Audi tiptronic menjalnik servis

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Pozdravljeni,

mi mogoče lahko kdo pomaga z nasvetom, kje bi mi v Ljubljani z okolico lahko kdo postavil pošteno diagnozo za napako na omenjenem menjalniku ?

Hvala

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Prevoženih ima 235.000 km. Redno je servisiran, zadnji servis menjalnika je bil narejen pred 10.000 km. Vsa je bilo o.k. do jutra zadnjič, ko je prvih 200 metrov prestavljal hitreje in trše, nato pa sem v križišču "komaj" speljal. Pomeni da je pospeševal zelo počasi.
Nato je bilo na obvoznici spet o.k., v mestu spet problem s pospeševanjem. Nato sem ga "resetiral" - če je to sploh res - po nasvetu znanca - z ugasnjenim avtom, vklopljenim kontaktom in gasom za pol minute ter nato vžig motorja. Avto je spet delal normalno, a le 500 metrov. Potem se je zgodba končala, da se noče več premakniti oz. občasno se malenkost.
Med prej opisanim "nagajanjem" mi je v načinu ročnega prestavljanja sicer to omogočal, a je kmalu prižgal vse luči prestav (kot v avtomatskem načinu).

Morda je kaj pomembno tudi to, da je avto (predvsem ko je bil hladen) zadnje čase "cvilil", ampak v motorju. Kriv naj bi bil ležaj klime.
Zdaj pa ne "civili" več oz. 95 % manj, premika pa se tudi ne. Morda je to povezano.

Menda je možnosti za nastalo situacijo več, od nekih malenkosti, kontaktov, ... do obrabe menjalnika.

Rad bi le pošteno mnenje oz. pregled in ne menjavo menjalnika na prvo roko, če le to ni potrebno.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
torej je menjalnik v varnostnem načinu. daj še povej za keri motor se gre. 2.5TDI mogoče?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pa ne se vozit, saj nisi bedak al si [censored] če vidiš da nekaj ni ok pa ti bi se še kar vozil? Avto nabasat pa peljat k mehaniku? Zakaj? Ker če se boš vozil lahko nardiš še večjo škodo, če pa se ne voziš pa se morda lahko samo "kaj" zamenja in zadeva piči dalje...

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Saj se že en teden ne vozim. Avto je šel z vleko k stalnemu mehaniku, ki pa ni strokovnjak za avtomatske menjalnike. Drugega ne poznam, zato tudi sprašujem za nasvet.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Imel podoben problem na ZF avtomatu. Peljal k Maroltu, ugotovil, da je znotraj vse zdrobljeno - rezultat: 3000 EUR za obnovo menjalnika

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
pa si prepričan, da je bilo vse zdrobljeno?

Sam sem klical na dva konca in oba sta že po telefonu vedela, da je menjalnik zanič. Morda je res, morda ni. Ne bi pa dajal - kot si že sam rekel cca 3.000 EUR za morebitno manjšo napako.
Sprašujem tudi zato, ker naj bi nekateri serviserji ravno to počeli.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hja za servis je najbolj elegantno nov menjalnik nabavit (potegnit maržo na menjalniku) ter ga montirat in pokasirat še servisne ure. Kdo pa se rad je*be z zlaganjem menjalnika na novo ter dajanjem garancije?
smile-1.gif

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Saj 3.000 EUR pride obnovljen menjalnik - zamenjajo, kar je potrebno. Pavšal.
Sam se bolj nagibam k temu, da napaka ni v menjalniku samem oz. se mi zdi čudno, da bi šlo vse k vragu v nekaj 100 metrih, posebnih zvokov pa ni bilo slišati.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Konec koncev avto ni več nov ne... Bliža se 15tki, sploh če je še prvi avtomat gori, sicer pa nebo te šel nekdo napizdovat da je menjalnik hin, dejansko pa bo nekaj malega...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik bakugan pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
sicer pa nebo te šel nekdo napizdovat da je menjalnik hin, dejansko pa bo nekaj malega...

Ne, to pa sigurno ne.

sploh pa ne v sloveniji, kjer veljajo mehaniki za sinonim poštenosti.

menjalnik je hin. vredu skeširaš 3000 jurje, ti da obnovljenega. on pa v bistvu menja neko malenkost za recim 700€, ali pa bolje vzame nekaj iz drugega menjalnika in da v tvojega tvoj dela itd.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
340 KM se verjetno ni vozilo kot 115 KM dizl.

BTW: Stric je sicer na 2.5 TDI A6 dal menjalnik v Nemčijo nekam na obnovo, ampak ga je vseeno stalo 2400 EUR. P je imel "le" dobrih 200 k km.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hja za servis je najbolj elegantno nov menjalnik nabavit (potegnit maržo na menjalniku) ter ga montirat in pokasirat še servisne ure. Kdo pa se rad je*be z zlaganjem menjalnika na novo ter dajanjem garancije?
smile-1.gif

sem glih pred kratkim prcal na poršeju v mb, da smo mogli passata 07 dsg peljat k znanemu mojstru v celje, da ga je porihtal pa je prodajalec takoj poklical vodjo servisa, oni, avtomatikov ne smejo odpirat, po navodilih tovarne ...

servis in "software update" za dsgja je bil malo pod 400 €, rezultat = liter nižja poraba kot prej, avto pa ima 220k prevoženih
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik bakugan pravi:

Sam se bolj nagibam k temu, da napaka ni v menjalniku samem oz. se mi zdi čudno, da bi šlo vse k vragu v nekaj 100 metrih, posebnih zvokov pa ni bilo slišati.

Hm S8 in letnik 1998 sej ti avti se po koncani karieri po 5 letih odkar so novi zacnejo vrteti samo okol raznih pozerckov ki lahko kupi tak fajn avto za par jurjev za servis pa se slisat nocejo ker so cene itak ubitacnne. Kaksno stikalo sigurno ni krivo , bo kr menjalnik vrjetno, vsaj logicno se zdi.

Si kej postimal?