Antenna: Planet 24 in Planet Šport

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Če bodo vpisali kot nov medij bodo s prenosom izgubili tudi DVB-T dovoljenje. In pridobitev vseh dovoljenj poteka od 6 do 12 mesecev.

To je sedaj po mojem končno stanje. Glavni cilj Planet TVja je bil čim hitreje pridobitev DVB-T licence, nato pa čim prej izgubiti pogoj, da morajo na tem programu oddajati 51% informativnega programa. To so dosegli.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Če bodo program zagnali ga bodo verjetno v začetku pomladne sezone (marec 2014). Jaz sem mislil, da bodo licenco poslali v večna lovišča, ampak kot kaže mislijo to odločbo uporabljati še naprej (glede na registracijo znamke Planet 24).

Nov razpis za DVB-T ni bil predviden, šele ta teden smo iz dokumentov SRDFja izvedeli, da se pripravlja razpis za še 4 DVB-T licence.

Razvid medijev (november 2013)
http://www.mk.gov.si/fileadmin...ember_2013_.pdf

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Hvala za link, ga tudi slučajno ne bi našel. No potem pa nisem dosti kiksnil z mojim datumom, samo obrazločitev je popolnoma drugačna (pišem popravek).
smile-1.gif

Ja, pripravo za tretji DVB-T razpis pa sem tudi jaz videl šele v sklicu 21. seje SRDF-ja. Me resnično zanima kdo vse se bo prijavil, ker imeti še dodatne 4 programe bo zelo zanimivo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Ali se bo TV3 Medias preimenoval v Pink SI ali pa se bo Pink SI potegoval za DVB-T licenco.

Tisti, ki so dobili na zadnjem razpisu jih polovica že več ne oddaja v DVB-T. Za mesec ali dva bo situacija v Mux C po mojem takšna: Pro Plus (Pop TV, Kanal A), Antenna (Planet TV, (Planet 24?)), Pink (TV3 Medias), Čarli (Čarli TV, Petelin TV, Golica TV).

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Verjetno te še tole zanima.

Podjetje Antenna TV SL je imela dovoljenja Antena 1, ki je vsebovalo DVB-T licenco.

TS media pa je imelo TV dovoljenje za Planet TV (ki ni imelo DVB-T licence).

1.2.2013 je TSMedia vstopila v lastništvo Antenna TV SL (postalo 49% lastnik). TSmedia je svojo licenco Planet TVja zavrglo. APEK pa je podjetju Antenna TV SL preimenoval licenco Antena 1 v Planet TV. Na kratko: Antenna je dala licenco, TSmedia pa opremo in zaposlene.

Mobisux

Pripravnik
18. avg 2007
456
0
16
Toliko pompa o DVB-T, ki ga nihče več ne gleda. A ima katera inštitucija v Sloveniji podatek o številu uporabnikov DVB-T signala?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik Mobisux pravi:
Toliko pompa o DVB-T, ki ga nihče več ne gleda. A ima katera inštitucija v Sloveniji podatek o številu uporabnikov DVB-T signala?

Še eden, ki nima pojma kako je še marsikje na podeželju.
A misliš, da je že povsod možna kabeljska ali IPTV - motiš se.
Že več kot 40 let je, ko sem se začel ukvarjati z antenskimi instalacijami (ljubiteljsko in ne profesionalno) in to problematiko še danes spremljam. Kdaj pa kdaj še izvedem novo ali obnovim staro instalacijo in imam kar problem pri iskanju ''dobre antene'', saj trgovci podobno razmišljajo kot ti - ''Kdo pa še danes uporablja TV antene, saj je že povsod kabelska in internet''. Vprašaj se : ''Pa je to res??????''
Pa še nekaj - tisti, ki imajo možnost spremljati tuje DVB-T so v času zatemnitve nekega programa na boljšem.
Naš SAZAS je v zatemnjevanju nekih športnih oddaj kar uspešen.

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Marsikje je žal nemogoče dobiti kabelsko ali IPTV. Edino TotalTV se lahko dobi povsod. Vseeno ni dovolj kvalitetna zamenjava za DVB-T, saj na TotalTV programi ne delajo, če pada sneg.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa kolk je starih mamc, ki jim je še na dvb-t preveč kanalov in s tisto bogo penzijo, je res metanje denarja čez okno za 30+€ za iptv.

sem tudi že mlajše slišal, da razmišljajo o odklopu iptv, ker jim je tistih par programov na dvbt za poročila in občasno kak film dovolj.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem odklopil siol 3 mesece nazaj in šel na dvbt. Informativni program in šport na Slo 1 in 2 v HD mi zadoščata, za vse ostalo pa je tu pirate bay.

Na leto bom pa prišparal za komplet ogrevanje stanovanja.

Mobisux

Pripravnik
18. avg 2007
456
0
16
Odgovori v stilu nimaš pojma o podeželju, marsikje, stare mame, jaz, ipd ... ne odgovarjajo na moje vprašanje. Koliko duš/hiš še uporablja dvbt za primarni TV signal?

Pokovc

Pripravnik
22. mar 2011
233
1
16
Veliko, vsaj tretjina in vedno več jih bo. Mogoče bodo vsa ta podjetja prišla k pameti.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Mobisux, določeni ne razumejo, da je odstotek uporabnikov DVB-T napram ostalim sistemov zelo mali in da se določenima medijskim hišam ne splača ( zaradi cene ) oddajat brezplačno v tem sistemu !

Pokovc: Glede tretjine pa si rahlo mimo vsekal
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
V DVB-Tju morajo programi plačati za oddajanje (okrog 15.000 do 20.000 €/mesec), pri IPTV pa internetni ponudniki plačujejo programom, da so lahko top programi v shemi (edino lokalci morajo plačevati za oddajanje).