Apple tipkovnica za PC

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Trenutno 1 teden uporablam apple tipkovnico in se noro dobro tipka, samo mi pa ni všeč layout tipk.
Alt in windows tipki sta zamenjani, kak insert ne najdem, ...

Ali se dobi tipkovnico, ki ima enake tipke, samo taprav PC windows layout
smile-1.gif

P.S. Problem sem drugače rešil s SharpKeys in tipke obrnil pa to, samo problem je ker potem vzameš prenosnik in imaš tud tam obrneno :\

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam uporabljam Genius SlimStar i220, so imeli v trgovini tudi Logitechovo, ampak se mi ni zdela nič boljša, mogoče je edino tišje tipkanje.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Tako kvalitetne tipkovnice za pc žal ni. Se najdejo takšne, ki imajo tipke na uč "enake" ampak feeling pri tipkanju je svetlobna leta nazaj od applove.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Se strinjam.

Nimam Appla, ampak ko sem uporabljal tipkovnico na PC-ju sem ugotovil, da je to to.

Škoda.

LP,
PIC

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Sam imam od Logitecha Slim (ta applova je od kolega) in se ne more kosat tipkanje.
No podobno ima drugače sony na prenosnikih.

Ali pa če obstaja kak program za mapiranje tipk, pa da lahko enostavno spreminjaš mapiranje. Pri temu ShaprKeys maš ali nastavljeno ali pa ne pa še logoff-login moreš naredit da primejo spremembe.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
V vsej moji IT karieri sem pretipkal z kar nekaj tipkovnicami, pa nikoli nisem polagal pažnje kakšna naj bo. Za mene je bila tipklovnica vedno paš tipkovnica in nič drugega. Pač I/O vmesnik z tipkami.

Res ne vem če imate vsi tako "pičkaste" prsteke da ste tako občutljivi na kvaliteto tipkovnic. Meni je za moje parkle res vseeno pa če na rosfraj tolčem ali pa na Apple tipkovnico.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
ni vprašanje mac ali pc

zanima me samo če se dobi taka tipkovnica z "normalnim" layoutom tipk :D
firma mi ni tako pomembna (zarad mene je lahko apple
wink-1.gif
) samo da ima take tipke ter klasičen layout

glede prerekanja glede mac vs. pc mate pa drugo temo
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
V vsej moji IT karieri sem pretipkal z kar nekaj tipkovnicami, pa nikoli nisem polagal pažnje kakšna naj bo. Za mene je bila tipklovnica vedno paš tipkovnica in nič drugega. Pač I/O vmesnik z tipkami.

Res ne vem če imate vsi tako "pičkaste" prsteke da ste tako občutljivi na kvaliteto tipkovnic. Meni je za moje parkle res vseeno pa če na rosfraj tolčem ali pa na Apple tipkovnico.
Torej če se backspace zatakne in ti zbriše pravkar natipkano, je čist vseeno?
OK, vsakemu svoje.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Backspace se ne zatakne na nobeni tipkovnici, pa sem že probal veliko tipkovnic cene do 20€, razen, če res počiš gor, sam to se ti pa lahk na vsaki naredi.

Dejansko bi js od dražjih izbral le logitechovo g15, saj ima res par uporabnih dodatkov. (osvetljene tipke, več gumbov, ekran...)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.155
4.132
113
Logitech dinovo oz ostale logitech s tehnologijo "PerfectStroke" .. ni pa poceni!
evil.gif

Sicer pa so meni najboljše stare tipkovnice na "stikala" .. mam dve doma in ne menjam za nič! Stvar se ne more uničit, tipka se sicer glasno ampak feeling je čisto taprav.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ok, se popravim, pri normalni uporabi, še js osebno nisem srečal tipkovnice, da bi tipka zaštekala. Pa sem imel že vsaj 5 različnih, poceni, potem v računalniški učilnici (večih), kjer so te poceni tipkovnice, pa vse ok delajo. Se pa seveda zgodi, tudi na dražjih (poglej npr. iphone 4)