Apple iTunes account in odtegnjen denar iz kartice

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
LP! Na Macu sem nujno moral registrirat iTunes account da sem lahko updatal novi MacOS... skratka ni to bistveno... pri registraciji so me prisilili da vpišem not tudi podatke o kreditni/debetni VISA kartici in ok, sem jih vpisal za primer če bi kdaj kaj kupil... no danes pa gledam izpisek debetne kartice in vidim da so mi odtegnili 1,98€ in sicer VP 07.01.2016 ITUNES.COM/BILL. Je komu jasno kaj je to za en hec? Namreč tudi če grem zdaj v account in pogledam pod zadnje nakupe/naročila le teh ni (There are no orders associated with this account that were placed in the past 90 days.). Skratka nič nisem kupil ali potrdil... Hvala

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Tudi pri ostalih ponudnikih je običaj, da ti ob registraciji odtegnejo nek minimalen znesek, zaradi preverbe. Tega seveda dobiš povrnjenega. V tem primeru verjetno v obliki dobroimetja ali sprostitve te postavke? Podobno, kot ti npr. avtorizacijo izvede Hoferjeva črpalka.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Prvo kot prvo je iTunes account ampak AppleID. Če se registriraš preko računalnika se mi zdi, da res ne spusti mimo brez kreditne kartice.

Za i naprave pa je rešitev taka, da greš v AppStore in "kupiš" katerokoli Free aplikacijo. Potem pa ko te vpraša za AppleID narediš novega. Tam spusti mimo. Morda se da enako na Macu, če ne greš v update ampak najprej potegnit dol eno free aplikacijo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Prvo kot prvo je iTunes account ampak AppleID.

Ja, AppleID. Registriran brez kartice
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Prvo kot prvo je iTunes account ampak AppleID. Če se registriraš preko računalnika se mi zdi, da res ne spusti mimo brez kreditne kartice.

Za i naprave pa je rešitev taka, da greš v AppStore in "kupiš" katerokoli Free aplikacijo. Potem pa ko te vpraša za AppleID narediš novega. Tam spusti mimo. Morda se da enako na Macu, če ne greš v update ampak najprej potegnit dol eno free aplikacijo.

Tudi preko PCja lahko kreiras racun brez uporabe placilnega sredstva ...

https://support.apple.com/en-us/HT204034

http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=22323

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem tudi na novo namestil sistem in updejtal brez kartice.

sem pa kak mesec nazaj dobil spam email, kjer so me hotel nategent, da vpišem vse žive podatke.
Mail je zgledal zelo pristno sem res kliknil. Alarm se mi je sprožil, ko me ni naprej spustilo brez vpisa kartice. Potem sem začel malo bolj gledat in videl, da gre za nateg.
Mamicu jim j...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ne vem točno kaj in kako sem počel, ampak enkrat se spomnim, da nisem imel te opcije "none" (mogoče nisem imel izbrane države, ne vem...) in sem tudi jaz vpisoval kartico. Naj pa bi ta opcija vedno bila, ja
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nihče me ni nategnil.... pač ko si v tem novem MacOS-u drugače ne spusti skoz...