Apple vs. Microsoft in podobne zadeve

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v službi uporabljam maca, doma win7, v žepu SGS2 androidneža, muska na kolsu pa ipod shuffle.
Applu lahko rečem svaka čast kaj jim je uspelo! Da bi jih pa v oblake dvigal pa daleč od tega. Sej stvari delajo in so nekatere lepe. Ampak vse to ima tudi cenejša konkurenca.

OsX in Win7, ne vidim neke bistvene razlike, da bi lahko reku, da je en boljši od druzga ali hitrejši. Prej bi rekekl, da mi je win7 boljši.

iPhona in iPada si nikol nisem želel, ker sem vedno našel neko "napako". Neki, kar je bilo pri konkurenci samoumnevno pri njih pa to ne gre. Zato sem pristal na androidu, kjer je vse odprto. Pristaš nekih blagnovih znamk v tehniki nisem. Sem imel tudi htc-ja, ker me je raho razočaral sem šel na samsunga. Kaj bo naslednji kdo ve.
Nokia z winsi me na prvi pogled ne prepriča. Sem se malo igral z njo pa mi kvadratki niso všeč. Razvada od starih nokij in androida, da je vse pospravljeno/postavljeno točno tako kot jst hočem!
Pa dokler ne bodo imel vsaj toliko appov kot android me tudi ne mika.

shuffla sem kupil ker je bil takrat edini player, ki je bil točno to kar sem hotel. Mali, lahek, s sponko za na obleko, brez ekrana, samo par fizičnih tipk s katerimi lahko upravljam na slepo.
Ko sem ga dobil me je res najprej skoraj na rit vrglo, ko je želel, da inštalirm iTunse. K sreči sem našel drugo pot, ki omogoča samo drag&drop kot na usb ključek. Pa slušalke je bilo potrebno zamenjat za inear.

Tako kot konrkurenčnim se tudi aplovim izdelkom kdaj sfuzla in potrebujejo reštat ali kaj podobnega.
Baterijo iz androidneža sem nazadnje odstranil, ko sem se igral z romi, ker je bil tak postopek. Drugače je prižgan 24/7.
Sim kartice v življenju nisem odstranil. Zakaj bi to počel pri prižganem mi ni najbolj jasno… Če pa me spomin ne vara pa pri ihponu potrebuješ iglo, da jo odstraniš;)? Ampak, ne bomo se kregal!

Kot je že nekdo napisal, ja apple zna prodajat oz. nam v podzavest potiskat, da mi pa to rabmo in da to je pa topšit. Eni na to padajo eni ne. Imajo očitno zaposlene ljudi, ki se ukvarjajo samo s tem, kako njihove stvari prodajat in spreminjat navade ljudi. Priznam, tukaj je konckurenca zaspala.

Nisem apple hejter. Me pa kake stvari pri njih zmotijo in se zato raje odločim za konckurenco, ki je ponavadi še cenejša in ima ravno tisto pikico na i, ki me je pri applu zmotla.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Z JB potem napišeš.

Daj malce razuma, da se po tem ne sodi OS-a. Tudi ostale nisem primerljal odklenjene al pa kaj se vse da, če spadaš v 1 promil uporabnikov. In ja, seveda sem uporabljal iOS. Je enostaven za uporabo, menim pa da je windows phone še veliko bolj primeren za dedke in babice. Trenutno opažam uporabnike, ki majo glanz nove 4S-e in ne uporabljajo nič, samo v oviro jim je, ker so prej imeli nokie ne tačskrin-e, baterije so jim držale, telefonski in messaging del pa je delal tako kot so se navadili in želeli. Kupili so zato, ker so sinčki doma rekli, da je topshit. Prej so kupovali nokie zastonj ob naročnini ali pa kake 100€, zdaj pa karnaenkrat 600+€ za telefon, ki jih ovira.
crazy1.gif

Aja...pa ker si omenil kreganje, mislim da čist solidno debatiramo, da noben ni mel izpadov, je pa jasno da nekdo nekaj preferira. Tudi sam bi mel z veseljem Apple napravice, ampak sem naštel že nekaj minusev napravic in lastništva.

Ne vem kakšen minus in lastništvo si napisal? To če si nekdo kupi telefon zaradi "imidža" in ga potem ne zna uporabljati, je nesposoben on in ne telefon, sicer pa so eni prav nevoščljivi, če si nekdo kupi iPhona zgolj za kazati. Mene osebno to ne moti, če se ob tem počuti bolj toliko boljše za njega. Sicer pa pojdi kdaj npr. v Ameriko(sam sem bil tam že veliko časa), 3/4 folka ima iPhona, zakaj ? Prvi razlog je cena, ker so cenejši od ostalih paketov in podobnih mobitelov, drugi razlog enostavnost uporabe, tako so mi sami dejali..

Samo ne pa soliti pameti o nekakšnih minusih "po tvoje", pa mi jih naštej točno po alinejah..., ker me prav zanima za povprečnega uporabnika...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Lahko bi sicer rekel trendsetterji ampak precej finančno neuspešni. Uspeh se je začel kazati šele, ko je prišel Jobs nazaj in izdal leta 1998 Mac OS X in iMac (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/IMac_Bondi_Blue.jpg).

Finančni globalni uspeh in preboj med ''tavelike'' pa je prišel 2001 s iPodom.
apple II je pa kaj? ne govori o necem o cemur ocitno nimas pojma...
priden.gif

Prav streznil si me
hysterical-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.520
791
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
... Prej so kupovali nokie zastonj ob naročnini ali pa kake 100€, zdaj pa karnaenkrat 600+€ za telefon, ki jih ovira.
crazy1.gif

Primerjaj primerljivo... Ce ze... pri obeh primerjaj redno ceno... ali pa pri obeh primerjaj subvencionirano ceno ... Katera novejsa Nokia s touchscreenom (kot omenjas) pa stane 100€ kupljena po redni cene?
grims-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Knjigo o Stevu Jobsu sem prebral. Sedaj mi je jasno, kako na zadeve gledajo oni, iz Applove strani. Mene pa bolj zanima druga stran, uporabniška. So dejansko njihove zadeve, oz. zgodba, ki jo prodajajo, tako dobre, da prodajajo tako enormno količino naprav?
Je res Jobs videl v možgane uporabnikov kaj potrebujejo in si želijo, ali je on določil "novi svetovni red" in on zapovedal, kaj uporabniki potrebujejo?
Če je resnica ta druga trditev, potem mu je potrebno priznati, da je drugi mesija. Kajti prepričati toliko ljudi, da nekaj potrebujejo, da potem to kupijo in tudi pošteno plačajo, ni glih mačji kašelj. Tega so sposobni le redki. Mene sicer moti njegovo diktatorstvo, ampak da je tip celo življenje zadel z vsakim novim produktom (no, skoraj vsakim), je pa že skoraj neverjetno.
To je ta fama, ki mene zanima. Izgleda tako, kot da imaš večkrat v življenju sedmico na lotu. Praktično nemogoče.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Knjigo o Stevu Jobsu sem prebral. Sedaj mi je jasno, kako na zadeve gledajo oni, iz Applove strani. Mene pa bolj zanima druga stran, uporabniška. So dejansko njihove zadeve, oz. zgodba, ki jo prodajajo, tako dobre, da prodajajo tako enormno količino naprav?
Je res Jobs videl v možgane uporabnikov kaj potrebujejo in si želijo, ali je on določil "novi svetovni red" in on zapovedal, kaj uporabniki potrebujejo?
Če je resnica ta druga trditev, potem mu je potrebno priznati, da je drugi mesija. Kajti prepričati toliko ljudi, da nekaj potrebujejo, da potem to kupijo in tudi pošteno plačajo, ni glih mačji kašelj. Tega so sposobni le redki. Mene sicer moti njegovo diktatorstvo, ampak da je tip celo življenje zadel z vsakim novim produktom (no, skoraj vsakim), je pa že skoraj neverjetno.
To je ta fama, ki mene zanima. Izgleda tako, kot da imaš večkrat v življenju sedmico na lotu. Praktično nemogoče.

Če si prebral knjigo, potem veš, da je imel veliko padcev, tudi prosjačenja takratnih bogatunov, da bi kupili njihove izdelke...kot tudi odpustitev iz "delavnega mesta", ter s tem ustanovitev novega podjetja "next", ki mu je omogočil povratek in razcvet...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.214
11.244
113
lol si naiven..izdelkov sploh ni toliko, uspel pa je lahko v USA ali pa Japan..poglej fenomen tamagočijev in ostalegga sranja. za seboj moraš imeti dovolj neumn raje ki dejansko misli da nekaj potrebuje(čeprav zadeva ni potrebna). Helo kitti je tudi tak fenomen... neumna mačka, zdaj pa želetala preurejajo v ta stil :S
bonk.gif

torej, Apple ja,kul, zadevo pa tudi preplačaš... če bi iphone stal pol manj, bi ga imelo pol manj folka..toje fenomen umetnega držanja cene..vseeno mora biti pa izdelek tolk dober da lahko visoke cene opravičiš...en tak iphone bi mirno lahko stal 100 € manj.tisto bi bila ralna vrednost, ampak potem nebi bilo mita in misterija okol njega. Sicer pa zadeva pada v popularnosti..in se ohlajuje..4s in iPad3 je že tak nateg in prvi znanilec "dol po bregu" fenomena.

Poglej nokio... vse skup gre...pa taki koncern s tolk inovativnosti..

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Kako ni izdelkov toliko? Par sto milijonov prodanih, ne vem zdaj točno številk iz glave. In uspel je samo v USA? Ja pa ja de!
Prav to sem se bal, da bo tema ratala kar neko nabijanje brez argumentov.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ko smo ravno pri bigscreenih, mi je pa smešen tudi hype okoli "retina" displaya ipd. Hudiča, jaz gledam 720p material na platnu širine 2,2 metra, zdaj pa se bom na enem 3,5" ceglu ukvarjal s ppi? Brotha please.
stupid-1.gif
Pri uporabi telefona z 3,5 colskim ekranom in resolucijo 320 x 480 je prva stvar na katero sem pomislil "šit, črke so neberljive, kaj je to C64 z 320x200 ???".
Pri browsanju web-a, za klice in SMS je seveda to več kot dovolj.

Če je komu manj dovolj, ni problema. Trditi, da je več slabo, pa je mimo. Oziroma je to točno tisto nabijanje, za katerega je avtor teme upal, da ga ne bo.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"IBM responded to the success of the Apple II with the IBM PC," ...

Toliko o Apple II.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ma tud konkurenca take "bombončke".

Bombonček, ki je meni skorajda nepogrešljiv je fizični gumb za fotkiča.

. Nek case je treba met gor, ker če pade na tla je hin,

Glede odportnosti poglej tule http://gadgetstress.com/2010/09/stress-test-of-apple-iphone-4-16-gb/ mislim da ni neke panike da ga z normalno uporabo ubijes...

glede fotkica pa...si ti videl kako hitro slika Iphone in kako hitro je nared? mislim da ne..res nima fizicnega gumba...samo je vse expresno

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik stein pravi:
"IBM responded to the success of the Apple II with the IBM PC," ...

Toliko o Apple II.

Seveda je bil Apple uspešen s Apple II (in še nekaterimi tudi programskimi rešitvami), a zdaj če bi lahko to gledal kot globalni uspeh... Jaz (in tudi večina ''biografov'' Appla) štejem preboj med ''tavelike'' s iPodom.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.214
11.244
113
tablice tudi niso uspele preoboja z wintabi, je moral priti jobs z ipadom, da je naredil potrebo..

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
masovni izdelki so točno trije ipod, ipad iphone.

WTF ???? A ti sploh veš kaj še dela apple, si slišal za apple tv ? pa macbook-e od air do pro do mac mini, pripravlja se LCD-ji; Prav tako dela različne dodatke, kot tudi airport(vse od routerja, diska v enem...)....itd.. A to pa zate ni masovno, prodajajo se na veliko

mr_

Guru
20. sep 2007
9.432
2.784
113
Uspeh je bil prepricat glasbeno industrijo, da bo Apple prodajal glasbi in si pri tem odrezal kooooooooos pogace.

Meni je pa najbolj zanimivo, kako gradijo ta kult 'must have', spodbujajo cakalne vrste, kot da bos umrl ce dobis iPad2, 3, 4, 5.... tri dni kasneje...:)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.214
11.244
113
to je to, jordan ni razumel. Itak daimajo na tone izdelkov, pišem za najbolj popularne,ki so dali applu to famo v zadnjem času..no tudi notebooki so mala revolucija, ni kaj.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
tablice tudi niso uspele preoboja z wintabi, je moral priti jobs z ipadom, da je naredil potrebo..

Recimo ja. Pa čeprav bi lahko živeli normalno brez njih. Ampak ker....... (vstavi po potrebi
wink-1.gif
).

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
@sajkek apple je zgradil vse na računalnik, nato na ipod-ih, v zadnjjih 4 letih pa na mobitelih in ipod-ih, ter plus vse ostalo; ni pa ratal slaven zaradi iPhona in iPad ali iPod-a, kot razumeš ti...