Avti z volanom na desni

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Meni je bil večji problem se nazaj navadit. Sem tu v LJ parkrat suvereno zavil na levi pas, na srečo brez prometa.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mogoče bi bejbe imele manj težav saj so mnoge vajene šaltanja humanega joysticka med moškimi nogami.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Kako rešijo na mejnem prehodu, ko prideš iz države, kjer vozijo po levi v državo kjer vozijo po desni. Ali obratno...!?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Kako rešijo na mejnem prehodu, ko prideš iz države, kjer vozijo po levi v državo kjer vozijo po desni. Ali obratno...!?
Na luči moraš nalepiti posebne nalepke, da ne slepiš nasproti vozečih, drugih zadržkov mislim da ni.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Mislim, da se nisva zastopila... Peljem po desni in na mejnem prehodu pridem v državo, kjer se vozi po levi... logično, da ne morem nadaljevati po desni, ampak moram zamenjati stran vožnje. Vse lepo in prav, če sem sam na meji. Kaj pa če je kolona iz obeh strani...? So luči še najmanjši problem...
cool-1.gif

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Mislim, da majo to rešeno tako, da je en vozni pas z mostom speljan na drugo stran.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
Meni se ni bil problem navadit na drug sistem, pa sem se moral kar hitro, saj sem avto prevzel v centru Dublina in za kakšno preizkušanje ali učenje ni bilo ne časa ne prostora - direkt v akcijo po centru mesta. Saj je čisto naravno, vožnja po levi in volan na desni, niti pomisliš ne, da bi vozil narobe. Zato tudi ni težav potem, ko greš nazaj na domač sistem.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
Švedi se mi zdi so najdle vztrajal po levi v Evropi (razen znanih izjem k še zdej vozjo)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kadar moram v Angliji vzeti avto, vedno, če se le da, vzamem avtomatika. Obvolanske ročke so, kar sem jaz do sedaj vozil, enako postavljene, kot pri nas, tudi angleški avti.