Asfalt

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Potrebujem nekaj informacij, če je na forumu kakšen strokovnjak s tega področja naj se mi prosim javi na zs.

Hvala
nahrung002.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
Napiši problem, morda ti bodo še drugi uspeli odgovorit.... oziroma boš morda pomagal kateremu drugemu... to je namreč namen foruma;)

če ti poka, je najbrž slaba priprava...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
V bistvu mi ga je malce dvignilo na robu ob kanaleti, kjer se je po moji oceni nabral led. Podlaga je bila sicer dobro utrjena več let, predpripravo je delal izvajalec, ki je nato polagal asfalt (lokalno znano podjetje, ki se ukvarja večinoma z asfaltiranjem).

Sedaj je druga zima odkar je na dovozu/dvorišču asfalt, prvo ni bilo problemov.

Zanima me če kdo ve ali se da zadeva sanirati, se da uveljavljati kakšna garancija ipd.

Hvala za nasvete in izkušnje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Letos zaraadi dolgega mraza, so "izredne razmere" kar se tiče takšnih dviganj in zmrzovanj Tako da...zna se potem lepo velžt nazaj...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Tako je kot sem predvideval, nagib azvalta je proti kanaleti in v taki hladni zimi se je voda ki se je skoncentrirala pod azvaltom( kar se ob pravilni debelini drenaže ne bi smelo pripetiti) je privzdignila rob ob sami kanaleti.
Če boš napomlad počakal res toplo vreme da se površina pod azvaltom otopi in delno posuši poizkusi zalij z takim svetovanim pripravkom da se ti v jesen pred zimo zopet ne zavleče voda skoz režo ob kanaleti .

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Letos zaraadi dolgega mraza, so "izredne razmere" kar se tiče takšnih dviganj in zmrzovanj Tako da...zna se potem lepo velžt nazaj...

A tole misliš da se bo posedlo? Ene par centi ga je dvignilo, rob se sedaj malce kruši.
cry12bpy.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
predpriprava in priprava sta najbrž ok.
težava (po mojem mnenju) je stik kanaleta-asfalt. vmes je prišla voda in dvignila asfalt (zmrznlo...) težava sedaj ko se čez dan mal otopli, steče, zvečer zmrzne...

letošnja zima bo zjebala ogromno asfaltov. vidim kar nekaj dvorišč ki so zacvetela pa prej 10 let bilo ok...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ja sej, kr pri nas je minus tudi čez dan že kar nekaj časa, celo danes. Upam da se bo dalo spomladi zadevo sanirat.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
predpriprava in priprava sta najbrž ok.
težava (po mojem mnenju) je stik kanaleta-asfalt. vmes je prišla voda in dvignila asfalt (zmrznlo...) težava sedaj ko se čez dan mal otopli, steče, zvečer zmrzne...

letošnja zima bo zjebala ogromno asfaltov. vidim kar nekaj dvorišč ki so zacvetela pa prej 10 let bilo ok...

Uff, pol izgleda da nismo edini.
shocked-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če se odmisli krušenje ( ce gre ne zdaj vozit čez) se bo asfakt polegel takot kt se je dvignil. Če bo tale odjuga držala bo to v roku parih dni.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Lahko pa začasno daš eno dilco na kanal da se ne bo krušilo. Pri sosedu ga tudi skoraj vsako zimo dvigne pomladi pa lepo nazaj zleze.