Prevoženih ima 235.000 km. Redno je servisiran, zadnji servis menjalnika je bil narejen pred 10.000 km. Vsa je bilo o.k. do jutra zadnjič, ko je prvih 200 metrov prestavljal hitreje in trše, nato pa sem v križišču "komaj" speljal. Pomeni da je pospeševal zelo počasi.
Nato je bilo na obvoznici spet o.k., v mestu spet problem s pospeševanjem. Nato sem ga "resetiral" - če je to sploh res - po nasvetu znanca - z ugasnjenim avtom, vklopljenim kontaktom in gasom za pol minute ter nato vžig motorja. Avto je spet delal normalno, a le 500 metrov. Potem se je zgodba končala, da se noče več premakniti oz. občasno se malenkost.
Med prej opisanim "nagajanjem" mi je v načinu ročnega prestavljanja sicer to omogočal, a je kmalu prižgal vse luči prestav (kot v avtomatskem načinu).
Morda je kaj pomembno tudi to, da je avto (predvsem ko je bil hladen) zadnje čase "cvilil", ampak v motorju. Kriv naj bi bil ležaj klime.
Zdaj pa ne "civili" več oz. 95 % manj, premika pa se tudi ne. Morda je to povezano.
Menda je možnosti za nastalo situacijo več, od nekih malenkosti, kontaktov, ... do obrabe menjalnika.
Rad bi le pošteno mnenje oz. pregled in ne menjavo menjalnika na prvo roko, če le to ni potrebno.