APPLE i-MAC

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Torej...
Danes sem bil v Media Marktu in cedalje bolj sem navdusen nad Apple racunalniki.
Kako je s kompabilnostjo teh zadev, je drugacen samo operacijski sistem ali so vsi programi drugacni
rolleyes-1.gif

Koliko sem se malo igrackal se mi zdi dokaj v redu zadeva...
cool-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nekateri programi so "enaki" nekateri pa različni ampak več ali manj se za vse najde dobra alternativa.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Vsi programi so drugi.
Je pa možnost instalacije Windows z vsemi njegovimi programi:
- ločeno (poženeš Mac OS ali Windows)
- Windows "pod" Mac OS (Windows in njegoci programi laufajo "v oknu").

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
potem ce ti kdo poslje recimo nek dopis v Wordu ga ne mores odpret ce nimas nalozenih Windowsov?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Lahko ga odpreš, samo ne z office programjem (word, power point...) ampak nekim drugim narejenim za Mac OS. Pravtako lahko pozabiš na 90% špilov (če bi slučajno želel), ki laufajo na windowsih, ker na Mac OS ne delajo. Pa kaki specifični programi , kot so programi, ki se uporabljajo na faksih, firmah itd.. na Mac OS ne delajo. Jaz mam sicer Hackintosh (PC, ki ima naložene predelane Mac OS) z Leopardom v10.6 , pa ga res redko zaženem...Ni ga čez windows 7
grims-1.gif

http://lifehacker.com/5277207/windows-7-versus-mac-os-x-leopard-the-feature+by+feature-showdown

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne moreš ga odpret, če nimaš programa za to. Program pa je lahko:
- Word Viewer
- Word sam
- OpenOffice
- omenjeni Windows s vsemi svojimi programi
- ali še kaj (ne vem napamet vseh programov za Mac...
wink-1.gif
)

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Wordov dokument z Mac OS (Apple računalniki) prej prebereš kot z Windows http://jonas.blog.siol.net/2007/02/05/prvi-vtisi-o-visti/

sicer pa če rabiš Word, Excel, ..... si lahko namestiš Office za Mac OS
Ampak pri Apple-ih je problem ker se težje dobi kakšne piratske (shekane in skrekane) verzije programov. Je pa dosti brezplačnih programov (dobra alternativa).

No pri Windows pa so večinoma ''brezplačni'' (piratski)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Imam že skoraj 5 let iMaca in sem zadovoljen! Sicer mam še ono prvo serijo ko so bili beli in zadeva piči... Sicer sem bolj ali manj na Windowsih saj se MacOS-a nikakor nisem mogel navadit... Drugače pa za običajno delo ni težav, dela vse tako kot mora...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
apple je največji šit.... poleg tega so še zelo kvarljivi...

če ti bi rad primerno alternativo uporabljaj ubuntu ali fedoro, lahko pa maš dual boot, ki lepo dela, ne pa da folk apple kup, potem pa pararelse gor z winsi fura in ima težave z različnimi zunanji bluetoothi ali pa usb devici..

skratka apple je krep od krepa...

bili so časi, ko je apple uporabljal IBM proce, ko so šli na intel so slabši od della, IBM, Hp ali Toshibe, narejeni (vsaj laptopi) so pa kap

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
"Jaz" sem na macu v parih mesecih skuril 2 diska :D Drugace pa za tisto, kar ga uporabljam (Final Cut Pro) je ok. Ima se nekaj funkcij, ki jih recimo pogresam v winsih, ampak to mi ne odtehta nakupa.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Dell, IBM, HP, Toshiba pa uporabljajo čigave procesorje?
bonk.gif

Še dobro da so diski v Appleu drugačni kot v PC-ju, da lahko vsaj za njihovo pokvarljivost krivimo Apple.
crazy1.gif

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Dell, IBM, HP, Toshiba pa uporabljajo čigave procesorje?
bonk.gif

Še dobro da so diski v Appleu drugačni kot v PC-ju, da lahko vsaj za njihovo pokvarljivost krivimo Apple.
crazy1.gif

Pa kaj boš razlagal, saj vidiš, da imajo eni na tem forumu konstantno gonjo proti Applu.
stupid-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Glede diskov verjetno leti name.. Niso nic drugacni, ampak na PC-ju mi je v toliko letih odletel samo en (pa se to v bistvu samo bad sektorji), v macu pa dva v tako kratkem casu. Sicer pa to ni moj problem.. Itak IT zamenja.. Samo podatke sem pa vseeno izgubil. In ne.. backup nekako ni mozen, ker kopirati ves HD material se nekam drugam ni ravno smotrno
wink-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
še enkrat razlika je v sestavi...

recimo dellov prenosnik in apple....

na plato je poselotejpan pr applu, medtem ko je pr dellu vse na šraufih, pa da ne govorim o palmrestih, ki se zvijajo pr applih itd itd... pa za disk vzet, miljon enih koplikacij da ga vn vzameš. itd.itd....

o tem govorim

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
praš v fmc serviserje...

če neb to vidu, nebi vrjel..... a veš kolk reklamaci majo o zvitih palmrestih, in tipkovnice ter ostali šit i ne samo to.. še deli hodjo po mesec in več...

skratka kap od kapi, kako jeftina roba je dana, medtem ko so hpji, delli in lenovoti perla proti tem jajcom... če bi šraufal bi vedel o čem govorim..

poleg tega se še zelo radi pregrevajo... fmc ma ogromno reklamacij glede na količino prodanih, če bi si jim dell tako kvaril, bi z viličarjem not vozil robo...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Reality, iMaca imam 4 leta, gori noč in dan, sicer sem takoj na začetku menjal disk 250GB za 500GB in še ni bilo niti ene samcate okvare. Prijatl je tudi iMace preko firme svoj čas prodajal in je vsega skupaj imel eno reklamacijo. Torej ne posploševat da se iMaci kvarijo ker se ne. Tudi od prijatlov ki smo jih nakupili se še nikomur ni pokvaril. Je pa res da ga vsako leto s kolegom razstavima ter lepo spihama ven prah ki se nabere. To je to.

Lp

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Miljon komplikacij za vzet disk ven na MacBooku? S tem si pa dokazal svoje poznavanje, bravo. Novi unibody ga ima pod baterijo, pri starem pa je potrebno odtegniti štiri vijake prav tako pod baterijo. Cela znanost, se strinjam.
grin1.gif