Av priključek, nikoli videl...

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Prosim za pomoč.

Na LCD TV-ju je zadaj AV priključek, ki je zame popolna znanstvena fantastika. Še nikoli videl, ker sem pač iz analognih časov...

Ker bi rad naTV-ju gledal DVD-je, bi prosil za ime priključka, oziroma ime adapter kabla, ki bi na eni strani moral imeti ta meni neznani priključek, na drugi pa 3 cinche (video, avdio levi, avdio desni) za priključitev na DVD player.

Begajo me tudi simboli, ker kaže na shemi 3 video kable/priključke.
Katerega od treh činčev bi moral priključiti na video izhod predvajalnika: zeleno/rumenega, modrega, ali rdečega?

Se tak adapter kabel sploh dobi, je to kaj posebnega, ali pa ga imajo mogoče za vsakim vogalom?

Hvala za morebitni info.
2390151-DSC03455_resize.jpg

Priponke

• 2390151-DSC03455_resize.jpg
    2390151-DSC03455_resize.jpg
    38,7 KB · Ogledi: 571
Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tak adapter verjetno res ne bo na vsakem vogalu, ampak za video moraš priklopit vse 3, ne samo enega. Če DVD nima takega izhoda, kot je narisan zgoraj (3 cinchi za sliko, 2 za zvok), zadeva ne bo delovala. Mora pisat na DVD-ju Component Out(put) pa enake barve cinchi (zeleni, modri, rdeči).

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.046
113
Vklopi na ZelenoRumenega (Y), Belega in Rdečega. ZelenoRumeni je v tem primeru kombiniran s tisto varianto priključkov, kjer se uporabljajo trije priključki za video.

13. jul 2011
2.677
626
113
naj ugibam: TV je Samsung
sprasujem se.gif

Samsung BN39-01154W

edit: aja, pa zna bit, da je ta vhod kombiniran, ne samo komponentni ampak je tudi video in, ker je Y priključek rumeno-zelen (in ne samo zelen kot je običajno pri komponentnem vhodu), pa še zgoraj z rumenim piše video. Torej, če boš priklapljal na DVD-ju na video out, potem priklopi rumeni činč na rumeno zeleni priključek. Če pa hočeš HD boš pa moral uporabiti HDMI ali pa komponentni izhod.

edit 2: ja res izgleda, da je kombiniran priključek, ker zgoraj piše AV IN, spodaj pa COMPONENT IN

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
če imaš scart kabel, ga uporabi, če si malo odzadaj (seveda, če ga ima tv, dvd ga gotovo ima).

Žal ta tv nima scart kabla...

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Problem je vhod na televizorju oz. kabel 3 cinch/ali scart zaDVD predvajalnik, na drugi strani pa neznana norma...
Kaj podobnega res še nisem videl.
Je to Samsungov izum, ali uporabljajo ta priključek mnogi/vsi? Ker potem ga bo lažje dobiti.

In prosim za ime tega priključka?

Ali mogoče izlet v Big bang in pokazat fotografijo?

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
naj ugibam: TV je Samsung
sprasujem se.gif

Samsung BN39-01154W

edit: aja, pa zna bit, da je ta vhod kombiniran, ne samo komponentni ampak je tudi video in, ker je Y priključek rumeno-zelen (in ne samo zelen kot je običajno pri komponentnem vhodu), pa še zgoraj z rumenim piše video. Torej, če boš priklapljal na DVD-ju na video out, potem priklopi rumeni činč na rumeno zeleni priključek. Če pa hočeš HD boš pa moral uporabiti HDMI ali pa komponentni izhod.

edit 2: ja res izgleda, da je kombiniran priključek, ker zgoraj piše AV IN, spodaj pa COMPONENT IN

Ja, to je to! Kitajc to verjetno dela, ker pri nas bo tak adapter najmanj 15 evrov?

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Našel Kitajca (Aliexpress).
Hvala vsem!
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ravno ta teden sem se pri sosedu zezal s temi priključki- nima scart na TV, pa sem probal signal iz videorekorderja spravit na tv prek takega adapterja(ga je glih imel) na TV, pa ni ratalo. Delalo je samo prek adapterja scart-hdmi, kjer je imel prej vštekan siol box. Tako, da je nabavil še en scart-hdmi za videorecorder, pa dela oboje- siol in rekorder...kaj pa vem, kje je fora- sem probaval barvo na barvo, menjal med sabo pa nič.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Problem je vhod na televizorju oz. kabel 3 cinch/ali scart zaDVD predvajalnik, na drugi strani pa neznana norma...
Kaj podobnega res še nisem videl.
Je to Samsungov izum, ali uporabljajo ta priključek mnogi/vsi? Ker potem ga bo lažje dobiti.

In prosim za ime tega priključka?

Ali mogoče izlet v Big bang in pokazat fotografijo?

Ta adapter/priključek je priložen pri novem televizorju...poglej če še imaš kje škatlo od TVja, ziher ti kje not leži.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem videl tvoj post, sam ko sem videl link, sem mislil, da je link na TV:) in res nisem kliknil.

to je pa to, ko delajo tako tanke tv-je, da še normalnih priključkov ne morjo gor dat
bonk.gif