Apple iPhone XR, XS, XS Max

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ne ga prosim fantje srat s temi forami kaj boš pridobil iz 6s na X...marsikaj, primerjat z SE pa je bedarija ker ni v isti grupi telefonov.

Dela pa vse dobro ja. Sicer pa vsakomur svoje, X dela take portrete, da se 7plus skrije, po vašem pa je vse eno isto sranje. Kje je šele 6s.

Da je razlika tudi v displayu so pa tako verjetno buče. Pa brezžičnega polnjenja tudi ne rabiš. Pa face id ne rabiš, home button je super, če je tam.

Malo za hec, malo pa za res. Če rabiš, da v osnovi vse dela, potem pač ne menjaj. Spraševat v smislu kaj pridobim je pa bedarija. Mohoče pa ravno ti ne pridobiš ničesar - te ne poznamo in ne dihamo s tabo, ampak v glavnini boš peidobil OGROMNO.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Za mojo uporabo ne pridobim nič. mam oba doma, lahko uporabljam katerega hočem. pa še manj se sekiram za SE, fuknem ga v kavbojke prednji žep, brez bojazni, da ga bom zlomu, ko se počim na rit v gostilni, gre v srajčni žep, ne vleče srajce nič, gre v kolesarsko majco, sploh ne veš da je tam, itd. ma pa X res boljši fotkič. Ampak z telefonom slikam izjemoma, če ni drugega fotkiča pri roki. še enkrat povdarjam, za moje potrebe, nekdo drug ima lahko drugačne potrebe.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
No potem pa ti in tebi podobni ne sprašujte bedarij. Kaj boš pridobil...ti ne bi pridobil ničesar četudi bi imel nokio 3310. Pa še baterija bi ti fajn zdržala.

Mislim...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Zaenkrat mi moja 6 se zvesto sluzi, vendar bom sedaj res menjal. Kakor sem gledal, se mi optimum zdi XR. Oled zaslona pomoje ne rabim, med 3 in 4gb spomina pa tudi verjetno ne bom opazil razlike. Telefon rabim za poslovno rabo (maili, skype, pogovori), tako da nisem nek ful zahteven uporabnik. Torej, xr, mnenja za/proti?
Aja, to seveda pomeni, da bom prodajal 6, nosen v etuiju, mislim da nima niti praske, baterija bi lahko bila malo boljsa ampak ni sile, tako da ce je kaksen interesent v parih tednih...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Sem bil v podobni dilemi in na koncu vzel lanskoletni x. Pridobil ogromno, se pa zavedam, da bi z novimi x-i dobil še kakšen % več. Cena je bila tu odločilnega pomena.

XR-a jaz ne bi vzemal zaradi (enojne) kamere, fotkič pa rabiš tudi, če si poslovni uporabnik. V tem primeru mi je 1. gen X boljša

Edit: in po mojem mnenju se apple tega zaveda, zato pa je iPhone X umaknil iz redne prodaje. Ampak ga še lahko dobiš...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Pa ravno za fotica ne vem. Za to kar jaz kdaj poskljocam mi je tud ta na 6 cist ok, tako da domnevam da xr je precejsen preskok na boljse?

• Všeč mi je
Reactions: marjan

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Precejšen je res, celo ogromen kar se tiče HW Če pa uradno nekje še ujames X 1. gen., pa ne boš falil. Vzami.

XR pa zgleda da bo res best buy ja...so pa zato umaknili X

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
X lahko dobim, kaksna je pa razlika med x ta ki je sedaj zunaj in tem xr, ko bo zdaj na voljo, sori sej vem da lohk poguglam...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eno vprasanje na hitro, kaksna je razlika med X 1. gen in X nevem katere generacije? A ni X pac X in je to to? :rolleyes:

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Ur ne kupujte vsaj teh applovih ne ker so totalen bullshit po enem letu in pol 2 sport sama od sebe zaklenila po sw updajtu. Nemoreš je spravit v DFU, ker ni kabla oz. dongla kupit za manj kot 120 Eur in imaš lep ceglček ki ni nič vreden teh zaklepov ur je očitno ogromno, vse z namenom da kupiš 3 ali 4. Vglavnem to je totalen fail.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
519
174
43
Pri XR ni zanemarljivo tudi to da ima še vedno isto PPI gostoto pixelov kot iphone 4 iz 2010...Malo boli, da ti prodajajo nov Iphone po taki ceni (pri nas gotovo blizu 800€) s tako resolucijo. Ampak treba je bilo naredit razliko, da je XS bolj privlačen.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
X je pac ta prvi, ki je sedaj zunaj, ta novi bodo pa ce se ne motim xr, xs in xs max.
No saj zato pa se mi je cudno zdelo zakaj se butasto pogovarjamo o nekih generacijah X-a, X je X, XS je XS, XR je pa XR .. Sem mislil da je bila kakšna sprememba znotraj modela X tekom generacije...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Ur ne kupujte vsaj teh applovih ne ker so totalen bullshit po enem letu in pol 2 sport sama od sebe zaklenila po sw updajtu. Nemoreš je spravit v DFU, ker ni kabla oz. dongla kupit za manj kot 120 Eur in imaš lep ceglček ki ni nič vreden teh zaklepov ur je očitno ogromno, vse z namenom da kupiš 3 ali 4. Vglavnem to je totalen fail.

Jaz veselo uporabljam še prvo in mi dela super. Bom verjetno sedaj šel na nov model.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija

Ura je zakon! Deluje brez kakršnih koli problemov po vsakem updatu. Če maš ti problem z njo ne moreš generalno rečti, da so bullshit. Jaz sem z njo zadovoljen.

• Všeč mi je
Reactions: Jest in Guinness

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
Kot da bi najstnice spraševal, kaj pridobim..itak pa vse gledajo telefone nad 800 €, pridobijo pa itak nič, mogoče več slik na sekund. Psihiatrija.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Kot da bi najstnice spraševal, kaj pridobim..itak pa vse gledajo telefone nad 800 €, pridobijo pa itak nič, mogoče več slik na sekund. Psihiatrija.

Lepo, da si prišel pogledat v temo in podat svoje mnenje. A drgač ti si za partizane al ta bele, k smo že ravno off topic?

Kot rečeno, jaz imam še vedno šestico in mi dela super, je pa ratala že malo počasna in si bom po 5 letih (s svojim denarjem, ne tvojim) kupil novega. Glede na to, da bom vesel, če mi bo ta nov zdržal pol toliko kot mi je šestica bom zadovoljen.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Sajkek je ornk mačo, kaže to tudi v drugih temah.

Jaz načeloma telefon menjam na dve leti, pogoj mi je pa dobra kamera (zaradi mularije).