Asus WL-500g in USB disk

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Na wi-fi router bi rad priklopil svoj zunanji 500gb HDD, da bi imel dostop do njega iz vseh računalnikov, ne glede na to kateri je kdaj prižgan. Če ga priključim, imam možnost dostopa samo preko FTP, pa še to samo do prve particije.

Obstaja kakšna možnost "navadne skupne rabe datotek", ker ta ftp ni najbolj user friendly? Kaj pa dostop do vseh particij?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... jst imam sicer deluxe verzijo, ampak verjetno je ista štorija?

S tovarniškim firmwareom mislim da je edina opcija preko ftp-ja. Imam pa naložen firmware od OLEG-a, ki pa ima možnost sambe - to potem izgleda tak, da lepo mountaš tisto kot mrežni disk in dostopaš gor preko win. explorerja recimo.
Kako je pa z različnimi particijami pa ne vem, nisem nikoli imel tak velkega diska gor priklopljenega? Zakaj pa nimaš samo ene?

lp

alal

Zelenc'
19. avg 2007
23
1
3
Jaz imam na mojem Asus 500g deluxe inštaliram Oleg firmware. Za dostop do diska oziroma ključka na njem iz domačega omrežja uporabljam kar Sambo, pa še web server imam gor.
Poglej si tukaj

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Obstaja kakšna možnost "navadne skupne rabe datotek"
Ja, to je "samba", katero so drugi omenili.
Daj gor najnovejši firmware na ruter. Če ta tudi nima tega, pa "zunanji" firmware, kot Oleg, DD-WRT, OpenWRT, Tomato (ti so popularni, preden jih gor daš, preveri če podpirajo sambo, ni nujno da ima vsak to)

xyxx

Pripravnik
27. sep 2007
40
0
6
kolikor se spominjam je problem da ne podpira ntfs particij, če niso podatki gor formatirati na ext2

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Whiterussian (stabilna) verzija openwrtja podpira le branje po NTFS particijah. Za NTFS-3G bi moral naložiti kamikaze verzijo (ki je daleč od enostavnega za nastavljati) in še takrat ni garancije, da bo zadeva delovala kot je treba (beri: imajo marsikateri probleme instalirati in konfigurirati ntfs-3g). Za openwrt in sambo iz izkušenj priporočam le FAT32 (čeprav ima 4gb omejitev datotek). Še z ext particijam so težave pri sambi na openwrtju (ne zazna prostega diska, problemi s pravicami in počasno delovanje).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kamikaza je tudi stabilna. Že tam pol leta.
Sicer pa jaz le omenjam, da to obstaja.
Nimam na mojem ne kamikaze, ne diska, ne sambe.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Pr men na Wl500GP dela normalno normalno z originalnim firmwarom. Bere vse 3 particije pišem lahko samo na prve dve to mi še ni najbolj jasno zakaj drugače pa dela normalno kot mrežni disk in ga najdem v omrežni soseščini. BP tudi torrent dela samo lahko dl datot do največ 2 GB kar je večje ne dela.