ce bi znal brat, bi prebral da sem napisal za placilne naloge - to je to kar ti izda policist na kraju. Prekrskovni organi izdajajo odlocbe, sodisca pa sodijo.Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Tocn tko, kot je Keber napisal. Povzetek: Tisti, ki obsoja goljufa, da je goljuf, je tudi sam goljuf.
Jest sem takrat, ko sem napisal da ni polovičke govoril o povsem konkretni kazni - prekoračitvi nad 30km na avtocesti, kjer je zagrožena kazen 150€ in tri pike.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce bi znal brat, bi prebral da sem napisal za placilne naloge - to je to kar ti izda policist na kraju. Prekrskovni organi izdajajo odlocbe, sodisca pa sodijo.Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Tocn tko, kot je Keber napisal. Povzetek: Tisti, ki obsoja goljufa, da je goljuf, je tudi sam goljuf.
Sintič, ce je za nek prekrsek zagrozena kazen 950 eur, to samo po sebi ni pogoj, da ti ni izdan placilni nalog. ZP-1 tocno doloca v katerih primerih ni dovoljen hitri postopek in takrat je poslal obdolzilni predlog na sodisce kjer seveda ni polovick po izreku kazni. Ti pa si rekel da polovicke ni takoj ko so zraven tocke - to je laz.
Če si se na izrečeno kazen pritožil, možnosti polovičke ni več. Zadevo obravnava sodnik za prekrške brez tvoje prisotnosti.Citat:
Uporabnik stein pravi:
A dan sken papirjev?
Nobene polovičke jaz nisem imel, ne prej, ne pozneje.
Mogoče so vmes pravila spremenili.
Sodišča ni bilo, vsaj "fizično" ne, le nekaj pisem smo izmenjali.
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Sej tudi nič ne boš dobil. Mene so ustavli, pa sem bil zato primoran plačat.
Stacionarni radarji pa takole funkcionirajo: Predrago jim je pošiljat vsako pizdarijo. Razen če kazen preseže 70€!
Men so avstrijci že ene 2x poslal neko kazen za 50eur
premalo obrazloženo, ali je to izmerjen rezultat na merilniku ali že odbita varnostna razlika.Citat:
OK, mi pravi, da sem s 113 na 80 km/h pribil.
Tudi v primeru da ti je kazen izrecena z odlocbo v hitrem postopku (izdajajo jih komandirji in pomocniki ter policisti z opravljenim izpitom za prekrskovni organ (ter 7. Stopnjo izobrazbe)) je polovicka.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Če dobiš sodnika, pravega, potem ti lahko on določi nižjo kazen od predpisane.
Če gre za hitri postopek, kjer ti kazni ne izreče policaj na mestu, ampak dobiš od komandirja pošto domov z merkator pikami, ni polovičke.
Citat:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Sej tudi nič ne boš dobil. Mene so ustavli, pa sem bil zato primoran plačat.
Stacionarni radarji pa takole funkcionirajo: Predrago jim je pošiljat vsako pizdarijo. Razen če kazen preseže 70€!
Men so avstrijci že ene 2x poslal neko kazen za 50eur
S sliko al brez slike?
Hmm, pri meni nič od tega ni bilo. So to vse možnosti?Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
sej sem napisal, ce policist izda placilni nalog polovicka velja ne glede na tocke. Ce pa o kazni razsoja sodnik, potem polovicke ni.
Placilni nalog se ne izdaja (ampak se poslje obdolzilni predlog na okrajno sodisce) ko:
- gre za mladoletnega krsitelja
- bi stevilo izrecenih kazenskih tock pomenilo prenehanje veljavnosti VD
- predlagatelj oceni da so pogoji za izrek kake stranske sankcije (razen kazenskih tock)
- za prekrske s podrocja obrmbnih dolznosti (ampak to ni pristojnost policije)