Avstrija - policija - kazen

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Torej:
Včeraj na avtocesti A9 Liezen - Graz pred Gleinalmtunnel-om(tam kjer je samo ena cev - promet dvosmerno). S kolegom se nekaj pogovarjava pa razglabljava - nisem pazil na omejitev na zožitvi v en pas; evo smrkca z leve s tablico mi maha
tongue-1.gif
)

Ustavim, kontrola vozniška, prometna... OK, mi pravi, da sem s 113 na 80 km/h pribil.
frown-1.gif

Pravim OK, zna bit, nisem pazo
redface-1.gif
.

Kolega se je še zajebaval pa ga spraševal, če lahko gre ven na čik, policaj tud neke fore - skratka fajn ded(glede na večino naših šerifov) pa vseeno konkreten.

Mi pravi OK, ti dam najmanjšo možno - 70€, ga nekaj gledama pa malo probam handlat - sem mislo, da nebo nič, že pripravljam €, ko mi pravi: daj 35 pa fertig.
cheer.gif

Skratka smešne "cene" pa prijazno "osebje".
evil.gif

Sicer se dosti gor vozim, plačam pa redko.

Pri nas bi me linčali pa pike pa...
rolleyes-1.gif

pozdrav.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.596
1.122
113
Titograd
Njihova vozniška kultura je nekje 20 let pred našo, zato lahko imajo bolj humane kazni. Policisti pa so običajno zelo vredu, sploh če vidijo da si zmeden tujec, opozarjanje, svetovanje o najkrajši oz. najboljši poti, včasih tudi da ti jo pokaže tako da se pelje pred tabo.... to ni nič nenavadnega.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Vozniška kultura itak, ti nikdar noben ne hupa v križišču, brez veze blenda, izsiljuje... Pa ceste, sploh če regionalke ter ostale stranske primerjamo so poezija - popravljajo/obnavljajo take ceste, kot so pri nas skoraj novo narejene.
zmaga.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Tri dni nazaj v Nemčiji-Erlangen:
Parkiram pred hišo na pol na pločnik, pol na kolesarsko stezo.Kadima s stricem na terasi, ko se mimo pripelje lokalni šerif in se ustavi na rob cestišča in vklopi lučke.Preden stopi ven sva s stricem že pri mojem avtu.Normalen dialog, voz., prometna in če vem, čemu služi pločnik in kolesarska steza.Mu razložim, da sem samo nekaj dal ven iz vozila (kar je tudi res bilo) in da ga takoj odstranim.On meni ,da mi vseeno mora kazen napisat, jaz tiho kaka kazen bo zdaj.Napisal mi je celih 10 € kazen, katero sem tudi na licu mesta plačal.
Koliko je že pri nas, 120€ al koliko?Slovenija ima najdražje kazni v evropi, kar se tiče prometnih kazni.
Lp.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Mene je ustavil v Celovcu. Sicer ne vem kje je meril, ker sem bil tretji ali drugi v koloni in nas je vse potegnil ven hkrati, ampak je dejal vsem, da smo vozili 66 namesto omejitve 50kmh. Sem se ze pripravil kregati z njim, ces, da ne razumem nemsko ali anglesko in hocem prevajalca ampak, ko je omenil kazen 25 eur in ko sva zaokrozila na dobrih 20, ker vec drobiza nisem imel s seboj sva si zazelela samo se srecno voznjo.
confused-1.gif

Res si ne upam zajebavati z njihovimi policisti, ker imajo avtoriteto za razliko od nasih maminih sinckov. Zadnjic v okolici zelezne kaplje, star predelan chopper na njem policist z uniformo, 2m visok, 120kg in porascen, da je spominjal najmanj na pripadnika hells angelsa. Pa mu naj kaksen nas cefur ali pa stajerc mx citira zakone, ce upa
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Apollo, malo si preberi, ko naslednjič ustaviš kakšnega se spomni kaj si prebral. Seveda ne mislim da bi popustil kakšnemu težkemu prekrškarju.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zakaj ze ? Par ljudi je opisalo, kako so naredili prekrsek in kako so zadovoljni, da so jo poceni odnesli. Noben ni omenil, da bo zaradi milejse sankcije v bodoce precej bolj pazil, da ne bi spet ponovil napake, implicirajo pravzaprav ravno nasprotno (ker je tako "poceni" se ne bodo pretirano sekirali, ko bodo spet naredili prekrsek). Torej milejsa sankcija ni dosegla nicesar kar se tice prometne varnosti, le proracun Avstrije oz. Nemcije je malce napolnila.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
radirko mislis ali veš? spet teorije "višje kazni = manj prekrškov"...

namen je bil dosežen! oni so ugotovili da so kršili plačali... in ne bodo več! kot dodatek pa da se niso počutili kot da jih nekdo skubi...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.074
113
Policisti ne morejo biti boljši in bolj pravični kot je skupna klima v državi in sploh nivo zakonodaje in upoštevanja zakonodaje.
Kar sem jaz imel konkretnega stika s policisti smo se lepo pogovarjali, uredili načeloma po PS-u, dali so mi konkretno in visoko kazen, ker je pač neumen zakon, ampak k sreči po napačnem členu (ne vem če namerno ali po pomoti). Pritožil sem se in sodišče mi je ugodilo. Dober konec zgodbe po mojem tudi po zaslugi policista.
Od drugih vem, da so imeli z Avstrijci konkretne težave. Včasih, ko si se z malo spretnosti pri nas lahko izognil kazni tudi, če je policist vse prav naredil, so Avstrijci na samem kraju rubili, kar si imel vrednega (denimo avtoradio), če nisi izvlekel denarja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
pepe torej si se izognil samo zaradi napake policista...

je zanimivo kako eni navijajo za še višje kazni... kot da bo to kaj spremenilo...

kazen je lahko 10€ in zna imeti enak učinek kot zdaj ko je 900€...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Saj tudi pri nas spregledajo.

Prejšnji četrtek pri Smoukarjevem domačem kraju sem v križišču čez polno prehiteval traktor, pa mi je miličarka z "radarjem" v roki samo z roko pokazala, naj vozim bolj počasi.
cheer.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Si dobil potrilo o plačilu? Je pa smešno, ja kako nižje kazni so gor, občutno. Efekt je pomoje isti.

Ker mi budale z našo kulturo v tujini izstopamo, in nas pomoje že to nekako spametuje?

Nekajkrat, ko sem vozil do A'dama, sem se prilagodil toku vožnje, pač ne želiš izstopati, zakaj bi? Pri nas? Vsi hočejo biti neki Ramboti na cesti
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.074
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:pepe torej si se izognil samo zaradi napake policista...
Ja. Ni pa šlo za prometni prekršek, ampak za dogodek, kjer ni noben utrpel škode, tisti ki bi jo lahko, pa tudi ni vložil nobene pritožbe. Ampak ker je policija bila blizu je pač šlo v zapisnik in potem šefi verjetno rečejo, da se stvar mora peljati naprej. Kazen bi bila 800€, v tistih časih bi dobil manj, če bi se z 0,5 promila v riti pripeljal v naselje z 40 km na uro preveč. V glavnem sva s policistom, ki je vodil postopek lepo sodelovala. Ker je zajebal v postopku sem mu enkrat dal tudi ene papirje nazaj, kar mi je bilo sicer pozneje najprej žal, ker bi se lahko skliceval na napačen postopek.
Včasih so tudi zakoni butasto napisani, kazni pa so precej nesorazmerne. Kdo ve koliko zakonov sem kršil od danes zjutraj, ko sem se zbudil
confused-1.gif

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
KSZ

Izučilo me ravno ne bo, ker tudi drugače ne divjam ali se zaganjam po nepotrebnem, pač vsakih nekaj let (tok tok po lesu/buči) enkrat plačam - predvsem zaradi nepazljivosti, ne da bi koga ogrožal ali mu streegel po življenju.

Je pač pri ca. 50.000km/leto treba vzet v zakup kak € za kazen.
smirk-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Na zadnje smo hantlali v St. Kanzianu pri 50km/h v naselju in 84 km/h hitrosti še v šilingih. Ne vem več kakšen znesek je bil, vem pa, da ni bilo malo. Ker nisem imel toliko šilingov je zahteval denar od sopotnikov. Se zgovarjamo, da nimajo gotovine ker so bili v šopingu, se je začel stegovati proti avtoradiju, da ga bo odmontiral. Ga mahnem po ficlih, da nima pogojev in na koncu smo se pogodili za nekaj slovenskih tisočakov, kar sem pač imel v denarnici. Bil je pa nek vajenec in je trikrat letal čez cesto šerifa spraševati kaj naj naredi.
stupid-1.gif

Po tistem sem bolj pazil na sumljivih mestih .So me pa slikali v predorih od Graca proti Celovcu, kjer je omejitev 80km/h skozi predor in imajo stacionarne radarje. Pa še ene 2x na bencinskih črpalkah. Na srečo nič od tega ni prišlo v SLO niti me niso pokasirali na meji. Sem pa vedno s strahom šel preko. Še najraje z drugim avtom in drugimi tablicami...
crazy1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Prejšnji četrtek pri Smoukarjevem domačem kraju sem v križišču čez polno prehiteval traktor, pa mi je miličarka z "radarjem" v roki samo z roko pokazala, naj vozim bolj počasi.
cheer.gif
In kaj naj drugega naredi, če mu je pa tisti dan komandir naročil da naj kasira za hitrost, na radar te pa ni uspel pomerit?
Tud statistika mora štimat, ne samo kasa.
Če bi te kaznoval za polno črto, bi jih moral pa potem še nekajkrat več dobit za hitrost, saj veš, statistika pa razmerje....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zakaj ze ? Par ljudi je opisalo, kako so naredili prekrsek in kako so zadovoljni, da so jo poceni odnesli. Noben ni omenil, da bo zaradi milejse sankcije v bodoce precej bolj pazil, da ne bi spet ponovil napake, implicirajo pravzaprav ravno nasprotno (ker je tako "poceni" se ne bodo pretirano sekirali, ko bodo spet naredili prekrsek). Torej milejsa sankcija ni dosegla nicesar kar se tice prometne varnosti, le proracun Avstrije oz. Nemcije je malce napolnila.
Pa si kje videl da je kdo napisal, da je kršil predpise zato, ker so kazni majhne????

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Prejšnji četrtek pri Smoukarjevem domačem kraju sem v križišču čez polno prehiteval traktor,

pa saj je to dovoljeno
confused-1.gif