Apple Watch

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
meh, spet ene 3cm debelo, da ne moreš niti puloverja normalno čez navlečt

Nič kaj bolj debelo od Apple watch ali od Moto 360. Vse je okrog 1 cm.

Huawei
watch1.jpg
[/img]

Huawei
watch2.jpg
[/img]

Apple
watch3.jpg
[/img]

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
To je ura za moško roko, za picke bo treba kaj drugega izbrati

Že možno, razvlečeni puloverji so pa tud na tapravih decih grdi za pogledat.
Točno. Tudi to je za zgoraj omenjene.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.903
113
Tisti clanek na bloomberg je res dobro izpostavil cemu so te ure sploh namenjene - buzeriranju. Kot da ze telefon sam ne tecnari nonstop z nekimi notifikacijami, pride zdaj se ura zraven. In potem se se mores odlocit ali bos z uro, ali tel resil tisto blazno pomembno stvar.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
The Apple Watch is a notification nag

And it could be even more annoying for someone who is with a person wearing an Apple Watch, says Jacqueline Whitmore, founder of the Protocol School of Palm Beach, Fla. “The alerts on the Apple Watch are going to be annoying – not necessarily to the person wearing the watch, but to the person who is near the person wearing the watch.” For example, even these more subtle alerts could be annoying to others at business meetings, the cinema, religious ceremonies and especially during live performances.

http://www.marketwatch.com/story/the-apple-watch-is-a-notification-nag-2015-04-08

In če izklopiš obvestila zakaj bi imel tako uro? No, nekaj milijonov iOvc bi jo imelo če bi bila peščena iz Kremenčkovih...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Zanimivo... kaj pa Moto360 in ostale android urce pa niso notification nag? ali slučajno ne omogočajo obvestil?

Če izklopiš obvestila, ne rabiš pametne ure ala Apple watch, Moto360, LG Rwatch,. Huaweii...

I

Izbrisan uporabnik 474

Ti si cer zdaj govoril nasplošno o pametnih urah, ne direktno o Apple Watch..

Sam si lastim smartwatch, sicer LG G Watch R in si ne morem več predstavljat, da bi bil brez. Ustreza mojemu načinu življenja in kar mi je manjkalo, lahko naredim sam. Notifications niso nikakor moteči za okolico, marsikdo sploh ne vem, da ti kaj vibrira na roki. V kinu, sestanku itd. dam uro na "theatre" mode, ki zatemni v celoti display in moteča. Hkrati se izklopijo vsa obvestila tudi na telefonu.

Prednost Android Wear je v tem, da si jo lahko poljubno prilagodiš. Tako imam sedaj na začetnem zaslonu tri časovne pase in takoj vem, koliko je ura doma, koliko recimo v naši pisarni v Moskvi in koliko tukaj pod Uralom. Ko pridem domov, preprosto zamenjam watch face na sport (prikaz nadmorske višine, vreme, napoved) ali office (koledar s sestanki, dodatni time zone) ali elegance (za ko bolj formalni obleki pa da nena glih miki miška skače po uri).
Zelo dobra stvar se mi je zdela to, da ko sem iskal podatke o mojih letih v torek, si je Google Now to zapomnil in ko sem bil na letališču, mi je sam povedal, kater terminal in kater gate, me opozoril, kdaj bo boarding in mi povedal kakšno je vreme in ura na cilju.

Za Apple se bojim, da bo namesto da uporabik odloča, za kaj bo imel uro, ura uporabiku določala, kaj lahko in kaj ne. In ira dejansko mora bit v prvi vrsti ura in da te opozarja na dogodke. Na ure ne rabiš pisat SMS-ov, ne rabiš gledat slikic ali igrat Angry Birdsov, to je oslarija.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Zanimivo... kaj pa Moto360 in ostale android urce pa niso notification nag? ali slučajno ne omogočajo obvestil?

Če izklopiš obvestila, ne rabiš pametne ure ala Apple watch, Moto360, LG Rwatch,. Huaweii...

Za mene osebno je prava smer ki so jo je izbrali švicarji (npr. Tag Heuer z Googlom in Intlom). Minimalizem.

http://www.bloomberg.com/news/...-game-for-apple

https://wtvox.com/2015/03/vectors-new-smartwatch-30-days-of-battery-life-and-ifttt-ready/

“We don’t want to produce a mini mobile phone on your wrist,” says Nick Hayek, the company’s chief executive. “Others can do that,” he adds.

http://stgist.com/2015/03/swatch-touch-with-nfc-vs-apple-watch-1867
http://stgist.com/2015/03/baselworld-smartwatch-rivalry-with-apple-silicon-valley-2136

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
eno me zanima,
če se apple watch povezuje prek blutootha in wifija, zakaj potem ne deluje z drugimi operacijskimi sistemi..te to tak težko omogočit? MIcrosoft band deluje z vsemi se mi zdi. ampak ni pa ura. band=trak
smile-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Apple watch aplikacije so narejene tako, da je to razširitev v aplikaciji, ki dela na iPhone-u. Če pošlješ SMS ura to stori preko aplikacije, ki je na iPhone-u. Verjetno bodo prej ko slej skrekali protokol in bodo emulirali te aplikacije tudi na drugih sistemih. Samo za enkrat je pa iOS only.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.903
113
Saj nasplosno se mi te ure zdijo uporabne za tiste, ki cakajo na bilo kako notofikacijo kot pes na kost. Sam sem to recimo ze prerastel in mi gre na zivce, da mi tel nonstop nekaj tecnari. In da se mi potem ura zraven najeda? Ne hvala