avto za 7, ampak ..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Avto s 7 sedeži bi registriral samo s 5imi. A je to možno?

Ker 7 jih nikoli ne bom potreboval ..

Se mi zdi pa nesmisel registrirati za 7, ker bo višja registracija.
crazy1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Npr. Renault Espace lahko ima 5, 6 ali 7 sedežev. Jaz jih rabim samo 5, p ame zanima, če jih ima npr. 7, če jih lahko registriram samo za 5.

Hm .. pa v ponedeljek na LPP pokličem ..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tebe tare ZAVAROVANJE, ki pa ni omembe vredno dražje. By default ga zavarujejo za 5 oseb, za 7 oseb moraš opozoriti agenta.
Imam Grand Scenica.
Homologiran je verjetno za 5 oseb, razen če je bil naročen nov s sedmimi sedeži. Sama cestna taksa pa ni nič višja.
Zavarovano imam pri ZT.

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
OK, hvala.

Pa da te še malce izkoristim, ker imaš ravno ta avto
wink-1.gif

Kateri motor imaš? 1.9? 2.2? Koliko km? Kolikor sem bral na Renaultovem forumu, so same težave z 2.2 motorjem. Ojnica in ležaji .. Kako gre pa tvoj? Se kaj kvari?

Jaz bom kupil 1.9 DCi, 2004 letnik, 100.000 km prevoženih .. Vsaka info dobrodošla!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Imam bencinca (2.0 16V). Ni nekih težav (generalno). Moj letnik (2007) ima serijsko napako (bencin 2.0 in dizel 1.9) na dvomasnem vztrajniu sklopke. Zadevo odpravljajo šele dobre 4 mesece...
Moj agent je kupil Espace Helios, 1.9, uvoz iz Belgije, 130kkm. Zelo zadovoljen, brez težav do sedaj.

Kaj boš kupil, Espace ali Scenic?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Po vsej verjetnosti kar Espace. Pa ne Granda. Je prevelik.

Espace-ov je trenutno kar nekaj na voljo. Cene so jim padle, jaz pa trenutno pri kešu
wink-1.gif
Opreme imajo veliko, prostora tudi, samo 2.2. DCi so mi pa res odsvetovali. Vsem naj bi med 70 in 130k km šli motorji zaradi konstrukcijske napake, ki pa je firma ne priznava. Ojnica in ojnični ležaji .. Sicer se ne spoznam na to, ampak upam, da dobim kak dober avto. Pa baje naj bi se delali servisi na 10.000km in ne na 30.000 km kot je v servisni knjižici, pa naj bi bilo ok.

Baje pa z 1.5 DCi motorji v Scenikih res ni nobenih problemov. Ampak sem se zaljubil v Espace-a
smirk-1.gif

Kako je tvoj agent prišel do njega? Pri Avtohiši ali pri kakšnem uvozniku?

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Najprej na zadnje vprašanje: pomagali smo mu ga iskati, kupil ga je pri podjetju, ki se ukvarja z takim uvozom. Smo pa pred njegovim nakupom pridobili VIN tega avta in preverili na servisu zgodovino avta (predvsem so se videla garancijska popravila). Nato ga je še glavni serviser "malo uč čezenjga vrgel". Dobil je "štampiljko odobreno" in agent ga je kupil brez cenkanja.

Vem kako je s temi motorji, sem tudi na Renault forumu aktiven. Žal boš zelo težko dobil dober avto z 2.2 dCi motorjem; tisti ki so ugotovili keč z servisnim intervalom ga ne prodajajo, ker dela. Naprodaj so v glavnem (
cry12bpy.gif
) taki, ki so se razleteli in so za silo pokrpani. Mogoče boš v kakšni avtohiši dobil voz, ki so mu zamenjali motor in ga prodajajo (deal: ti vzameš nov avto, mi ti vzamemo okvarjenega v račun kot da ni nič narobe z njim, zamenjamo motor in ga potem prodamo naprej sami)

Meni osebno je 1.5 dCi na meji za Senika, pa še to 105 KM varijanta; čeprav sosed ima pa 82 KM varijanto in je zelo zadovoljen z njo. Pač ni dinamik, pripelje ga povsod, poraba pod 5l/100 km... Končne hitrosti nima visoke, nabiranje nad 130 je dolgotrajni postopek, tudi v klanec hitro opeša. Ampak kot sem rekel, njega ne moti.
Za Grand senika je 1.5 dCi absolutno premalo, prav tako 1.6 16V.

Če si že ravno pri denarju; šef mojega servisa (kamor vozim avto) je za 25k€ kupil 1 leto starega Espace Privilege, 2.0 dCi 150 (s tem ni problemov)... Pri navadnemu Espace obstaja tudi 130KM varijanta tega motorja (so z 2.0 dCi nadomestili 1.9 dCi in 2.2dCi)
Poizkusi s čim takim... Pa ima prostoročno kartico, ogrevane sedeže, CD izmenjevalec, park senzorje...

Razmisli! Lahko ga pobaram, če bi našel še kakšnega, če hočeš...

Aja, imel je pa vsega skupaj 24kkm prevoženih.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ti pa si zgoden! 6.17 .. al sploh nisi šel spat?
tongue-1.gif

Konkretno razmišljam o nakupu tega Espaca. 1.9 dCi. Verjetno je uvožen, a to pri meni ne igra neke vloge. Na "voz"
grin1.gif
da tudi garancijo, kar pa igra veliko vlogo. Če pridobim VIN, mi lahko pomagaš glede popravil na pooblaščenih servisih?

Zamenjava motorja - hm .. to je lahko tudi dobra stvar, ne? Prvi crknil, drugi pa dela. Vsaj vem, da je notri drug motor. Pri tem npr so menjali motor, turbino že novega motorja, vse okrog volana, malo morje stvari .. Samo, garancije pa ne dajo, sicer bi bil že moj
wink-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Očitno že. Govorim pa samo o Espacih, ne o vseh avtih
cool-1.gif

Delam raje malo bolj pogostokrat servise, kot pa menjam motor
smirk-1.gif

Zaenkrat menjavam avte 1x na leto, zdaj pa bi kupil avto za več let, ker se mi obeta tudi družina
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem že vstal. Sem se pokal za Vransko...
smile-1.gif

Vzel bi prvega, že zaradi motorja. Ma ja, bi se dalo kaj preveriti...
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sam sem vzel 2.2. preveril ga je prjatu, k ma reno srvis. po evidenci ej ven iz težav z motorjem, vsi servisi ok, ni bilo vleiko napak.

20k bo sedaj mimo in servis je tu.

drgač pa če espace, potem grand. in če grand, potem sončna streha. pa avtomatik in tempomat, obvezno cd menjalec.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jest oglasa nisem bral, sam šasijo sem nesel preverit in pripeljal avto k serviserju na 'uč'. me leposlovna dela in hvalospevi v oglasih ne zanimajo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nego kaj drugega sem pa sam naredil? Preveril VIN, za foro pa še kilometre katere oglašujejo...
A ni zanimivo da je avto med 27.10.2007 in letos naredil samo 8000 km? Pa je uvožen iz Italije... Recimo od 10.2004 pa do 10.2006 pa 48000 km?
Me zanima, če ga je Kripo vseeno šel pogledat... Samo spisek garancijskih popravil je dolg kot seznam za tedensko fasungo...
smile-1.gif

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Citat:
Uporabnik softi pravi:
drgač pa če espace, potem grand. in če grand, potem sončna streha. pa avtomatik in tempomat, obvezno cd menjalec.

Točno to imam tudi sam. 2005, 2,2 dci, avtomatik, sončna streha, oprema skoraj vsa. Pri 86.000 km še nobene težave (ok, 1 park senzor so mi menjali na garancijo), čez dva dni pa grem na servis pri 90.000 km.

Lahko samo priporočam, ker voz je pravi
cool-1.gif