Avstrijski policisti razorožili hrvaške vojake

I

Izbrisan uporabnik #488

v brezpravnem stanju iskati formalni zaključek vojne je smešno

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.008
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Sneecer daj si preberi vse zapise svoje, sovražiš vse in vsakogar, ki ne razmišlja po tvoje. Do da napišeš, da jih niso dovolj pobili je pa dejansko sovražen govor, pa naj se je dogajalo 70 let nazaj. Pobijat brez procesev je klanje.

Ne trobezljaj. Očitno ne razumeš pomen besede sovražiti, to je kar hudo čustvo, mržnja.

Se pa ne strinjam z določenimi osebki, npr. na alterju, ampak daleč od tega da bi jih sovražil, bolano
10.gif

Daj mi ti raje povej, PRED kom in ZAKAJ so bežali ustaši?

Kdor je sodeloval z naciklerofašizmom, izvajal genocid v naši bivši državi, ja kaj pa naj pričakuje drugega po porazu?

Še enkrat moje mnenje je, da so bile likvidacije povsem legitimne, klasično obračunavanje, maščevanje, človeška narava pač in da bi maščevanje pač moralo biti popolno.

Bila je vojna in zadeve so se zaključile v duhu vojne.

Kaj se ja pozneje dogajalo, ko likvidiral sistem, je pa druga zgodba.

Sovražen govor je ustaška prireditev včeraj v Pliberku pod pokroviteljstvom hrvaške vlade.
Tipični Hrovati, i ovce i novce bi imeli.
Namesto da bi imeli jajca, priznali da so med ww2 sodelovali s tujim okupatorjem, se opravičili vsem žrtvam Jasenovca in nehali drekati svet z ustaštvom, tako kot so Nemci opravili z dolfijem.

Pod Mesičem kot predsednikom niso dobili sponzorstva za vsakoletno "prireditev", je rekel možakar da ne bo podpiral ustaštva in prav je tako.
Kolinda je hdz, sedanja vlada enako (hdz+ most, ki ga verjetno ni bilo v Pliberk), tako da je jasno, v katero smer gledajo.

Če kdo misli da je bilo drugje po Evropi kaj drugače
http://www.mladina.si/164761/podivjana-celina/

V Slo je podoben problem , 71 let po koncu ww2 so domobranska združenja dnevno na besednjaku, postavili so jim celo spomenik
stupid-1.gif
!?
Dokaz da so jih premalo potolkli po koncu ww2.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.420
113
Pomurje
Ravno pogledal intrvju z Jakovom. Realen zgodovinar, ki je dovolj mlad, da je neobremenjeno proučeval zgodovino ex Jugoslavije.

Žal tipi kot so 4x8, sgh itd., ne zmorejo razumeti povedanega.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
lej, uradno se še ni končala, vprašaj jelinčiča
če bereš alter, se za ene 2ww še ni končala in se še kmalu ne bo. Vsaj na balkanu ne.
evil.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
A se ni končala septembra 45 ob kapitulaciji japonske?
O različnih pogledih enih ali drugih pa res nima smisla, vsak vleče na svojo stran...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.691
1.322
113
Sem zbrisal provokativno sporočilo. Samo na kratko, pojma nimate o čem govorite. Tukaj je podlaga za sovražni govor:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
In z to podlago so počeli tole http://siol.net/novice/sloveni...ih-otrok-404003

Snecer pravi da niso vse pospravli!
nisem siguren, kaj hočeš povedat. Ampak vseeno. Če je res, je kruto. Ampak, če je res s temi otroci. V balkanskem kotlu so srbi tud trdili, da so hrčki poklali ne vem kolko otrok. Sam nobeden jih ni videl. Oziroma, eden je pričal , kao da je res, kasneje pa izjavil, da jih ni videl, da je pričal kar so mu drugi rekli da naj pove.
pa lahko že enkrat nehate z temi domobranci, fašisti srat.....

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Preberite ta članek ki vam bo v bolše razumevanje kako je bilo po vojni z ujetniki.

http://www.razgledi.net/2009/03/16/hude-jame-kako-so-z-vojnimi-ujetniki-ravnali-americani/
delček iz članka;
Po tistem, kar je do zdaj javno znanega o povojnih pobojih na slovenskem ozemlju, se zdi, da je bilo ravnanje jugoslovanske vojske s poraženci nekje med obema modeloma. Tam, kjer je bila ljudska oblast že kolikor toliko utrjena, so kolaborante iz lokalnega okolja identificirali in justificirali (torej usmrtili) po nekakšnem vsaj približno formalnem upravnem postopku. Kolaborante (večinoma ustaše z družinami), ki so preko slovenskega ozemlja bežali v Avstrijo in so jih od tam zavezniki vračali nazaj v naročje jugoslovanske vojske, pa so očitno pobijali po ‘zahodnem’ modelu, torej vsepovprek in brez kakršnegakoli formalnega postopka. Nespodobna in neokusna bi bila razprava o tem, kaj je bolj okrutno: ljudi pobiti in jih še na pol žive zakopati ali pa načrtno izstradati do smrti. Dejstvo je, da je za zdaj še nenatančno ugotovljeno, toda zanesljivo zelo veliko število ljudi umrlo brez sojenja in na okruten način. In da za njimi ni ostalo sledi. Vsaj doslej se je tako zdelo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še vedno me zanima, zakaj in pred kom so bežali...

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Še vedno me zanima, zakaj in pred kom so bežali...
Še bolj zanimivo je vprašanje, zakaj ostalih 15 milijonov prebivalcev bivše Yu ni bežalo nikamor...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ravno zato sprašujem, ker noben od mojih ni bežal...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
nekaterih stvari dejansko tudi sam razumem čeravno sem včeraj govoril z mojo sestrično na hrvaškem ravno o tem zakaj naj bi bežali ustaši iz hrvaške, dejala mi je nekako tako da kolikor se spomni tistih časov po vojni so hodili možje v civilu po vaseh in načrtno iskali kdo je bil v vojni ustaš in kako so potem njihove družine bile povezane z ustaši.Teh ljudi -kdo je to bil??-so se zelo bali ker so nekatere pobili kar v hišah kjer so jih našli, s časoma je to iskanje poenjalo in ker so bili v večini odstranjeni je potem bil mir.
Veliko pa jih je zbežalo v tujino, kar se potem ujema z temi podatki da so bile pobite cele družine.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lahko ti za zahodnjake povem, čim je bil SS je blo konec debate za Švaba...