Audi tiptronic menjalnik servis

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
bo kr menjalnik. a v menjalniku je 100 stvari ki se jih da menjat in ki lahko crknejo.

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6

[/QUOTE]

zacnejo vrteti samo okol raznih pozerckov ki lahko kupi za servis pa se slisat nocejo ker so cene itak ubitacnne. Kaksno stikalo sigurno ni krivo , bo kr menjalnik vrjetno, vsaj logicno se zdi.

Si kej postimal?

[/QUOTE]

Avto imkam že nekaj časa in ni bil kupljen z namenom poziranja. Sicer pa se mi zdi prestar da bi bil z njim pozer.

Na servisih ne šparam.

Nočem pa biti na suho nategnjen, zato sem se tudi javil tu zgolj z vprašanjem, če kdo pozna poštenega mehanika, ki se spozna na te avte.

Kaj sem ugotovil do zdaj?:

- nekaj mehanikov v Sloveniji se spozna, zavedajo pa se, da se stranke ne spoznajo,
- v 90 % ni okvara menjalnika, ampak obrobne zadeve, česar pa ti ne bodo povedali,
- avto zdaj dela brez kakšnega večjega servisa menjalnika oz. ni bilo treba menjati nič,

Hvala za pomoč in Lp

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kako pa to? Si ga popravljal, nastavljal, al je kar sam od sebe spet začel delat?

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Ne, ni zacel delati sam od sebe.

Slo je kar nekaj denarja za "poskuse" in kar nekaj casa za teoretiziranje.

Zdaj lahko odprem servis za avtomatske menjalnike. Bom 40 % cenejsi od ostalih.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
467716-post_slo.gif

Ravno to ! Pred časom sva se z bratom pogovarjala , glede na to da sva oba strojnika , on je poleg tega še mehatronik in ker je križ s servisi avtomatskih menjalnikov da bi človek kupil avto s slabim avtomatskim menjalnikom in se poglobil vanj. Ni vrag da ga ne bi zrihtal , seveda bi šolanje stalo , potem pa bi pilil kot norc. Kot vsi ostali, s tem da vem da jih 90% ne zna drugega kot "menjat olje"

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Fajn, da si zrihtal.
cheer.gif

Upam, da za sprejemljiv denar, s tvojimi ugotovitvami se pa 100% strinjam. Pa ni zgolj pri avtomatskih menjalnikih težava.
Karkoli je specifičnega in nekdo v Sloveniji slučajno obvlada začne pilit tiste, kateri tega ne poznajo.
Recimo en primer: ena elektronska enota pri renomirani znamki začne po parih letih delat sranje. Nova enota na servisu (drugega itak ne znajo kot menjat celo) je strošek ohoho, pri elektronikih kateri so ugotovili napako te ocurijo za cca. 100-150 EUR + 1 teden čakanja (to je verjetno zato, da se ti zdi, da so naredili veliko dela in lažje skeširaš). Par minut googlanja ti da odgovor, da je napaka na kondenzatorju (ali tranzistorju - ne spomnim se točno), katerega se menja v manj kot 10-ih minutah, cena tega je pa pol EUR-a. Rabiš zgolj najbolj poceni spajkalnik iz Obija. Jeb.at ga, tako imamo v Sloveniji. Vsak bi rad pri 35-ih zaključil zgodbo in šel ''v penzijo''.
Jaz sem si tudi ravnokar poštimal eno napako pri mojem. Isto, ena bedasta zadeva, čeprav strošek tokrat ni bil tako zanemarljiv. Ampak še vedno 40% ceneje od tistega, kateri bi me ''opilil''.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Vsi vse veste, noben pa ne izkoristi tržne niše. Jaz bi bil lepo tiho, pa se lotil zadeve.

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Se bomo povezali z Dsf-jem in bratom.
Sicer pa kaj bi bili tiho, ko pa na tem forumu itak
ostali nimajo pojma o cem govorimo (vsaj glede priporocil).

Vidim, da imate tudi smilije.

Evo jih:
cheer.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No vidim da si res majster kako hitro se učiš, v nekaj dneh si se naučil popravljati avtomatske menjalnike, živ dokaz da se hitro učiš in da si brihten pa je ta, da si prav tako hitro ugotovil, da ima "naš" forum smileye! Malo še vrtaj in boš prišel do ugotovitve, da jih ima prav vsak forum
cheer.gif

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Sem pac na mobiju-androidu, ki pa je zame nepregleden. Se sms znam komaj poslati z njega.
Kill me.
smirk-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Nisem rekel da si ti pozer in da nimas za servise, ampak da ponavadi taki avti gredo cez prste takih osebkov.

In kaj je bilo narobe z menjalnikom?

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Sej ti je napisal, da bo zdej biznis odprl in ti ne bo povedal. Zdej je stručko in bo kasiral. Da pri 35 pol samo še v penzijo...

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Še en fovšaritež ! Sam da ne bi kdo kaj zaslužil !
Sej nimam nič proti. Malo mi gre jetra zgolj zato, ker sprašuje po netu (verjetno je tudi še kje drugje in tam dobil odgovor), vrne pa nič ne. Namreč forumi naj bi delali v ob smeri, ne pa, da en zgolj cuza iz njih. To me moti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Fajn, da si zrihtal.
cheer.gif

Upam, da za sprejemljiv denar, s tvojimi ugotovitvami se pa 100% strinjam. Pa ni zgolj pri avtomatskih menjalnikih težava.
Karkoli je specifičnega in nekdo v Sloveniji slučajno obvlada začne pilit tiste, kateri tega ne poznajo.
Recimo en primer: ena elektronska enota pri renomirani znamki začne po parih letih delat sranje. Nova enota na servisu (drugega itak ne znajo kot menjat celo) je strošek ohoho, pri elektronikih kateri so ugotovili napako te ocurijo za cca. 100-150 EUR + 1 teden čakanja (to je verjetno zato, da se ti zdi, da so naredili veliko dela in lažje skeširaš). Par minut googlanja ti da odgovor, da je napaka na kondenzatorju (ali tranzistorju - ne spomnim se točno), katerega se menja v manj kot 10-ih minutah, cena tega je pa pol EUR-a. Rabiš zgolj najbolj poceni spajkalnik iz Obija. Jeb.at ga, tako imamo v Sloveniji. Vsak bi rad pri 35-ih zaključil zgodbo in šel ''v penzijo''.
Jaz sem si tudi ravnokar poštimal eno napako pri mojem. Isto, ena bedasta zadeva, čeprav strošek tokrat ni bil tako zanemarljiv. Ampak še vedno 40% ceneje od tistega, kateri bi me ''opilil''.

isca scena je elektro servo na puntotu ko crkne. opalijo te za 250€ notri pa menja dva releja za 6€ :D v 2 urah je pa fertik z demontažo popravilom in montažo.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Mah, glej takle mamo v Sloveniji. Sej je bilo isto pri ploščicah ko mi mehanik bi računal po 60 EUR, pa mu le rečem, čaki malo, bom jaz kar svoje prinesel. In sem dobil boljše za 30 EUR. Pa ima on še popust. Isto pri menjavi diskov in ploščic pri drugi kanti. Ima zavorni servis (kar pomeni, fajn popust na ceno za smrtnik, pa še zgolj 8,5 % davka pribije zaradi storitve) in bi mi komplet ene žnje znamke računal 170 EUR. No, za 120 EUR sem dobil komplet od ATE-a, pol sem pa še menjat šel k drugemu iz principa. Jeb.at ga. Če se ne obrneš malo naokoli te poje.bejo na vsakem koraku. Sploh, če imaš še kakšen bolj eksotičen avto, pol si šele jeb.ena stranka. Bi vsak takoj colal, ko to vidi. Bruh...
Edino lahko pohvalim sedaj že mrtvega stručkota za izpuhe tam v Fužinah ali kje že. Pozabil ime. Delal v lopi, ampak računal je pa res nič, sem mu zmeraj pustil še kaj zraven. Pa ne glede na to s kakšnim avtom sem prišel do njega. Je zmeraj isto računal. Ne pa pri sedanjih mehanikih, ko te najprej vpraša kak avto imaš... Pol so pa še cvetke (ja, pri nas en majster za izpušne sisteme), kateri v soboto sploh ne bi prišel pogledat zakaj izpuh ropota. Ko je slišal za avto so se mu oči zasvetile in je vseeno si vzel 5 minut časa za pogledat
grin1.gif
. In vse kar je znal reč je bilo, jah menjat komplet, 450 EUR + delo. Mater ej...

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Sej nimam nič proti. Malo mi gre jetra zgolj zato, ker sprašuje po netu (verjetno je tudi še kje drugje in tam dobil odgovor), vrne pa nič ne. Namreč forumi naj bi delali v ob smeri, ne pa, da en zgolj cuza iz njih. To me moti.
Poglej, zadeva je bila taka, da so mi vsi ki kao znajo hoteli servisirati menjalnik.

Res je, dobil sem nasvete od drugje.

Nobenega koristnega nasveta nisem dobil v Sloveniji. Tudi na tem forumu ne.

Ne črpam informacij od tu. Moje vprašanje je bilo samo, če kdo pozna poštenega strokovnjaka.

Žal ga nihče ne.

Bom pa delil informacije (kot sem jih že) ljudem, ki jih potrebujejo (tudi uporabnikom tega foruma) potrebne informacije.

Pa Lp

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Citat:
Uporabnik sad pravi:i
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Sad, je malo trajalo, da sem nasel postenega cloveka.

Sam sem s trmo dosegel da je avto oz. menjalnik zacel
delovati. Po 10.000 km po menjavi olja in filtra v menjalniku
sem tezil za novo kenjavo in bil prisoten ter vodil postopek
ceprav sem se moral skregati za to z gazdo servisa.
Pustimo zaenkrat vse ostale poizkuse in cas saj niso
pripomogli k resitvi problema.

Pred pol ure pa je do mene prisel
fant s stajerske (govorila sva za parkrat)
in ugotovil da je problem v slabem
akumulatorju (avto mi je vcasih se vedno
metal v rezervni program).

Upam, da boso te informacije pomagale komu
da ne bo placal 2500 - 3500 eur mazacem.
Lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
No, upam da te to ni stalo preveč.
Izgleda si imel podoben primer, kot tip na petki in avtomatik in je začel stalno v eni prestavi vozit (ni šaltal). Gre na pooblaščence, itak nov menjalnik... Potem gre do starega čiča vulkanizerja, ker je moral gumo zamenjat, saj je imel zasilno gor, ker se mu je original predrla. In ga vpraša čičo, kako kaj menjalnik šalta?
evil.gif

Tip se mu skoraj zjoče, pa mu potem čičo pove, da je menjalnik itak zaje... in ni šaltal, ker obseg obeg gum ni bil enak in je mislil, da ima tam težave.
grin1.gif

Pač, z vsako tako izkušnjo si pametnejši, fajn pa je, če ni tvoja, ali pa če že je, da vsaj ni draga.
wink-1.gif

nahrung002.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Izgleda si imel podoben primer, kot tip na petki in avtomatik in je začel stalno v eni prestavi vozit (ni šaltal). Gre na pooblaščence, itak nov menjalnik... Potem gre do starega čiča vulkanizerja, ker je moral gumo zamenjat, saj je imel zasilno gor, ker se mu je original predrla. In ga vpraša čičo, kako kaj menjalnik šalta?

To je basen, ki nima nobene povezave z resničnostjo
smile-1.gif
Urbana legenda, kakorkoli zabavna že bila