Apple Magic Mouse

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pozdravljeni!

A kdo ve, je mogoče Apple Magic Mouse uporabljati v Windows 7, pa da funkcionira vse tako kot treba?

Čeprav ne maram Appla, je miš enostavno zakon, da se kaj takega spomni Logitech bomo pa tudi še čakali 100 let
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kaj ti je pa v bistvu tako všeč na funkcionalnosti? Preden izvedeš "magični trik" s prsti, bi na navadni miški že trikrat pritisnil kako tipko.

Kar se Logitechovih novosti tiče, pa - free spin wheel recimo. Na nobeni miški ne moreš tako dobro navigirat po dolgih straneh.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
in kaj je ta magic mouse tako poseben? nisem je sicer probal, vendar se mi zdi, da bi se od zacetka kar cudno pocutil, ce nebi klikalo..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj to je... zadeva oponaša funkcionalnost trackpada, ampak kar se mene tiče je trackpad samo ne preveč posrečen nadomestek za miško.

Stokrat raje delam z miško kot pa s trackpadom na prenosniku.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Vzame najboljše lastnosti multitouch trackpada (ki ni primerljiv z navadnimi) in navadne miške ter jih združi v enem izdelku. Dejansko ima takšna miška ogromen potencial (dejansko funkcije trenutno omejuje le software). Zame trenutno še ne pride v poštev, ker je premalo prilagodljiva... ko se bo pa dalo poljubno nastavljati gestures, bo pa definitivno dobra izbira.

PS: Ti si recimo omenjal logitechov free spin wheel.... pri magic mouse se da na popolnoma enak način navigirat po dolgih straneh... pač je ta wheel programsko narejen (pospeševanje in trajanje spina je odvisno od hitrosti geste). In to je le en primer, kakšne zmožnosti ima "prazna" miška.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne vem no... mogoče sem preveč "old school" že.

Enako kot tapkanje po iPhoneu. Včeraj smo skoraj zleteli s ceste, ko je kolega (voznik
bonk.gif
) želel prevzeti klic. Enostavno moraš preveč pazit, kam pritiskat (pri normalnih telefonih samo zatipaš tipke).

Input naprave po mojem mnenju MORAJO imeti taktilni feedback, sicer so počasne in okorne. Primerjaj on-screen tipkovnice in primerljivo velike hardwareske. Razlika je ogromna.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj
Če bi tako miško naredu recmo Microsoft al pa kakšni manj znano podjetje jo nebi noben kupu. Ker pa je Apple se kupi vse. Torej ni trik v uporabnosti ali v tem ali je dobra ali ne.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če bi tako miško naredil Microsoft (neznano podjetje?!) bi jo po mojem mnenju kupilo več ljudi, saj je trg veliko večji od applovega... sicer je pa težko govoriti, dokler stvari ne sprobaš. Jaz je recimo še nisem imel v roki in govorim le tisto, kar uporabniki pravijo...

@Jernej: ja... iphone je za slepo upravljanje res neuporaben. Ampak tam moraš vedeti, kam tapkaš... pri tej miški je pa važno samo, kako...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Če bi tako miško naredu recmo Microsoft al pa kakšni manj znano podjetje jo nebi noben kupu. Ker pa je Apple se kupi vse. Torej ni trik v uporabnosti ali v tem ali je dobra ali ne.

To ni res.
grims-1.gif

Prvo reč, ki jo pri novokupljeni jabuki zavržem v predal, je njihova miš. Enooka je šla v predal, Mighty Mouse je letel v predal, pa tudi nov bo, če bo blentav.
Od Microsofta je pa res edina stvar, ki bi jo od njih kupil, miš.
evil.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Probal v štacuni in je bil prvi občutek slabši kot na steklenem trackpadu. Po plastiki prsti slabše drsijo, zato mi večprsta gestikulacija ni šla najbolje od rok. Bomo videli, mogoče kdaj kasneje...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ne vem no... mogoče sem preveč "old school" že.

Enako kot tapkanje po iPhoneu. Včeraj smo skoraj zleteli s ceste, ko je kolega (voznik
bonk.gif
) želel prevzeti klic. Enostavno moraš preveč pazit, kam pritiskat (pri normalnih telefonih samo zatipaš tipke).

Input naprave po mojem mnenju MORAJO imeti taktilni feedback, sicer so počasne in okorne. Primerjaj on-screen tipkovnice in primerljivo velike hardwareske. Razlika je ogromna.

Površno bereš opise. Magic Mouse ima normalen feedback kot vse druge miške, vendar ima samo en gumb - celotna miška je ta gumb. Torej gre ravno tako za fizično klikanje in stvar deluje super. Ravno tako je super scoll, ki ga lahko izvajaš z vlečenjem prsta po celotni površini. Miš sem sprobal v Minhnu in je res zakon, edini problem (na žalost velik
frown-1.gif
) pa bo verjetno ergonomija, ker je miška zelo nizka, sicer pa je na moji top-listi.

Kar se tiče Logitechovega free-spina pa se mi osebno zdi to ena najbolj brezveznih funkcij, ker je kontrola preslaba. Sploh pa je tale kolešček, ko je postavljen v normalen način delovanja, zelo čuden in neprijeten za uporabo. Sam imam Logitech G5, pa še ta ima precej čuden scroll kolešček. Skratka, kar se tiče scroll koleščkov je Microsoft daleč pred Logitechom, saj so njihovi veliko bolj natančni in prijetni za uporabo.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj
Mislim da so celo rekli, da ne moreš pritisniti desnega in levega gumba naenkrat pri tej mogočni miški od Appla.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Da pa na iPhoneu ne znaš "slepo" prevzeti klica pa res nevem kaj mora biti s tabo narobe...
shocked-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Mislim da so celo rekli, da ne moreš pritisniti desnega in levega gumba naenkrat pri tej mogočni miški od Appla.

Seveda ne, ker gre v bistvu samo za eno stikalo (ki sicer ni navadno). Miška zazna ali si jo pritisnil na levi ali na desno strani ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Kaj ti je pa v bistvu tako všeč na funkcionalnosti? Preden izvedeš "magični trik" s prsti, bi na navadni miški že trikrat pritisnil kako tipko.

Kar se Logitechovih novosti tiče, pa - free spin wheel recimo. Na nobeni miški ne moreš tako dobro navigirat po dolgih straneh.

Z Magic Mouse prav tako lahko na zelo enostaven nacin navigiras po dolgih straneh... Deluje enako dobro kot Logitech MX Revolution ... samo da pac ni s kolesckom ampak s slide-om ...
smile-1.gif
... Poleg scrollanja po dolzini MM omogoca tudi scrollanje po sirini ...

Edino ergonomicna pa res ni tako, kot Logitechova ...