Avto za cca. 20k euro

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
uff težka odločitev, vsi so lepi, najbolj atraktiven je itak da DS5, glede vzdržljivosti motorja je pa velik plus na JTD....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.579
9.810
113
40
MB
alfa ma plusov ogromno, vsekakor bi jo jaz izbral če bi srce prevladalo, samo kaj ko ti pol ko jo hočeš prodat gre na jok ... zato no go!
crazy1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Če se kupuje za 8-10 let je itak vseeno kako se prodajajo.To muči bolj tiste ki menjajo na 1-3 let.

Sicer bi pa jaz od teh tudi vzel alfo.

DS4 (in ne 5, kot je v enem odgovoru zgoraj, tist je res hud mi ne potegne. Volan je tak kot bi ga nekaj napenjalo, displaj na sredinski konzoli je majhen in vdrt kot so to delai deset let nazaj, nasploh mi avto deluje kot da ima preveč komponent od navadnega C4, ki pa je precej cenejši)

Golf je soliden, a tako pust in v tej kombinaciji tudi predrag.

Alfica je pa kul, če znaš živeti z njo (pa tudi to pomoje ni več tako hudo kot je bilo).

Morda se splača počakati na novega mercedesa a klase. Že novi b je kul in niti ne stane veliko (z 1,6 turbo motorjem in solidno opremo, ki vključuje tudi opozarjanje na ovire na cesti in 15 cm displej na armaturki je cena 21k eur, brez vštetega morebitnega popusta), verjetno pa zaradi enoprostorske oblike ni ravno vsakomur všeč. Zato pa bo novi A avto v stilu tele alfice, torej nizek in športen.

Tole:

4_530.jpg

Ali tole?

2012-Mercedes-B-Class-Interior.jpg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Od linkov avtorjev golfa.
Naslednji moj avto bo po moznosti imel svetlo notranjost(ajd bela recimo odpade ali pa tudi ne?!)
Bi pa tudi sam razmislil raje o stevilki vecjem avtu kot jih je navedel predhodnik.
Kaj konkretno izbrati pa naj si avtor najprej osebo sproba. Sem preprican da bo kaksnega v startu izlocil. Ce se vozis bolj po prazni ac potem obvezno tempomat, ce pa bi dobil "radarskega" pa si zmagal. Edino jeba je potem ker znas se hitreje spati za volanom.
Kaksno imas sicer hitrosti na ac? Si zivcen ce ne leti vsaj 150+? Kaksna je sicer tvoja starost, druzinski nacrti, kako zagotovljena je tovja dnevna pot 150km(sluzba? Predvidevam)

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
jaz bi ti svetoval citroena c5, za 20k dobiš že novega dizelaša z Exclusive opremo. vozil bi se kot gospod, komot in udobno, varno in kar je najbolje je hidravlika (ker delaš 150km in je od tega 80% AC bi se ti to zelo lepo poznalo, saj so naše AC obup).

Če bi jaz kupoval za ta dnar, bi sigurno c5 kupil
smile-1.gif

Sicer pa če ti je prevelik in se odločaš o razredu manjšega avta (leon, giulieta, golf..) si raje izberi leona ali alfo....vw imajo visoko ceno in za to ceno ne ponujajo kaj dosti opreme...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik hooger pravi:

- avto se kupuje za nekje 8-10 let.

Prav pol miljona kilometrov nameravate naredit?
confused-1.gif

Za tako kilometrino dvomim da je kak V6 TDI motor pripravljen, kajšele te lupine.

Kupite kj kupite ampak 21k pasat bo pomoje za tako kilometrino tapravšni. Pri 250k generalka in gremo na novih 250.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Prav pol miljona kilometrov nameravate naredit?
confused-1.gif

pol mio ravno ne, nekje polovico tega pa sigurno..

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Bi pa tudi sam razmislil raje o stevilki vecjem avtu kot jih je navedel predhodnik.

nekako bi raje bolje opremljenega manjšega, kot pa slabše opremljenega večjega. Čeprav je glede opreme c5 kar hudobija.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Kaj konkretno izbrati pa naj si avtor najprej osebo sproba. Sem preprican da bo kaksnega v startu izlocil.

U bistvu sem že v štartu izločil modele, ki jih je na cesti kot šodra...edino Golf mi je nekak zihrca, ker imamo prejšnega pri hiši.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaksno imas sicer hitrosti na ac? Si zivcen ce ne leti vsaj 150+? Kaksna je sicer tvoja starost, druzinski nacrti, kako zagotovljena je tovja dnevna pot 150km(sluzba? Predvidevam)

idealna hitrost 150, glede družine nisem tipični Slovenec, ki 5 mesecev pred rojstvom prvega otroka kupuje Zafiro, Alhambro itd... Če so nas starši prežveli v yugotih, katrcah itd.... bomo pa tudi mi naše v golfih, leonih itd...

U bistvu kupujem nevsakdanji avto za naslednjih 10 let, zato naj bo z njim čim manj problemov (ne bi rad visel po servisih).

pa NAJVEČ 21k€
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Vzemi golfa... se pelje bolje od vseh zgoraj naštetih.

Če ne verjameš probaj. Pa ko bo imel 250k km jev in bo star 8 let se ti ne bo noben obešal da ima veliko km jev. Kar za Citroene, Ople ipd ne morem trditi..
wink-1.gif

lp

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
U bistvu sem že v štartu izločil modele, ki jih je na cesti kot šodra...edino Golf mi je nekak zihrca, ker imamo prejšnega pri hiši.

Na koncu boš itak golfa vzel....
smile-1.gif

Sem pa skoraj prepričan, da je razlika v vožnji pri vseh naštetih prava jajca proti C5.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Kaj bi se dalo dobrega dobit za 20k € +/- 1k?

- Če se le da, naj bo zadeva nova
- dnevno se dela 150km (80% AC)
- avto se kupuje za nekje 8-10 let.
- dizel?

Pol pa neki TAZGA
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
S bojim da ima subi v linku 100ali vec kkm. Ali ima subi postiman tisto okoli plina in neke obrabe v motorju pri uporabi plina?
Kupi superba, cez 10 let ti dam 2 jurja za njo. Ima zlahtnik audija za pol cene moje opelice, pa ima mnogo boljso opremo, da o pocutju pri voznji ne pisem. Je pa res da ima 2x mocnejsega bencinarja z 2x vecjo porabo mojega smrduha. Ampak pri majhni kilometrazi se mu splaca pa se Q ga pozimi resuje do doma.