Avto wrapping in garancija

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Je že kdo slišal ali bil priča težavam z uveljavljanjem garancije na novem avtu, če je bil v celoti oblečen v folijo (car wrap)?

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.551
927
113
No ja, če bi bilo to res, potem bi bilo cel kup službenih vozil brez garancije :D

Aja, pa prdnit tudi ne smeš v avtu, ker s tem poslabšaš lastnosti avta.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
meni se bolj zdi, da bi naše nategunske zavarovalnice probale s tako foro :D

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ravno to smo zadnjič debatirali in bi znal bi problem pri uveljavljanju škode, če nebi bila doplačana premija za "dodatno opremo".

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Je že kdo slišal ali bil priča težavam z uveljavljanjem garancije na novem avtu, če je bil v celoti oblečen v folijo (car wrap)?
Bom poizkusil resno odgovoriti: če bi ta tvoja trditev držala, bi bili vsi testni avtomobili, ki so polepljeni, že brez garancije, drži?
Se ti zdi to po kmečki pameti logično?

Seveda je pa drugo, če lepilo od folije poškoduje lak. Takrat boš pa malo težko uveljavljal garancijo za lak/barvo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.799
113
Dokler avtor topica ne pojasni kaj točno je pravzaprav problem, ki naj bi se rešil oz. uveljavljal na podlagi garancije, je vse skupaj povsem brezpredmetno. Če gremo pa ugibat bi tudi sam razmišljal v to smer morebitne poškodbe laka.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pomoje če pa wrap plačan od zavarovalnice. Se pravi nov kos, v barvo vozila špricnit pol pa še wrap čez.

Hja... optimist. :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.799
113
To, da ti zavarovalnica plača wrap ali pa kakšrnekoli druge nalepke načeloma ni noben problem v kolikor imaš kasko in da je wrap naveden med dodatno opremo ter da je plačana temu primerno (torej par €) višja premija.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.799
113
Ti povem iz prakse da je. Wrap ali reklamne nalepke se lahko šteje pod dodatno opremo vozila enako kot naprimer naknadno zatemnjena stekla in v kolikor imaš to vpisano med dodatno opremo, kar ti poviša zavarovalno vsoto za vozilo in posledično plačaš na letni ravni par € več ter seveda, da imaš na polici primerna kritja, nima zavarovalnica prav nobenega tehtnega razloga za odklonitev plačila namestitve novega wrapa v primeru poškodbe in popravila dotičnega avta. Nekatere moje stranke so to preizkusile v praksi in gre čez.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Drugače sem mislil...

Za ta primer sem mislil, da nima urejeno in tako pač NE dobi povrnjeno, drugače vem da se to da, saj se za vsako drugo stvar, tudi aftermarket zadeve.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Ti povem iz prakse da je. Wrap ali reklamne nalepke se lahko šteje pod dodatno opremo vozila enako kot naprimer naknadno zatemnjena stekla in v kolikor imaš to vpisano med dodatno opremo, kar ti poviša zavarovalno vsoto za vozilo in posledično plačaš na letni ravni par € več ter seveda, da imaš na polici primerna kritja, nima zavarovalnica prav nobenega tehtnega razloga za odklonitev plačila namestitve novega wrapa v primeru poškodbe in popravila dotičnega avta. Nekatere moje stranke so to preizkusile v praksi in gre čez.

Drži, če pri sklenitvi zavarovanja vpišeš na zavarovalno polico, da je to in to polepljeno z folijo, zavarovalnica plača brez problema. Preizkušeno v praksi. Sicer par let nazaj poškodbe zaradi toče, je zavarovalnica plačala tudi novo folijo, ker je bilo napisano na polici, da je po strehi folija. Takrat Zavarovalnica Maribor, sedaj Sava.

• Všeč mi je
Reactions: Matey