APEK poročilo za Q1

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
kdo je že napovedoval nenormalno rast Tušmobila?
wink-1.gif

Apek poročilo Q1 2011

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Vsaj po mojih informacijah se je delež uporabnikov povečevati začel v obdobju April-Maj, sedaj gre pa le še navzgor.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Zanimivo, da to poslušamo z vsako akcijo, ki jo da ven Tuš oz. to trobite tukaj gor vsak mesec, a dejstvo je, da je v obdobju zadnjega leta Tuš izgubil 0,3% naročnikov.

Nazadnje urejeno:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Zaključek te debate je gremo vsi na Si.mobil. Jaz se v tej temi ne javim več, ker nekateri imate res težave s TM.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
jaz nimam prav nobenih težav s Tušmobilom, kje si to videl? Samo dejstva so drugačna kot pa mnogi nabijate tukaj gor.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Res je, pri vsakem izdanem poročilu poslušamo ''tole poročilo ne zajema zadnje akcije, ki je je pričela ravno s koncem izdaje tega poročila''
rolleyes-1.gif
Nazadnje je bilo tako ko so dali ven brezmejne pakete. Sicer tudi mene čudi, da niso imeli večje rasti, očitno ljudje še vedno ne zaupajo njihovemu omrežju.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
jaz nimam prav nobenih težav s Tušmobilom, kje si to videl? Samo dejstva so drugačna kot pa mnogi nabijate tukaj gor.

Takoje tovariš Pakul, dejstva so sedaj drugačna;

Mobitel kot predator

Mogoča je stomilijonska kazen zaradi kršitev pri paketu Džabest

Mobitel je dve leti kršil pravila konkurence, ugotavlja urad za varstvo konkurence (UVK) v dopolnjenem povzetku relevantnih dejstev. Končna odločba o kršitvah bo napisana čez dober mesec dni.

Zaradi velike Mobitelove tržne moči in strategije pri uvedbi nizkocenovnega paketa Itak Džabest je predvsem močno upadla stopnja neto prehodov k drugim operaterjem. Z dodatno akcijo vezave naročnikov pri nakupu telefonov pa je Mobitel kršitve nadaljeval do novembra 2010.

Kaj vse je Mobitel delal narobe
1. Težava je v cenah, ki jih je zaračunaval svojim tekmecem za gostovanje. Te so preveč odstopale od drobnoprodajnih cen.

2. Z akcijami si je zagotavljal ekonomijo obsega, ki mu je omogočala obstoj na trgu.

3. Narobe je, da je naročnike pri prodaji telefonov vezal za dve leti, s čimer je prehod drugam postal ekonomsko neutemeljen.

4. S 24-mesečnim vztrajanjem pri paketu s cenami, nižjimi od stroškov, je zagotovil, da so bili ponudbi izpostavljeni vsi mladi uporabniki drugih operaterjev ob izteku vezave.

5. Po podražitvi Itak Džabesta je strankam omogočal prehode k drugim operaterjem, takrat že cenovno ugodnejšim, samo če so se oglasili v prodajnih centrih. Teh je 19, drugih prodajnih mest pa je 331.

6. Objavil je, da telefonske številke ob pretrganju naročniškega razmerja ni možno vnovič aktivirati najmanj pol leta, s čimer je ustvaril zavajajoč vtis, da prenosljivost številke ne velja.

7. Svojim naročnikom je zaračunaval uporabnino za subvencionirane telefonske aparate, kar je še ena ovira za prehod k drugemu operaterju.

Po tožbi Tušmobila gre do konca tudi Simobil
Mobitel lahko zdaj na dopolnjen povzetek dejstev odgovori v 45 dneh, sledila bo končna odločba UVK z globo. Ta lahko znaša 10 odstotkov vseh ustvarjenih prihodkov v času kršitve, torej do 126 milijonov evrov. V Mobitelu zadnjih ugotovitev UVK niso želeli komentirati, zapisali pa so, da so nedolžni.

Tušmobil, ki je s svojo prijavo tudi sprožil postopek pred UVK, je pred meseci (tik pred preiskavami pri njegovem lastniku Mirku Tušu) že vložil 86 milijonov evrov vredno tožbo zoper Mobitel. "Če bo treba, bomo šli do konca, saj nas doslej niso upoštevali," pa pravi prvi mož Simobila Dejan Turk.

Turk-Simobil pravi, da jih niso upoštevali, jaz pa pravim, seveda ne, ko pa niste imeli jajca
bonk.gif

VIR

Ajd
nahrung002.gif

Lp.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Spet kar neko bluzenje, tipično. WTF imajo veze tožbe iz ozadja pri letnih ali četrtletnih poročilih o številu uporabnikov?
bonk.gif

Moj point je bil samo, da vas je tukaj cela četica, kako bo Tušmobil v parih letih imel 30% trga (karikirano) a številke kažejo, da na letni ravni izgublja naročnike. Če tebe to potolaži neke tožbe iz ozadja, katere so vedno in v vseh branžah prisotne tudi ok. Pa ne ti men tovariš, če te bolijo številke oz. kar sem napisal. Ja?