, to celo v navodilih piše in ti ne tišijo neke kemije. Sem zadnjič tako spucal v službi filter mašino, ki je bila tako zapacana, da na koncu sploh več vode ni vlekel
uf-1.gif