Avto do max 600eur?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.066
5.650
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
. Čiščenje lopute pa v precej primerih ni dovolj. Poznam še vsaj dva, ki sta jo morala menjat. Tudi podatek, da se delujoče rabljene lopute težko dobi pove dovolj.

Naj me kdo (crashburnt) popravi.....a ni to pacanje lopute pri teh 1.4 motorjih povezano z odduškom oljnih hlapov? Če ga spelješ mimo vbrizga da se ti olje nabera v improvizirani posodici potem te problemi z loputo izginejo?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Imaš prav, '95 letnik imam in je starejša mašina (bolj češka še), zato verjetno več olja skuri in je poraba višja. Ok, za 10 € (9,2-9,3l) naredim cca 110 km, kot sem nekako opazil.

Po teh tvojih podatkih niti poraba ni kaj precej višja od novejše različice. Meni je žrla od 7.5-8l odvisno od vožnje. Z ekstremnim šparanjem je šlo tam do 6.9l.

No zdaj sem se spomnil, da je tudi meni šla lambda ali katalizator ampak se nisem kaj veliko obremenjeval, saj smo težavo lani rešili za 30€ na tehničnem ... torej še en minus.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
evo tole kup
evil.gif
:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3133722&show=1

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Naj me kdo (crashburnt) popravi.....a ni to pacanje lopute pri teh 1.4 motorjih povezano z odduškom oljnih hlapov? Če ga spelješ mimo vbrizga da se ti olje nabera v improvizirani posodici potem te problemi z loputo izginejo?

Tole mislim da velja za 1.6 motorje (8V) in kasnejše izpeljanke 16V (1.4) motorjev (problem oddiška). Vsaj stara zasnova 1.4 8V nima teh težav oz. je napaka pri zasnovi same lopute, ki s par nm prahu ne zna/more delovati tako kot je treba.

Sicer pa je (samopremična) loputa, cperav težavna še vedno boljša od konkurenčne zasnove senzorja + motorčka prostega teka. ČE znaš vozit, ti je sploh ni treba čistit (malo gasa med vsakim zaviranjem in ustavljanjem)!
evil.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Imaš prav, '95 letnik imam in je starejša mašina (bolj češka še), zato verjetno več olja skuri in je poraba višja. Ok, za 10 € (9,2-9,3l) naredim cca 110 km, kot sem nekako opazil.

Po teh tvojih podatkih niti poraba ni kaj precej višja od novejše različice. Meni je žrla od 7.5-8l odvisno od vožnje. Z ekstremnim šparanjem je šlo tam do 6.9l.

No zdaj sem se spomnil, da je tudi meni šla lambda ali katalizator ampak se nisem kaj veliko obremenjeval, saj smo težavo lani rešili za 30€ na tehničnem ... torej še en minus.

moj "rekord" je bil 5,9 l /100km, ampak je bila res lepa vožnja
smile-1.gif
. res pa je da delam vsak dan relacijo cca 50km.. olje je proti koncu kr rada pila to pa je res.
drugače se je pa pri moji felicii letnik 95 poraba vrtela okrog 6,5 litra

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.066
5.650
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Off: Svečke se menja po servisni na 4 menjave olja, torej na 60k km -

Oh ne reci da ti matematika dela probleme...saj je samo operacija deljenja števila 60 s številom 4
grin1.gif