Avto zavarovanje - dilema

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz... Itak je po Alterjevsko VSAKO zavarovanje natega zavarovalnice... Samo me zanima koliko vas lahko odkarta brez trena oka mogoče 10k EUR za drug avto (valda ne boš šel iz boljšega na slabše) pb totalki, kraji... Ali mogoče 20k EUR ali več ob kakšni hujši naravni nepriliki ki ti malo spremeni domovanje...
Ah ja, potem so pa mediji polni žalostnih zgodb, kako je svet krut in so ostali brez vsega ob neurju...
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Lepo si napisal, samo ne vtikaj sedaj sem nepremičnin.
Zavarovanje za nepremičnino znaša nekaj promilov vrednosti za avto pa lahko nekaj 10% vrednosti.
Vrednost na žalost ugotovis najbolj točno ob totalki. Takrat zna biti njihova cenitev pol manjša od tvoje, pol je pa veselica.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem našega zavarovanja ni koliko ti avto ocenijo (ker gledajo tabele EUROTAX, pa še malo avto.net počekirajo) pač pa dejstvo, da ti ob totalki odštejejo 'rešene dele' oz. ti uturijo razbitino in ti jo tudi obračunajo... Mene ne moti, če mi za totalko obračunajo vmesno vrednost med EUROTAXom in avto.net-om in mi potem ta znesek izplačajo, razbitiono pa zavarovalnica obdrži...
Seveda so problem tudi razni entuzijasti, ki so prepričani da je njihova gajbica vredna 10x več kot pa priznava trg...
Glede nepremičnin... Tudi tukaj opažam trende in debate kako nas zavarovalnice lupijo... Ampak sem prepričan da bore malo ljudi prebere drobni tisk, še manj pa je takih, ki so najprej nasedli govorjenju kako je vse brez veze plačevat, če ma pa konkurenca za manj denarja, ob dejanskem dogodku ti pa isti agent mrtvo-ladno pove, da imaš vse podzavarovano in da nimaš kritij...
Življenje nas pa uči (in ti bi lahko dobro vedel), da zastonj kosila ni, ali drugače, če hočeš nekaj dobiti moraš najprej nekaj dati...

/off
Pa lepe praznike tebi in družini
cheer.gif

/on

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
kasko je na splošno brez veze ,......največ od tega potegne zavarovalnica, torej je zaključek jasen koliko in komu se splača

Kakšno posploševanje, ne moreš to tako...vsak zase ve kako in kaj in brezveze je za tistega, kateremu kritje tega rizika denarno gledano nič ne pomeni, saj ima dovolj denarja za morebitno izredno popravilo, statistično gledano pa se mu bolj ali ne ne dogaja nič kar se škodnih primerov tiče. Jaz osebno pa še vsako leto dobim nazaj vsaj vplačano kasko premijo tako da je potemtakem kasko na splošno fenomenalna stvar. Zame
smile-1.gif

@Roberto -
zmaga.gif
na oba posta

corsol

Guru
11. mar 2010
3.001
971
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Jaz osebno pa še vsako leto dobim nazaj vsaj vplačano kasko premijo tako da je potemtakem kasko na splošno fenomenalna stvar. Zame
smile-1.gif

@Roberto -
zmaga.gif
na oba posta

Ja ljuba duša kaj pa delaš z avti ???
confused-1.gif

A si mlad voznik in brezglavo divjaš naokoli, hkrati pa te doletijo vse nesreče tega sveta?
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
grin1.gif

Kasko premija na letni ravni me pride cca.600€. Zaradi narave dela sem ogromno na terenu, ko pa je avto parkiran, žal ni v garaži. Temu primerno je potem tudi škodno dogajanje - črta s ključem čez bok avtomobila (400+€), udarec z vrati v bok pred trgovino s strani neuvidevne stranke trgovine (200+€), pozimi skasiram kamenček v šipo ali luč pa jo je treba menjat (menjava šipe 800€, ena nova luč slabih 1000€, itd. - seveda je govora o novih originalnih delih), 3 leta nazaj sem bil udeležen v manjši prometni nesreči z deljeno krivdo, moj avto se torej popravlja iz mojega kaska (škode - rahlo napihnjene - je bilo za cca. 6k€, popravil sem vse u nulo z originalnimi deli za cca.3k, veze in poznanstva
grims-1.gif
) itd., da ne omenjam vse pogostejše toče oz. neurij, katera mi tudi lahko poškodujejo avto......

Konec koncev dam veliko raje teh par sto evrov za polni kasko ter vse delne kasko kombinacije in mirno spim (kljub temu da imam 8 let star avto) kot pa da se bom non-stop sekiral koliko 100 ali 1000€ me bo prišlo nepredvideno popravilo škode zaradi naslednjega nesrečnega dogodka, tako bogat pa spet nisem. V bistvu sploh nisem no
grin1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.001
971
113
ja ok , si ogromno na cesti , pa od avta takorekoč živiš, v takih primerih se kasko lahko "splača".......ampak cene ki jih navajš so pa tud adijo ...luč 1K, šipa 800€ ......

Po drugi strani pa naj bi povprečen avto v EU imel narejenih cca 15000kM letno........kar je daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeč od kategorije kamor spadaš.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
(kljub temu da imam 8 let star avto)
A niso eni "prej" prepričano trdili, da se kasko za star avto ne splača? Da je pravzaprav čista neumnost?
Kako zdaj? Splača se, če poznaš neke "lunkje v sistemu" (VIP itd...) ?

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Sicer malo zastarela tema, pa vseeno najboljše, da vprašam tu. Na servisu mi je predlagal menjavo stekla, (udarec kamna na "nevidnem delu stekla" (jaz sicer potrebo po tem ne vidim). Zanima me glede zavarovanja, če se odločim za menjavo, a mi potem pade tudi kaksen bonus oz. padem v kaksen drugi premijski razred (aod)?

Priponke

• aka.JPG
    aka.JPG
    38,1 KB · Ogledi: 216

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne in ne.

Imaš delni kasko stekla.

Če menjaš dvakrat v letu pa je treba za tretjo škodo doplačat še pol premije - tako mi je pokasirala SAVA.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.714
113
tako se zavarovalnice lupi, sploh ti servisi za menjavo...je še vedno takšna razlika? če greš sam ti zračunajo ene 200€, če preko zavarovalnice dobi ona račun za 600€? se je kdo od zavarovalnica kdaj poglobil v to...ker potem vsi drago plačujemo ta zavarovanja.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ko plača zavarovalnica gre not original šipa in ne poceni nadomestek iz Bosne - opravljata pa obe svoje poslanstvo. ;)

Kolikor sem imel opravka z menjavami šip so bile zavarovalnice kar zelo skrbne pri obračunih.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.714
113
ne. meni je pred leti šla pilkington v vsakem primeru., vseeno, če bi sam tako, če zavarovlanica pa tako... Kje v bosni delajo šajbe? je pa še bilo smeha polno ko je rekel, a vam še luči menjamo? sej bo zavarovalnica dala? sem rekel, ne, so šeokej. Sej pol mi je bilo žal, ampak je batga prepošten.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ena precej velika steklarna, dela šipe za avtobuse prvenstveno, po naročilu in vzorcu tudi druge - nimam sedaj pri sebi, sem iskal tri leta nazaj za stari avtodom kjer ni bilo tonirane prednje šipe sploh možno kupit, pa so mi rekli, da naredijo karkoli, le vzorec rabijo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.714
113
okej, a misliš da carglass pri njih jemlje za audija šajbe, če sam plačaš? recimo

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Nebi rekel - Carglass ima svoje dobavitelje, ki pa ni nujno, da so isti kot prvovgradna stekla - samo to sem hotel povedat.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nebi rekel - Carglass ima svoje dobavitelje, ki pa ni nujno, da so isti kot prvovgradna stekla - samo to sem hotel povedat.

Saj tudi preko zavarovalnice nategujejo folk. Kar daj ženski za peljat avto na Carglass, ne bo dobila original šipe z Audi ali BMW logotipom, dobila bo tipsko šipo. Za zavarovalnico bo tudi cenejši račun... za vse razen za stranko se bo dobro razšlo.

Ko bodo zavarovalnice ponujale znižano premijo če pristanem na nadomestke pa naj vgrajujejo nadomestke, dokler se mi pa računa isto pa bom zahteval original z logotipom proizvajalca avtomobila. Sicer če maš original pilkington npr. in če dobiš potem pilkington brez znakca nisi nekaj na slabem je 99% enaka šipa samo ni nujno prva klasa kot jo dobi firma za prvo vgradnjo.

Sam ko pa avto prodajaš se pa kakšen buhtelj spravi na to, da nima 200kkm stare speskane šipe ampak novo brez logota pač.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Sava ima možnost "vgradnje neoriginalnih - originalom enakih - nadomestnih delov" in temu primerno nižjo premijo. Pa verjetno niso edini.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Pa grawe al nekaj podobnega se mi zdi da majo napisano da se popravi z neoriginalnimi. Vsaj pred leti so meli

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa grawe al nekaj podobnega se mi zdi da majo napisano da se popravi z neoriginalnimi. Vsaj pred leti so meli

Malo morgen. Mislim da ima to Generalli in sicer ko je avtomobil nad določeno starost da se popravlja z neoriginalnimi nadomestnimi deli ki so kao ekvivalent originalom, Pilkington v tem primeru.

Zdaj pa eno resno vprašanje, kam bi šli vi menjati vetrobransko steklo? Na Audiju imam lepo počeno. Ali na Porsche? Ali na Carglass in normalno zahtevati original s krogci? Nekako na prvo žogo bi rekel da bo menjava na Carglassu bolj kvalitetno izvedena?