Avto na plin v teh malih jajčkih

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.754
5.908
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:Finta je v tem, da avto ni preeetirano dražji. Tudi če se kasneje vozim samo na bencin in pozabim na plin. Tak recimo razmišljam jaz.
zmaga.gif

No, sam bi osebno raje kakšen radarski tempomat in kaj podobnega vzel (če mi kalkulacija kaže, da ne gre čez), ampak kakorkoli. Zgolj tri misli:
- višja poraba zaradi višje teže
- višji stroški servisov
- ni rezervne gume (predvidevam, da ima rezervoar za plin v prostoru za rezervno gumo)
- v nekatere parkirne garaže ne smeš (to se sicer sedaj počasi rešuje, ampak žal se še vedno najdejo)
Ampak ok, pač tako jaz razmišljam.
grin1.gif

Popolnoma prav razmišljaš. Ti ne oporekam. Tudi mene moti da nimam rezervne gume, ampak nek kit z peno, ki pri večji luknji ne zakrpa niti za 5km prevožene razdalje. Zanimivo je da na ta problem naletiš tudi v nekaterih vozilih brez plina. Za parkirne garaže se ne sekiram preveč. Za stroške servisa, se tudi jaz sprašujem kako je z njimi. Teža je definitivno večja, vprašanje je samo za koliko. Če je to 10kg več (prazen rezervar in nekaj cevi) se nebi obremenjeval.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Teža naknadne vgradnje je med 30 in 40 kg, če se prav spomnim. Se je tudi meni zdelo precej veliko, ampak večina pade na rezervoar. Kako je pri Oplu ne vem, poglej pa po tehničnih podatkih, tam boš zagotovo našel odgovor.
Sam isto ne morem biti brez rezervne gume in sem potem zadevo rešil takole (ni ravno estetsko je pa praktično):

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.754
5.908
113
Dejansko imaš to zelo estetsko rešeno, glede na to kaj vse vidim pri domačih predelavh.Rezerva je verjetno tista mala ozka guma? Vsekakor bolje kot jeklenka pene.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
S težo plinske instalacije se ni za obremenjevat. Je komplet najbrž še vedno lažji od dizla.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
To itak, samo recimo pri NA atmosfercu se tistih 40 kg teže pozna bolj kot pa pri turbo dizlu.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Če imaš NA atmosferca ti je tako in tako vseeno kako se pozna, ker po defaultu nikamor ne gre. Razen, če je 3.0. Potem ti je pa spet vseeno.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Če imaš pa 3.0, imaš v večini primerov dovolj denarja za cestnino, registracijo, posledično pa tudi za bencin in se pač ne ukvarjaš s plinom.
wink-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
pri cca 10 litrih porabe in 20 kkm na leto te pride bencin cca. 2600€
če furaš na plin te pride to cca. 30% ceneje, se pravi strošek cca. 1800€
za 800€ razlike ga pomoje registriraš ali?
pri višji porabi je absolutna razlika še večja

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Seriously, 167 primerov? Naj se kdo tu javi, vsak kdo, ki pozna nekoga, katerega bratranec je dobil kazen.
rolleyes-1.gif

Pa tudi če je res, povprečna višina kazni je bila cca. 170 EUR + verjetno plačilo carine. Kljub temu se je verjetno večini izplačalo.
grims-1.gif