Avto telefon pri mobitelu

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Menda obstaja neka varianta avto telefon ali nekaj takega, kjer dobiš še eno kartico in jo potem uporabljaš za telefon v avtu. Ve kdo kaj več o tem?

Hvala

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Dobiš podrejeno SIM, ki ima svojo telefonsko številko, je pa narejena avtomatsk brezplačna prevezava iz osnovne številke po 20 sekundah in ob nedosegljivosti. Ko kličeš iz podrejene SIM, se prikaže osnovna številka.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
A moraš še vedno dokazovat lastništvo mobilnega telefona, da si upravičen do te sim kartice? Pa kolikšno je že mesečno doplačilo za uporabo te sim kartice?

Ker se ukvarjam s športom in bi bilo zelo fajn, če bi namesto glavnega telefona (touch pro) lahko vlekel s sabo kaj drugorazrednega in pogrešljivega, ne bi pa vsakič premetaval sim kartice.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jaz imam v avtu radijo, ki ima že vgrajen telefon serijsko (RT3 - phedra). Pri SiMobilu sem vzel dve kartici/ena številka in eno dal v avto. Sila uporabna stvar, problem je le, da vedno, ko prižgeš avto, postane kartica v avtu aktivna in ko avto ugasneš, si nedosegljiv, če ne narediš česa na svojem telefonu (klic, SMS, preklop iz profila "brez povezave" nazaj v normalen profil...) meni je nekdo spisal majgen programček, da z eno tipko pokličem Voice mail in prekine po sekundi (3 sek. zastonj). Če skačeš v avto in ven cel dan, ni najbolj uporabno, če pa maš daljše fure, je vsekakor odlično pa še ceneje je, kot kazen za telefoniranje med vožnjo. Pazi le, da te ne pokliče kakšna bejba, medtem, ko imaš svojo punco/ženo v avtu.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Meni se gre predvsem zato, ker bi rad na obstoječo naročnino in številko obesil pda za push mail, ki ga pa nočem uporabljat kot telefon. Da bi še eno številko ločeno vzel je pa že nova naročnina. Edino teh 20 sekund je zoprnih.

Doplačilo je 4€

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne bo šlo, ker je vedno samo ena kartica aktivna, nikoli obe. Vsaj pri SiMobilu je tako.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Hvala za odgovor. Verjetno bo boljša ideja vzeti pri enem od ponudnikov naročniški paket brez naročnine in potem delati preusmeritev. Tole moram še malo raziskati. Ker zadnje čase na vse ture hodim brez telefona.
bonk.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
To je popolnoma drugačna storitev kakor pri Simobilu.

@Disco: Če prav razumm bi ti obstoječo številko uporabljal za PDA, avtotelefon številko pa kot telefon? Tako, da bi klici prihajali direktno na avtotelefon?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
To je popolnoma drugačna storitev kakor pri Simobilu.
Ja, sem šel pogledat, to je v bistvu samo preusmeritev z dodatkom. Ne vem, kera mi bolj odgovarja, ta zdaj Si al tale od Mobitela.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
grube: Ne. Jaz imam telefon za klice, sedaj pa bi rad imel še pda, kjer bi imel push-mail. Ker pa imam 44 paket in ne koristim 1gb prenosa podatkov, bi rad to uporabil na PDAju. Torej da je PDA na slave kartici in imam gor prenos podatkov, ter sem in tja kakšen klic. Pa seveda, da mi gre vse preko 44 paketa.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Hmmm... Zanimivo... Vprašanje če bi bila data tudi na podrejeni SIM. Čeprav načeloma bi moglo delovati, ker avtotelefon naj bi imel isti paket kakor osnovna številka.

Kar se pa preusmeritve po 20s tiče je pa nek delni workaround... Lahko si podaljšaš čas na 30s, samo potem ko se javiš se ti obračuna, ni brezplačno.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Na avtotelefonu imaš samo klice in SMS-e, torej bi mogla v pda-ju biti master številka. Čas defaultne preusmeritve pa ti na podlagi pisnega zahtevka spreminjajo med 5 in 30 sekundami.

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
In potem ko ti preusmeri klic na podrejeno številko, ti pa nisi v avtu, lahko še vedno na osnovni telefon pogledaš in dobiš caller ID zgrešenega oz. preusmerjenega klica?