Atentatorji/napadalci vs norci/napadalci?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Pred davnimi časi, kakih par mesecev nazaj, so mediji napadalca na politično osebnost okronali za atentatorja, dandanes ga mirno proglasijo za psihičnega bolnika (primera Belusconi in Ratzinger).
Kdo da komando medijem (itak, da jo nekdo da), v katero kategorijo napadalca uvstiti? Ker tole ni več slučaj.
Ok, lahko pa, da so Italjani vsi zmešani, potem mejo nazaj postavimo in naj bodo zaprti v tisti svoji norišnici.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.425
113
Ja bistveno je kaj je motiv napadalca. Če je nekdo psihičen bolnik, je psihičen bolnik - on včasih še sam ne ve zakaj je napadel.

Atentator deluje premišljeno in z določenim motivom. V zadnjih dveh primerih bi atentator bil tudi uspešen v svojih namenih. Če spravil orožje not (v primeru vatikana)

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
smirk-1.gif

Kako pa veš, da je napadalec psihični bolnik? Si videl njegovo zdravstveno kartoteko?
Problem je v tem, da mediji plasirajo servirane podatke. Resnica?
confused-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.425
113
Če že ne zaupaš medijem se lahko orientiraš po zgoraj opisanem faktorju uspešnosti napada. Atentator ne bo metal kipcev in ne bo sam skakal čez ograjo. Atentator bo delo opravil tako, da bo žrtev šla pod rušo - oz. bo vsaj poskusil doseči slednje.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Lej... na Wojtilo so tudi streljali in ga ne spravili pod rušo, Agca je bil atentator, čeprav ni opravil svoje naloge.
Tip, ki bi z bolje merjenim metom fental berlusconija, je bil at once proglašen za norca.
Nekaj tu ne štima.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
in kako bi moral vrečt tisti kipec, da bi ga pokončal???

mislim, da v tem primeru ni bil cilj smrt tarče...

ker če bi to hotel, bi komot nastavil eksploziv v tisti kipec,....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Verjetno mora biti član kake organizacije, kot Agca, pa mora biti kako normalno orožje. Ta dva sta pa ciljala s preveč primitivnimi sredstvi.
Saj oni, ki je metal čevlje v Busha, bi mu tudi težko rekel atentator.
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Hja, če bi namesto kipca vrgel granato bi bil proglašen za atentatorja.
Kje pa, bil bi terorist. Atentatorjev več ne poznamo očitno.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Ko smo že pri tem je kdo opazil da so vrteli dva različna napada na papeža pri tem zadnjem napadu? Enkrat pokažejo kako varnostniki prestrežejo osebo in papež ostane na nogah. Drugi posnetek pa kako papeža povleče na tla.

Mogoče je že toliko napadov da itak daš stock footage pa noben ne opazi.
grin1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Mogoče je že toliko napadov da itak daš stock footage pa noben ne opazi.
grin1.gif
Mogoče pa še kaj prečitaš pa izveš, da gre za dva različna primera, le da je lani papež ostal na nogah.
https://www.youtube.com/watch?v=xZ-XDODcq_g
Ta je od lani, je pa ista babnica kot dva dni nazaj, pa papež tudi
grin1.gif
In še v istih cotah
tongue-1.gif

Sam so hitri kar od nekod se pojavijo in zginejo.
Ne pa od Berlusconija samo gledajo kot tele v nova vrata
13.gif

Med drugimi novicami: Poskus bombnega napada na ameriško letalo jaz sem pa mislil, da imajo supr dupr preverjanje pri vstopu na letalo in na vsakem letalu zračnega policaja.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ma ja, futrajo nas s takimi zgodbicami, da ne veš več, kdo je bolj butast: atentatorji/norci, mediji ali mi
confused-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Ma ja, futrajo nas s takimi zgodbicami, da ne veš več, kdo je bolj butast: atentatorji/norci, mediji ali mi
confused-1.gif
Sem si ravno mislil, če vzamem flašo navadne vode s sabo na avion, mi ne bo ratalo na noben možen način (razen da kupim v predragi trgovini), tip je pa zlahka pretihotapil bombo.
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
confused-1.gif
Sem si ravno mislil, če vzamem flašo navadne vode s sabo na avion, mi ne bo ratalo na noben možen način (razen da kupim v predragi trgovini), tip je pa zlahka pretihotapil bombo.
confused-1.gif
Tud flašo vode se da brez problema prinest (se mi ni samo enkrat zgodilo, da sem pozabil, da je v torbi) ...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
križnega šraufcigerja pa malega švicarja pa ne...

Tut jest čist pozabu, poklicna deformacija
grin1.gif