Avto do 500 Eur

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
No, no, ne se žalit. Drugače se zna končat za oba zelo tragično ... (a sem že omenil trugo?)
evil.gif

ON: Maci, verjetno mu prastar BMW ne bo odgovarjal, pa ne zato, ker bi bilo to slabo vozilo (kakor za koga), ampak ker moraš biti za ta avto vsaj malo ljubitelja zraven. Pa tudi stroški goriva niso zanemarljivi. seveda ob predpostavki, da kupi vzdrževan avto, drugače bo imel stroške še drugje.
Če pa kupuješ avto v rangu 500 EUR, in to zgolj za vožnjo, ne za občudovanje in zaradi čustev, pa kupuješ nekaj bolj preprostega.
Naprimer cliota, hyundaija, forda, ...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kje je pa klima?
Pa pasivna varnost? airbag, ABS?

A bi ga ti rada ubila, poleg tega da se mu bodo na cesti vsi smejali?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
To kar predlagaš pa je žal truga.

Ne navijam za nobeno opcijo, ker nimam nic od tega, a kolega je bil lastnik takega Accenta (sicer brez klime, 1998, kupljen z 80K in prodan naprej s 180K km). Ce tisto ni truga, potem jaz ne vem kaj je - cel avtomobil tehta toliko, kot en ficko ali malenkost vec kot pol golfa, pleh je tak, kot da bi bil od Lego Technic igracke, ve kaksen zvok naredi tisti plasticni zobnik, ko spodleti zaradi prevelike obremenitve). Plus je pa bil, da ga je clovek pri lokalnem fusarju lahko servisiral dokaj poceni, dokler ni bil cas za menjaho kar nekaj stvari, ker je avto zacel zavijati malo po svoje. V glavnem ... kaksna silna varnost to ni, da bi to clovek kupil iz tega razloga.

Za 500 EUR ni kaj veliko izbirati, ce bi bil jaz v takem polozaju, bi vzel karkoli, samo da je od poznanega cloveka (po moznosti zares prvi lastnik), da ti vsaj posteno pove kaj je pocel do zdaj in kaj vse pricakuje da bo v bliznji prihodnosti krepnilo, zaradi cesar se taka stara jajca ponavadi tudi prodaja. Ce ne drugega, je morda smiselno vsaj na ogled tistega Accenta s kaksnim kolegom mehanikom ?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Malo off ampak me vseeno zanima, ker skoz berem okoli tega avta. Kaj imate z Accenti (sploh Štajerci)?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Jaz ga nimam in ga še nisem vozil, poznam pa nekaj ljudi ki je te gare zvozilo do onemoglosti, običajno je šel v prodajo ker so se ga naveličali in ker te vsi zajebavajo zaradi avta
smile-1.gif
crkniti pa ni in ni hotel, čeprav je pil olje in razpadal od rje. Za tak denar je važno samo da še avto gre in zato je ta krš za tak denar ena od zelo logičnih izbir.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Nič kaj ne crkne, je pa res da tudi nima kaj crknit. Res je da mal olja spije, poraba je lahk tud dost ugodna na relacijah, jst sm mel pod 6 litrov. Potegne tud solidno, ker ma tistih 900kil, varnosti verjetn nima nobene in pelje se kot tist stari leseni voz, mogoče za odtenek bolj udobno. Probleme je mel edin z rjo na rokah pa blatnikih. Tko da če kdo išče avto za 500€ u najbrž ni v prvi vrsti važna kvaliteta plastike in sedežev pa podobne reči... No jst bi vseeno raje kot za accentom pogledal za kakmu cliotu. Jih je kot listja in so tud dost ugodni. Najdeš od kakega starejšega gospoda ali gospe...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Če najdeš kako top-k varianto ima celo kak balon in ABS, sicer pa o varnosti ne moreš govoriti, pleh je kot papir. Jaz če bi še enkrat kupoval za tak denar bi znova imel punta, bil moj prvi avto in me nikoli pustil na cedilu, rjo sem imel samo na mestu kjer sem ga oplazil v betonsko korito.

Žal pa nekaterim ni jasno kaj približno lahko pričakuješ pri avtu za tak denar, ko sem svojega prodajal in na avto.net napisal tudi kaj je z avtom narobe (lepotne napake, motor ko suza) so me klicali bedaki, ki so si avto prišli ogledati in mi težili za praske, buške in podobno kar dobiš na parkirišču.... živce so mi spili
bonk.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sej če bi bušk ne blo bi pa kaj drugega iskali. Pacienti pač. Ne vem kaj pri 10 let starem avtu pričakujejo, da bo kot iz salona? Na parkingu pa nben ne pazi kam vrata odpira.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Z vsakim prodajalcem se da pogajat za ceno.
Oldtimer ga za celo leto stane 100€, kar je smešno poceni in to je krasno vozilo.

Se ziher bolje pelje kot truga iz tvoje garaže.
wink-1.gif

Kolikor vem, lahko poceni registriras oldtimerja le, ce imas ze kaksno drugo tudi registrirano... se motim? Poleg tega je s tako "kripo" lahko ogromno stroskov... ce kaj crkne
smile-1.gif
...

Pa za status oldtimerja mora biti star vec kot 25 let...
smile-1.gif
...

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Sej če bi bušk ne blo bi pa kaj drugega iskali. Pacienti pač. Ne vem kaj pri 10 let starem avtu pričakujejo, da bo kot iz salona? Na parkingu pa nben ne pazi kam vrata odpira.

Na avto netu imaš ogromno takih, zraven piše citiram:

Vreden ogleda in nakupa
Kot nov
Opravljen veliki servis
itd,itd

Stari so pa 10+let ranga 500-2000EUR MAX, prodajalci v glavnem Brazilci
sprasujem se.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
rekel je 500, ne 50 eur...

Sam bi za 500 komadov vzel polota, ibizo, cordobo...
zmaga.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Z vsakim prodajalcem se da pogajat za ceno.
Oldtimer ga za celo leto stane 100€, kar je smešno poceni in to je krasno vozilo.

Se ziher bolje pelje kot truga iz tvoje garaže.
wink-1.gif

Kolikor vem, lahko poceni registriras oldtimerja le, ce imas ze kaksno drugo tudi registrirano... se motim? Poleg tega je s tako "kripo" lahko ogromno stroskov... ce kaj crkne
smile-1.gif
...

Pa za status oldtimerja mora biti star vec kot 25 let...
smile-1.gif
...

1. motiš se (čeprav uradno piše da moraš)
2. motiš se (avto je dejansko zelo poceni, ogromno delov se najde na internetu ali forumu, ogromno lahko sam narediš, če si malce sposoben, itak je navadna 316)
3. ja, 25 ali več, vendar je nekdo drug določil da je oldtimer, ne jaz
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.719
113
vse kar si napisala so izjeme ki so sicer možne in daleč od pravila (tako da v praksi ne gre to tako lahko), + če poči oldtimerja in takrat ni šel nakakšno uradno srečanje itd, lahko zavarovalnica pokaže sredinec.