Autodoc neodzivnost ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.165
9.800
113
Večini teh težav se lahko izogneš z nakupom priznane znamke, recimo Sachs, Kayaba, itd.
Tiščijo pa to sranje naprej preprodajalci delov, ker imajo največjo razliko tukaj. Nisem še srečal mehanika, ki bi priporočal to noname sranje. Če pa prineseš to zadevo, ti zelo jasno pove, da ti bo zaračunal morebitno menjavo zaradi nekvalitetnega kosa.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
"Če pa prineseš to zadevo, ti zelo jasno pove, da ti bo zaračunal morebitno menjavo zaradi nekvalitetnega kosa."

Vidiš to pa mene moti. To ti jasno in glasno pove. Ni problema .

Ampak ko pa kar preko njega vzameš dele in delo ,pa še tudi nisem srečal tako poštenega mehanika , ki bi rekel da ima 20, 30,40 procentov rabata na dele in ti dele obračunal po znižani ceni. Ne to pa ne . Cena na polno.

Zaradi mene lahko ima mehanik 40 ,50 evrov na uro ,vendar naj zaračunava delo. Tako pa vsi tako na tiho pospravijo v žep rabate. To da so rabate odšteli sem doživel samo na uradnem servisu, vendar je pa tam problem da so deli že v osnovi dražji.

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.165
9.800
113
Se strinjava. Ampak kot rečeno, še nisem srečal mehanika, ki bi mi svetoval neko sranje od delov in bi jih on nabavil in vgradil. Ker dobro ve, da bo potem tudi zastonj menjaval, če bo kaj narobe. Možnost za to je pri kvalitetnem delu priznanega proizvajalca skoraj nikakršna. In sem recimo že doživel tudi, da je mehanik stranki pred mano enostavno rekel, da žal takega dela on ne bo vgrajeval v avto.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Se strinjava. Ampak kot rečeno, še nisem srečal mehanika, ki bi mi svetoval neko sranje od delov in bi jih on nabavil in vgradil. Ker dobro ve, da bo potem tudi zastonj menjaval, če bo kaj narobe. Možnost za to je pri kvalitetnem delu priznanega proizvajalca skoraj nikakršna. In sem recimo že doživel tudi, da je mehanik stranki pred mano enostavno rekel, da žal takega dela on ne bo vgrajeval v avto.
Načeloma pa spet pridemo do ene točke.

Mehanik je za " šraufanje" . Če mu jaz prinesem še tako čangšlang zadevo ,on jo naj vgradi ,zaračuna delo in čao.

Na račun pa naj zapiše , kakšen del je vgradil , in ni garancije. Kar pa ne pomeni ,da če je on pozabil nekaj zategniti ,pozabil vijak... da to ni njegova krivda. Garancijo na svoje delo mora dati. Na material če ga sam prineseš pa normalno da on ne bo dajal garancije.

sad

Guru
24. avg 2007
21.165
9.800
113
To seveda vse drži in se strinjava.
Razen tega, da on mora nekaj vgradit. Ne rabi, če noče. Recimo nekatere zanič kopije ne pašejo na ostale dele in je potem orenk zaj..., da stvar sploh sploh spraviš gor, itd.
Sem se tudi jaz že parim strankam vljudno zahvalil.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
To seveda vse drži in se strinjava.
Razen tega, da on mora nekaj vgradit. Ne rabi, če noče. Recimo nekatere zanič kopije ne pašejo na ostale dele in je potem orenk zaj..., da stvar sploh sploh spraviš gor, itd.
Sem se tudi jaz že parim strankam vljudno zahvalil.
To pa drži , ima pravico odkloniti.

Sicer mislim da to za sam poslovni model ni najboljša reklama , ampak vsak ima pravico odkloniti.
Ne bom rekel na splošno , ampak v večini primerov je bistvo odklonitve lepo zakrito. Ni toliko kriv tisti "kao" slab del ,kot dejstvo ,da bo zaslužek dosti manjši ,čeprav realen , ker ima stranka svoj del..Rabati na dele niso zanemarljivi. Pa če gre na koncu še skozi brez računa je pa že kar zaslužek.

Je pa spet tako ,da z vsem spoštovanjem do mehanikov , to zopet niso neke osebe ki bi lahko kar na počez ocenjevale ali je nek del še kvaliteten ali ne.

sad

Guru
24. avg 2007
21.165
9.800
113
Delno sicer prav razmišljaš, delno pa žal ne. Lahko dejansko nočejo menjat, ker bodo premalo zaslužili, tudi prav, če imajo delo.
Sem nekaj v stiku tudi z mehaniki in ličarji in z leti pridobijo dovolj izkušenj, da lahko precej dobro ocenijo NA PODLAGI PRAKTIČNIH izkušenj kaj je dobro in kaj ne. Nisem mehanik, vendar sem te takoj vprašal za kakšen del se gre, ker mi je bilo kristalno jasno, kakšen bo odgovor ;). Pa sem daleč od strokovne osebe na tem področju.
Imam kolega mehanika, ki ga vedno pokličem, ko sem v kakšni dilemi, kaj vzet in mi iz glave za vsak del takoj pove: vzemi to ali to ali to znamko, nikakor pa tega ali tega ali tega, pa čeprav je bistveno cenejše ;).

Še zgodba, ko sem bil še mlečnozobec in to ravno pri amortizerjih. Sem rabil komplet amortizerjev in prodajalec mi je vsiljeval neke ''nemške'' amortizerje, ki so bili tri četrtine cene Sachsovih, čeprav sem prišel po Sachsove. K sreči sem imel toliko pameti, da sem se malo pozanimal okrog, preletel internet in samo sranje s temi amortizerji. Od tega, da niso lepo sedli v nastavke, do tega, da je zadeva dokaj kmalu spustila. No, ko sem mehaniku prinesel Sachsove in mu omenil tisto znamko, se je samo za glavo prijel.

Jemlji to kot izkušnjo, ki ni bila draga, pa če misliš imeti avto za dlje časa zamenjaj oba amortizerja s kvalitetnim. Jaz sem malo gledal ravno na avtodocu amortizerje za moj avto in so žnj znamke celo pol cenejše od Sachsovih, pa se samo nasmejim ob njih ;). Ti amortizerji so dobri samo če se misliš avta takoj losat, to je pa to.

PS: Na hitro sem preletel na autodocu in Sachsov amortizer bi te prišel 18 EUR na kos več, Bilstein pa 23 EUR. Uh, to bi mene orenk peklo... :)

Nazadnje urejeno:

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Delno sicer prav razmišljaš, delno pa žal ne. Lahko dejansko nočejo menjat, ker bodo premalo zaslužili, tudi prav, če imajo delo.
Sem nekaj v stiku tudi z mehaniki in ličarji in z leti pridobijo dovolj izkušenj, da lahko precej dobro ocenijo NA PODLAGI PRAKTIČNIH izkušenj kaj je dobro in kaj ne. Nisem mehanik, vendar sem te takoj vprašal za kakšen del se gre, ker mi je bilo kristalno jasno, kakšen bo odgovor ;). Pa sem daleč od strokovne osebe na tem področju.
Imam kolega mehanika, ki ga vedno pokličem, ko sem v kakšni dilemi, kaj vzet in mi iz glave za vsak del takoj pove: vzemi to ali to ali to znamko, nikakor pa tega ali tega ali tega, pa čeprav je bistveno cenejše ;).

Še zgodba, ko sem bil še mlečnozobec in to ravno pri amortizerjih. Sem rabil komplet amortizerjev in prodajalec mi je vsiljeval neke ''nemške'' amortizerje, ki so bili tri četrtine cene Sachsovih, čeprav sem prišel po Sachsove. K sreči sem imel toliko pameti, da sem se malo pozanimal okrog, preletel internet in samo sranje s temi amortizerji. Od tega, da niso lepo sedli v nastavke, do tega, da je zadeva dokaj kmalu spustila. No, ko sem mehaniku prinesel Sachsove in mu omenil tisto znamko, se je samo za glavo prijel.
Nisem tako na splošno mislil ,da niso dobrodošli nasveti mehanikov. Je pa tako kot povsod ,raznorazne finte.

Je pa treba biti tudi realen ,kaj vgraditi na avto vreden petsto evrov in kaj na avto vreden deset jurjev... Sem pa že videl ,da največji experti so tisti z dražjimi avti . Čakajo res do zadnjega , ko je že še zraven kaj zdrobilo in na koncu je vse predrago. Pa spet to ni mišljeno za vse.

Eh , saj bo. se sploh ne bom sekiral prehudo. Če bo preveč komplikacij , bom enostavno kupil drug amortizer. Sem čez leta nabavil kar nekaj robe pri njih , in privarčeval kar lep znesek. Tako da tole ne bo ravno katastrofa. Če bo pa reklamacija uspela pa toliko bolje.

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.165
9.800
113
500 ali 10.000 EUR nima veze, amortizerji so ena od zadev, ki poskrbijo za varnost na cesti in lahko preprečijo nesrečo.
Jaz se s tem sranjem ne bi prevažal okrog in bi definitivno zamenjal oba, ampak ja, to je moje mišljenje. Isto kot nabaviš rabljen avto z ''novimi'' gumami starimi 10 let. Hvala lepa, že tako je dovolj možnosti, da se ubijem na naših cestah, ni treba, da to možnost še povečujem s takimi zadevami.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz kupujem večinoma na Autodoc, vendar 99% samo priznane znamke. Ravno to je plus Autodoca da samo kupiš topšit robo za normalen denar oz. veliko ceneje kot šaro v Slo.

Ravno včeraj naročil, na servisu 1500€, robe na autodocu 300€.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in sajkek

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Če bi ti kak mehanik to delal in on nabavil dele, bi te 100% prepričal, da tak mora biti ...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Pa recimo faking SKF, ki ga en v moji blizini ima za svetega oz. Top kvaliteto, je na autodocu za moj avto NAJCENEJSI!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne, po mojih izkušnjah niti blizu. Sem kupil preko kolega na GMT ATE -40% pa sem še vedno dal za zadnji komplet 140€, na Autodoc 105€. Imam pri Bartogu kar soliden popust, bom napisal mail da mi da cene.

Nisem osebek, da bi težil za skonto vsakič ko stopim v trgovino, tako da raje tukaj kliknem kot pa "fehtam".

PS. Avto je F15 BMW X5, sprednji Brembo disk je 58€, Textar Pro+ 70€, Ferodo 53€ za 323mm...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek