Audi Q7 50TDI (210kW) FL2024 - hibe, okvare...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.577
2.472
113
Ne, mislil sem xc90 ali kaj podobnega. Ne vem pa če grejo 3 sedeži zadaj. Mogoče varianta s 7 sedeži.

Poznam že 2 direktorja, ki sta šla iz Audija na Volvo.

Verjamem, ravno gledam da je letos prišel ven novi ali prenovljen XC90, gor pa je obešen naviti 2.0 motor, sramota za tak hakel od avta. Prav tako gledam kako fino so rešili sredinski ekran, stari XC90 je imel ekran lepo vmes integriran, tukaj pa so kitajci rekli da bodo še ven spravili stare armaturke in so kr večjo tablico gor našraufali. Kar se pa tiče Volva, nedvomno je odličen avtomobil, za katerega bo pa vsak ki ga je kdaj imel in hkrati preizkusil več različnih "premium" znamk povedal, da nikoli ni bil prav zares čisto taprava konurenca nemški trojici. Poznam kar nekaj ljudi ki vozi XC90 ter dva ki vozita S90 in po debati so se odločili za Volvo predvsem zato, ker jih ni toliko na cesti in pa ker jim je "lep". Noben od lastnikov se ni zanj odločil ker bi naredil kakšno resno raziskavo, primerjavo ali testne vožnje ali pa ker bi bila ta zadnja generacija pojem kvalitete. Vidim pa da sedaj tiščijo stare XC90 ven, -25%.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.722
7.827
113
Vsem teče pri sončnih strehah, kot še mnogokaterem drugem avtu s tem idiotizmom na strehi. 5s googlanja ti pokaže posnetek kje je treba zatesnit.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun in Hanzi

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.577
2.472
113
A6 od sodelavca nima sončne strehe.

Glede na to da "vsem" teče na A6 je verjetno že kak strokovnjak ugotovil kje? Odkrito povedano, poznam vsaj ducat ljudi ki ima tak A6 saj je to kar pogosta izbira in prisežem da prvič slišim za ta problem, za to zatekanje vode. Vem da so s temi šesticami razni drugi problemi, od menjalnikov, nox senzorji, pretirano žretje olja, za to zatekanje pa res prvič slišim. Da ni to slučajno tisti "promil" ki se mu to dogaja in mrzlično objavljajo potem povsod slike in videje? Tudi "našemu" na Q7 nič ne zateka. Pač... ne zavračam dejstva da ne zateka ampak vseeno sem siguren da 99% teh šestic ne zateka in da če zateka je to ena brezvezna fora ki se reši za drobiž in ne za 2 3 4 10 ali 12 jurjev.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.331
460
83
Goriska
Pritece, ker se ne cisti odvodnih kanalov in potem voda dobi pot drugje.

Ni to samo pri audijih “problem”.

Ce bi se strehe vzdrzevale teh problemov ne bi bilo. Na pooblascencih dvomim, da kdo kanale ocisti kot se zagre.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.577
2.472
113
Pritece, ker se ne cisti odvodnih kanalov in potem voda dobi pot drugje.

Ni to samo pri audijih “problem”.

Ce bi se strehe vzdrzevale teh problemov ne bi bilo. Na pooblascencih dvomim, da kdo kanale ocisti kot se zagre.

Razumem jaz pri šiberdahu, to je tudi nam zatekalo tako na S klasi kot na A8 in ja, ker se ni vzdrževalo. Ampak, človek trdi da ima šef slap in nima šiberdaha, tega ne razumem. Tam lahko spusti samo tesnilo na vratih ali slabo narejeno (vgrajeno) vetrobransko steklo?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.949
1.310
113
Od kot pa potem priteče?
Je peljal na uradni servis - zamašeni odvodni kanali. Zdaj točno kateri in kje pa s čim zamašeni pa ne vem, nisem spraševal.
Ne vem sicer kako je zadeva dizajnirana, vendar če se to tako rado maši, bi bilo smiselno dati na bel list papirja pa rečti lastnikom, da se to redno gleda in sproti čisti. Ni sicer to nekaj kar bi od boljših znamk kot je audi to pričakoval, ampak jbg.. če je že neka taka hiba, je fajn ozavestiti lastnike preden pride do večje zalitja in večje škode.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.882
4.605
113
Za šibedah oz. panoramsko streho imaš pri VAG (in večini drugih znamk) v sekciji redno vzdrževanje napisano navodilo za čiščenje odvodnih kanalov in mislim da tudi mazanje vodil/tesnil vsaj 2x letno (oz. še večkrat če je avto pakriran/vožen po terenu kjer se lahko nabira mehanska svinjarija na strehi). Skratka gre za klasični vzdrževalni poseg, ki se ga lastnik mora zavedat in je zato tudi opisan v navodilih. Verjamem pa da tega noben ne dela in ko se enkrat še neha servisirat na uradnem servisu (kjer tole spada pod osnovno vzdrževanje ob letnem/rednem servisu) se pojavijo problemi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.577
2.472
113
Torej smo spet tam, gostilniška debata? Audi zadnjih dveh generacij se ne kupuje ker so v vseh serijsko bazeni, a karikirano rečeno je treba vsako leto samo z zobotrebcem not šrohnit. Se pravi stvar rednega vdrževanja. No in tu potem pridemo postopoma na 12k budgeta za vzdržrvanje :valjamse:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.949
1.310
113
Pa saj ni fora samo v tem. Kot prvo se od boljših znamk pričakuje, da ni treba z zobotrebcem okrog skakat, da ne bo zamakalo. Kot drugo, če kupim 2 leti star avto, kako naj vem ali je prejšnji lastnik uporabil zobotrebec tudi za kaj drugega in ne samo za pucanje stejka izmed zob...
Teh 10k za vzdrževanje pa je pač osebna preferenca. Po moji osebni filozofiji se avta ne kupuje do zadnjega razpoložljivega centa, pač daš par čukov na stran/ETF/whatever, da jih lahko hitro potegneš ven pa daš na mizo, če kje kaj zapeče na avtu.. :D

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.577
2.472
113
Glej ker te poznam... in če se ne motim si nazadnje vozil Toyoto, torej si kupoval avtomobile z razumom torej avtomobile ki gredo, je tako? Sedaj sklepam da je hiša gotova, si ven s stroškov, in bi se rad malo počastil? Sedaj kupuješ čist drugačen avtomobil, za katerega boš rabljenega odkartal vsaj 70k, verjetno še kak tisočak zraven če ti gre za opremo. In zdaj je tebe začelo skrbeti kaj ti lahko crkne? Moj nasvet, drži se Toyote, morda vzemi kakega Korejca s temi 7-10 letnimi garancijami saj to kar ti gledaš ni ljudski avto in to enostavno ni narejeno da gre v nedogled kot je šla tvoja stara Toyota. Raje pri taki klasi nehaj razmišljati kaj ti bo crknilo in ravno zaradi tega ti tudi bo, z malo nesreče marsikaj. Bi pa od tebe pričakoval bolj pametno vprašanje, torej kako naj veš če je prejšnji lastnik to čistil? Hudiča, takoj po nakupu avta daj to sčistit in v sklopu rednega vsakega servisa naj ti vsakič to pogledajo saj ti je nekdo napisal, da sodi čiščenje tega v sklop rednega vzdrževanja in ne za serijsko napako. Če je to je edini problem pri vsem dnarju ki si se ga odločil dati za rabljen avto potem ga nimaš? Sem ti že napisal zakaj ga jaz trenutno ne bi kupil (Q7), ti pa se osredotočaš na kanalčke.... kupi X5.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec