Ti si cer zdaj govoril nasplošno o pametnih urah, ne direktno o Apple Watch..
Sam si lastim smartwatch, sicer LG G Watch R in si ne morem več predstavljat, da bi bil brez. Ustreza mojemu načinu življenja in kar mi je manjkalo, lahko naredim sam. Notifications niso nikakor moteči za okolico, marsikdo sploh ne vem, da ti kaj vibrira na roki. V kinu, sestanku itd. dam uro na "theatre" mode, ki zatemni v celoti display in moteča. Hkrati se izklopijo vsa obvestila tudi na telefonu.
Prednost Android Wear je v tem, da si jo lahko poljubno prilagodiš. Tako imam sedaj na začetnem zaslonu tri časovne pase in takoj vem, koliko je ura doma, koliko recimo v naši pisarni v Moskvi in koliko tukaj pod Uralom. Ko pridem domov, preprosto zamenjam watch face na sport (prikaz nadmorske višine, vreme, napoved) ali office (koledar s sestanki, dodatni time zone) ali elegance (za ko bolj formalni obleki pa da nena glih miki miška skače po uri).
Zelo dobra stvar se mi je zdela to, da ko sem iskal podatke o mojih letih v torek, si je Google Now to zapomnil in ko sem bil na letališču, mi je sam povedal, kater terminal in kater gate, me opozoril, kdaj bo boarding in mi povedal kakšno je vreme in ura na cilju.
Za Apple se bojim, da bo namesto da uporabik odloča, za kaj bo imel uro, ura uporabiku določala, kaj lahko in kaj ne. In ira dejansko mora bit v prvi vrsti ura in da te opozarja na dogodke. Na ure ne rabiš pisat SMS-ov, ne rabiš gledat slikic ali igrat Angry Birdsov, to je oslarija.