Sedaj ne moreš prav nič, takrat bi šel bistveno bolj od robnika proti njej in pred njo popolnoma ustavil in počakal, kaj bo ženska naredila.
Vem, da po bitki je lahko biti general, se bomo pa mi ostali, kaj naučili, ker sam večkrat doživim, da se sam umaknem oni nasproti pa še vame in iz prakse vem, da je bolje, da grem na takega , ki pride po sredi tudi jaz na sredo, čeprav varno ni in ja zadnji trenutek se še vedno lahko umaknem, vendar navadno potem nasproti vozeči spozna, da ne bo šlo in se on in jaz umakneva vsak na svoj rob in na enkrat je prostora skoraj pre več....
dva otroka zadaj.
na tej cesti vedno pelješ ob robu, nasproti vozeči pa na bankino. bankina je zvožena, kamni so 'umaknjeni' glede na vožnjo vozil.
pazi odgovor zavarovalnice:
cesta je ozka, zahteva pozornost in previdnost. vse skupaj pa je tudi označeno.
dejstvo:
cesta je ozka, ima bankino po kateri dnevno vozimo. označeno ni nič, razen v njeni smeri vožnje rumeno črna palica pred ograjo, ki pa je že na bankini.
zakaj polovička:
ker je nasprotna dala popolnoma korektno izjavo, vozila sem po svoji strani, po asfaltu, on po svoji. nisem kriva, ker bi on ne smel zapeljat v ulico.
dejstvo:
v ulici sem bil davno preden je ona prišla do ozkega dela in zapeljala vanj.
še dodatek.
naši stranki ni treba voziti po makadamu, bankini
pozabil so pa, da ji tudi po mojem avtu ni treba.
strokovnost zavarovalnice in pamet babe.