Audio sistem

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Pozdravljeni!

Zadnje čase za doma večina ljudi nabavlja audio sisteme za hišni kino (5.1 ...), sam pa razmišljam, da bi namesto tega (ker mi TV in s tem hišni kino res ne pomeni dovolj) nabavil kakšen hi-fi sistem namenjen predvsem muziki (seveda tudi povezava s TV). Torej: poslušali se bodo CD-ji, pa tudi kaki mp-3; predvsem rock muzika, pa kaka dobra klasika
wink-1.gif

Kaj nabavit? Glede na to, da je šla večina denarja za obnovo stanovanja in, da bo šlo kar je še ostalo za opremo je cena pomemben faktor tako, da vas prosim, da mi ne predlagate sistemov za par 1.000€... Ojačevalec / reciever, zvočniki...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bi imel(a) rajši mini glasbeni stolj, mini komponentni sistem, ali kar "taprave" komponente z HIFI zvočniki?

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
kolk bi skeširal.trenutno prihajo ven novi modeli resiverjev in so stari modeli v akciji.če rečemo yamaha 367,467 ali denon 1311,1611 + heco victa 5.1 sistem od 500-600€ pa bo lepo špilalo.seveda moraš zvočnike prvo sam slišati če ti odgovarja zvok

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Preden karkoli kupiš prosi v trgovini (v bigbangu tržaška maribor je zelo prijazen gospod na oddelku audio), da ti priklopijo tvoj ojačevalec in zvočnike, ker se lahko sam zvok zelo razlikuje glede na različne kombinacije, da ne boš potem razočaran....

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
lej prvi nasvet.pri nas poslušaj in kupi v tujini.onkyo 608 pride preko amazon.de 333€ plus nekje 25€ poštnina,dvd je 220€ .zvočnike heco victa dobiš v ljubljani v trgovini 5pik.mislim da imajo še vedno razprodajo.meni je ko sem nabavljal zelo pomagal uporabnik CupraR.
je pa še nekaj pri nas si zelo omejen glede testiranja pred nakupom.v BB imaš yamaho in haraman kardon,v harveyu je onkyo potem je pa več ali manj to to.pa še čakati moraš da ti priklopijo željene zvočnike in da skoraj nobena trgovina nima primerne sobe.zvok v trgovskem centru velikem 1000m2+ bo drugačen kot recimo v 30m2 dnevnem prostoru.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Glede na želje, pustmo pol surround receiverje na strani? Nima smisla kupovati če ne misliš filmov gledat in rabiš za glasbo.

Opcija je pol ali klasika stereo oz stereo receiver. In ali samostoječi zvočniki oz manjši "bookshelf". Opcij imaš veliko, vsekakor preglej bolho, veliko ljudi prodaja te zadeve za male pare, ker ali nima prostora oz se naveliča.

Vsaj okvirno pa napiši koliko denarja bi dal? Najraje bi ti pripioročal kakšni boljši mikro HIFI sistem z CD-jem oz DVD-jem.

Yamaha Pianocraft 730 oz 840. Harman MAS100. Govorimo o rangu 400-600€.

Računaj da nove "klasične" komponente stereo ojačevalec+CD so takoj 500€ komplet+še zvočniki
smirk-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik shift pravi:
lej prvi nasvet.pri nas poslušaj in kupi v tujini.onkyo 608 pride preko amazon.de 333€ plus nekje 25€ poštnina,dvd je 220€ .zvočnike heco victa dobiš v ljubljani v trgovini 5pik.mislim da imajo še vedno razprodajo.meni je ko sem nabavljal zelo pomagal uporabnik CupraR.
je pa še nekaj pri nas si zelo omejen glede testiranja pred nakupom.v BB imaš yamaho in haraman kardon,v harveyu je onkyo potem je pa več ali manj to to.pa še čakati moraš da ti priklopijo željene zvočnike in da skoraj nobena trgovina nima primerne sobe.zvok v trgovskem centru velikem 1000m2+ bo drugačen kot recimo v 30m2 dnevnem prostoru.

Sicer je dal CupraS kar zanimiv predlog a vseeno, zadeva se bo slej ko prej povezala z video...
Kateri manjši zvočniki bi bili dobri? Bolj kot premišljujem manj tile stolpi pašejo v moje minimalistično opremljeno stanovanje
wink-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kakšna kompaktna zadeva v stilu Harman Kardon BDS800? 5.1 kino z hudimi sateliti. Top prodajna zadeva v zahodni evropi.

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Jaz sem pred kratkim nabavil JBL SCS-178 za manj kot 200 € - v kombinaciji z receiverjem Yamaha delojejo perfektno za "neprofesionalce".

tele jbl sm slišal.lep dizajn sm si mislil vendar premali da bi kaj stisnili.prav tako so bili priklopljeni na yamaho 367.zadeva dobesedno preseneti za odšetet denar.vsi logitechi in podobna sranja se konkretno skrijejo.glede na to da je zadeva od harmana torej iz iste hiše kot infinity se mi zdi da gre celo za iste drajverje.na koncu pri nekje 80% moči morda pobere malo bassov ampak na taki jakosti jih itak ne moreš poslušati v isti sobi.

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
a si že kaj poslušal?če misliš slej ko prej priklopit tudi video gor potem s tstim harmanom nimaš kaj zgrešit.jaz sem zase na koncu vzel focal sib&cub2
zmaga.gif
če boš vzel nizka zvočnika boš za kaj konkretnega potreboval še sub

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

očitno slabo berem. Avtor si je zaželel dober sistem za glasbo, vi mu pa predlagate 5.1 sisteme...
Dober sistem za glasbo pomeni stereo ojačevalec in 2 zvočnika.
Dobra kombinacija pomeni vrhunski zvok in roko na srce pri dobrem stereu NE potrebuješ 5.1. zvoka.

Moj predlog...vzami , kupi rajši kot rečeno dober stereo ojačevalec, lahko tudi rabljen, za 500 € dobiš že jar dobro zadevo in par zvočnikov, lahko spet rabljene, B&W, DALI,Tanoy...

Če ti je všeč ta ideja, povej in bomo razglabljali naprej.

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
Da malo obudim temo...

Jaz tudi razmišljam o nabavi enega sistema, ki bi hkrati služil za predvajanje glasbe (radio, cd-ji) in za zvok iz tv oziroma wdtv playerja. Najbolj idealen bi bil nek sistem z dvema bolj kvalitetnima zvočnikoma. Finančno bi se omejil na 500€, ker pa vem da za ta denar ne dobiš nekih presežkov, pač upam da imate kake vredu predloge, kaj je najboljše kar se za ta denar da dobit.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Imam zate vrhunski stereo ojačevalec za dobrih 200€, za 300€ dobiš tudi že zelo dobre zvočnike in imaš sistem, ki igra!
Več na pm!