Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
P.S. Ker predvidevam, da boš nadaljeval z bebavimi replyi in se branil in razlagal svoj prav, ti že vnaprej povem, ne bom sodeloval v "debati"
Ja pa nimas dovoljenja za uporabo frekvence... to je izvirni greh. Ce ti nabijes navidezno bazno v omrezje in mas premocen Tx bos motil omrezje operaterja ki deluje na teh frekvencah. In ja to se opazi v roku pol ure, ce pa te iscejo pa takoj. In pol prvo operater poslje kombije ven pol pa se APEK. To je kar se tice same "zlorabe" frekvence. zdej ce bi ti dejansko izvajal prisluhe pa bi se se kdo drug vkljucil.Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
Apollo, happy birthday
Kaj se zgodi potem, ko je kombi pred tvojo bajto? Kdo potrka? Imajo podlago, da zaplenijo zadevo? Kaj ce imam podjetja, ki razvija opremo za GSM?
Citat:
Apollo8
.....Ampak kot pravim, meni se je pri ideji zataknilo =) ce pa bo kdo kdaj kaj podobnega delal pa bi si z veseljem ogledal izdelek oz. z njim sel na kavo pa da malo razlozi kako se je lotil zadeve.
Ce nabijes navidezno bazno. Ce pasivno spremljas, sniffas sifriran prometi in ga potem varne nekje razbijas je moznost najbrz veliko manjsa. Legalnost tega oz. nelegalnost itak ni vprasljivCitat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja pa nimas dovoljenja za uporabo frekvence... to je izvirni greh. Ce ti nabijes navidezno bazno v omrezje in mas premocen Tx bos motil omrezje operaterja ki deluje na teh frekvencah. In ja to se opazi v roku pol ure, ce pa te iscejo pa takoj. In pol prvo operater poslje kombije ven pol pa se APEK. To je kar se tice same "zlorabe" frekvence. zdej ce bi ti dejansko izvajal prisluhe pa bi se se kdo drug vkljucil.
10 sedaj. Pomisli 5 let nazaj, kako tezko je bilo nekaj narediti... potem so pa cene padle, CPU/GPU computing hudo narastel, pa tudi cedalje vec pomankljivosti je najdenih. Vsak standard je vsaj na neki tocki luknjav, namenoma ali nenamenoma. In ce se en standard/postopek uporablja cez neko daljso obdobje, so tezave za vogalom.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sam sej ves - ce si v necem dober, te nihce ne bo odkril, tko da vprasanje koliko jih je med nami....jaz ze kako leto vedno nosim alu-čepico da ne morejo izvesti daljinskega prisluha moji celici v glavi....
Ne glej, osebno dvomim, da če odmisliva ljudi, ki delajo pri operaterjih in imajo tudi določene notranje informacije, da imamo v sloveniji morda 10 ljudi, ki bi bili sposobni sam izvest nekaj podobnega navidezni bazni.
Sam sem imel par let nazaj ideje, da bi iz cistega dolgcasa sestavil kaj takega pa dlje od ideje nisem prisel, ko sem pomislil kaj vse bi moral narediti. Poleg tega upostevaj, da slej ali prej necesa verjetno ne bi znal... Ampak kot pravim, meni se je pri ideji zataknilo =) ce pa bo kdo kdaj kaj podobnega delal pa bi si z veseljem ogledal izdelek oz. z njim sel na kavo pa da malo razlozi kako se je lotil zadeve.
Se pravi, ce bi se malo resno zavzel, steral obveznosti (um, zeno) stran, prebral kako literaturo, bi lahko to sam naredil?Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Mislim lej, jaz mam srednjo stromarsko, ki sem jo tudi precej uspesno opravil nato pa se nekaj let usposabljanj v tujinir avno s tega podrocja pa se sam sebi vseeno zdim malce prekratek.
Sicer paja, pasivni rpisluh je veliko tezje odkriti... Ce pa ze pa naredi eno anteno za mini link, jo postavi na pot linka in bos mel nesifriran snop komplet komunikacije preko bazne postaje. Pa bo se vedno tezko razbijat pa skupaj sestavljat.
Podobno je bilo na slo-techu, ko so porocal o teh dosezkih - mislim da je bil cilj dobaviti ustrezno DIY opremo za ceno pod jurja USD.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Pa saj vidis, vedno se jih nebroj oglasi da je to itak cist easy pol pa kr nobenega ni ko se bolj konkretno zacnemo pogovarjat.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
http://slo-tech.com/novice/t483684
petek, 16.9. ob 19h - Pipini odprti termini - "Security in landline and wireless telephony"
Mogoče pove kaj zanimivega na to temo.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja lahko ga vprašamo kako je američanom med OI v atenah uspelo na AXE naloziti kodo s katero so lahko poslusali vsako komunikacijo ki je sla cez. In tega ni uspel ugotoviti niti en sistemc pi operaterju. =)
Ampak zna biti zanimivo... a se te zadeve snemajo? Namrec verjetno ne bom mogel priti.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja lahko ga vprašamo kako je američanom med OI v atenah uspelo na AXE naloziti kodo s katero so lahko poslusali vsako komunikacijo ki je sla cez. In tega ni uspel ugotoviti niti en sistemc pi operaterju. =)
Ampak zna biti zanimivo... a se te zadeve snemajo? Namrec verjetno ne bom mogel priti.