ASUS Eee pri Mobitelu

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ja, seveda, če boš gor dal DOS, ga zalaufal in pustil v command promptu.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Do takrat bomo itak že meli EEE tretje generacije.

Zakaj? Ker je enostavno tako poceni, da ga lahko vsako leto menjaš
wink-1.gif

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
To se mi sploh ne zdi pomembno, koliko časa bo trajal SSD disk v Eee, saj tu ni govora o ne vem kako veliki investiciji.
Pri tej ceni bi bolj sodil med potrošni material in si je zato v sili mogoče privoščiti tudi menjavo, recimo trikrat na leto
cheer.gif

Verjetneje je, da lahko brez težav zdrži tudi več let, še posebno, če ga opremiš z 2 GB RAMA (za 30 eurov) in izključiš swapanje.

Na terenu je pomembno le, da je uporaben, da je robusten, ter da praktično neopazno sede v torbo ali nahrbtnik.

Doma ali v pisarni pa jasno (vsak pravi moški, hehe, dobra
aplauz.gif
..) uporablja spodoben desktop PC z velikim monitorjem in vso ostalo komoditeto, ki sodi zraven in ki je niti najdražji prenosniki ne premorejo.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Point EEE je v tem, da je kljub izjemni prenosljivosti in izjemno nizki ceni še vedno sposoben narediti vse, kar naredijo veliki (prenosniki). Škoda, da se Mobitel ni ponudbe spomnil še nekoliko prej.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Res je uporaben. Odkar ga imam je moj običajni prenosnik v počitku. Po sestankih ne vlačim več druzga kot Eee. Uporabniški vmesnik sicer izgleda otročje, ima pa skoraj vse, kar potrebujem - web, mail, IM, OpenOffice, spodobno predvaja tudi filme, zanje je ločljivost zaslona optimalna. Manjka mi edino VPN dostop do službenega omrežja, remote desktop in sinhronizacija s službenim Exchange strežnikom. Se pa tudi brez tega preživi, lažje, kot sem si mislil
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Za VPN se bos moral malo potruditi (rocno delo), za remote desktop bi moral biti na voljo RDP client (rdesktop), za Exchange pa ne vem ce obstaja OS resitev, glede na to, da gre izkljucno za M$ovo skrpucalo ...

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Prostorsko "stisko" se reši z eno večjo SD kartico. Sploh pa defaultni sistem, ki je na EEE-ju požre nekje 2,5 GB prostora na disku. XP lite je odlična rešitev, pa še presenetljivo hitro dela.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Sam bi dal gor Ubuntu, škoda da so izbrali na komercialni Xandros. Z Ubuntum bi bila cena vsaj 10% nižja in bi ga bilo bistveno lažje nadgrajevati, ker ima ogromen developer & support community.