ASP.NET Razlika med Web Page in Web Application

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Kakšna je razlika med tema dvema zadevama?
Namreč delam spletno stran in jo delam, kot web page. Pogrešam pa določene stvari, ki so v web application.
Lahko naletim na kakšno mino, če naredim spletno stran, kot veb aplikacijo?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Web page je načeloma statična zadeva (ne komunicira z bazo podatkov, kvečjemu kak javascript). Web application pa je v bistvu "program" - podatke dobiva in shranjuje v podatkovno bazo. Nekako tako, kot če bi primerjal HTML in PHP. HTML je za web page, statična zadeva. S PHP-jem pa lahko ustvariš spletno aplikacijo. S tem, da lahko s php-jem (web application) narediš tudi statično stran (html ali web page), obratno pa ne gre. Oziroma imaš precej več dela, če hočeš učinkovito predelat...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Hvala za odgovor. Bom potem predelal na web application.
Meni se je ustavilo, ker sem želel, da bi na večih straneh videl isti data table. Pri web application to gre, pri web page pa ne.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ni problema
smile-1.gif

Da si zadevo še poenostaviš, si naredi posebej datoteko s funkcijami, ki jo potem vključiš v vsak dokument in uporabljaš eno funkcijo povsod. Kar se mene tiče je največja prednost takega pristopa to, da če recimo spremeniš funkcijo (da prikazuje druge podatke, spremeniš vrstni red...) se to pozna v vseh dokumentih, ki to funkcijo uporabljajo.