Aplikacija nima pravice zapisovati na SD kartico

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Imam Samsung galaxy S 4, 3 dni nazaj se mi je namestil Android 4.4.2 Kitkat.
Od takrat dalje mi za eno aplikacijo javlja, da nima pravice zapisovati na SD kartico. Na lokalni pomnilnik telefona lahko.

Kje se nastavijo te pravice?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
ne moreš

4.4.2 je zjebal sceno in samo še sistemske aplikacije lahko pišejo na sd kartico. zahvali se googlu.

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
ne morem verjeti, kaj Google briga moja Sd kartica

bolj logično bi mi bilo obratno, da samo sistemske aplikacije lahko pišejo lokalno...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
google hoče naredit red, ker aplikacije vsepovsod po svoje pacajo in nesnaga ostane tudi, ko aplikacijo odinštaliraš. torej je logično, da lahko pišejo sistemske aplikacije, ostale pa ne.

torej ne, ne bojo popravili, kvečjemu še bolj zaostrili bojo. popraviš lahko samo sam z rootanjem.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
ne moreš

4.4.2 je zjebal sceno in samo še sistemske aplikacije lahko pišejo na sd kartico. zahvali se googlu.

To ni povsem res.

Citat:
/.../
For example, the app with package name com.example.foo can now freely access Android/data/com.example.foo/ on external storage devices with no permissions.
/.../

Multiple external storage devices

Starting in Android 4.4, multiple external storage devices are surfaced to developers through Context.getExternalFilesDirs(), Context.getExternalCacheDirs(), and Context.getObbDirs().

External storage devices surfaced through these APIs must be a semi-permanent part of the device (such as an SD card slot in a battery compartment). Developers expect data stored in these locations to be available over long periods of time. For this reason, transient storage devices (such as USB mass storage drives) should not be surfaced through these APIs.

The WRITE_EXTERNAL_STORAGE permission must only grant write access to the primary external storage on a device. Apps must not be allowed to write to secondary external storage devices, except in their package-specific directories as allowed by synthesized permissions. Restricting writes in this way ensures the system can clean up files when applications are uninstalled.

Vir: http://source.android.com/devices/tech/storage/

Na kratko: aplikacije še lahko vedno pišejo po SD kartici, AMPAK le v svojem peskovniku. Torej ko izbrišeš aplikacijo se lahko enostavno pobrišejo tudi vsi fajli, ki jih je ta aplikacija nasmetila.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik nadebudnez pravi:
ne morem verjeti, kaj Google briga moja Sd kartica

Google bi rad da tvojo SD kartico vržeš v smeti in uporabljaš njihove storitve v oblaku. Zakaj rabiš gigabajte prostora na SD kartici če pa lahko uploadaš vso svojo kolekcijo na play music in si sproti predvajaš glasbo z interneta. Rabiš prostor na telefonu za slike? Bodi no resen, google+ ti vse tvoje slike in videote hrani v oblaku! Praviš da nimaš neomejene količine podatkov, nisi vedno v območju z dobrem signalom in da pol njihovih storitev tako ali tako ne deluje izven amerije? Tvoj problem, kaj pa ne živiš nekje kjer lahko izkoristiš googlovo popolno vizijo, ne pa da se moraš ukvarjat s barbarskimi sd karticami
smile-1.gif

Malo za hec ampak ne daleč od resnice. Tale googlova poteza je res ena izmed bolj neumnih in še najhujši google fanatiki jo bolj težko zagovarjajo. Kot da bi Microsoft v rekel, office lahko shranjuje samo v C:\Office, Photoshop samo v c:\Photoshop, Windows Explorer samo v c:\Windows...bedarija skratka.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Kaj pa vem, jaz pa tole kar podpiram. Zakaj bi pa imel več kot eno mapo za vse podatke aplikacije? Samo zato, ker je programer len pri vzdrževanju reda?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.507
5.054
113
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:Kot da bi Microsoft v rekel, office lahko shranjuje samo v C:\Office, Photoshop samo v c:\Photoshop, Windows Explorer samo v c:\Windows...bedarija skratka.
Microsoft je pravzaprav to že pred časom "rekel". Mislim, da prvič z Windows XP. Navadni uporabnik (ni administrator in nima dodatnih pravic), lahko zapisuje samo v svoj profil (npr. C:\Users\Uporabnik\). Res pa je, da se potem ne vtika, kako aplikacija poimenuje svoj imenik in ali serje po imeniku druge aplikacije.

boy36

Zelenc'
17. maj 2009
10
0
1
Ja ampak res ,kaj njih briga moja kartica.Je pa zanimivo ,da imajo nekatere app še vedno normalen dostop do SD.Večji problem so nekateri fotoaparati (Camera FV-5) noče shranjevati na SD ,medtem ko original fotoaparat normalno shrani. podoben problem je pri app AlpineQuest,ki je od sedaj neuporabna ,ker zemljevide se ponavadi zaradi velikosti shranjuje na SD. Navigacija IGO ,če jo imaš na SD sedaj ob vsakem zagonu ,hoče da jo ponovno nastaviš. itd......Sicer pa upam ,da bodo razvijalci našli način ,kako zaobiti tole.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Na kratko: aplikacije še lahko vedno pišejo po SD kartici, AMPAK le v svojem peskovniku. Torej ko izbrišeš aplikacijo se lahko enostavno pobrišejo tudi vsi fajli, ki jih je ta aplikacija nasmetila.

je res, ampak trenutno malo manj relevantno za "naše" probleme

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Z izjemo multimedije, naštej en primer, kjer moreta dve aplikaciji pisati v isto mapo. Čisto vse aplikacije lahko še vedno obratujejo normalno, ampak pač shranjujejo podatke v lastno mapo in ne kar na root SD kartice.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
saj se razumeva no

še vedno pa je treba večino aplikacij predelat, da se bodo lepo obnašale. multimedija je sicer glavni razlog za potrebo po dodatnih sd kartricah...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Z izjemo multimedije, naštej en primer, kjer moreta dve aplikaciji pisati v isto mapo.

File managerji morajo pisat v mape ki niso v njihovi lasti.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Je kaj novega pri tem? Se še vedno ne da pisati aplikacije na SD kartico. Namreč, našel sem tablico z original dodatno baterijo, ki podaljša avtonomnost baterije, vendar je ta tablica samo v 16GB verziji. Gor ima nameščen Android 5.0