Ankete po telefonu

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Zanima me če kdo ve kje se odjaviti anket po domačem telefonu, tedensko so klici iz raznih agencij ki delajo ankete preko telefona.

Mislm ne vem zakaj se mi doma to ni zgodilo niti enkrat v 10 letih, zdaj ko sem se pa preselil stalno kličejo, sicer so klicali že prej ker živim v isti hiši kot babica, in mi je parkrat pojamrala da težijo anketarji... ampak to zdaj ni več parkrat oz. 1 na mesec.... zdaj kličejo vsak teden po parkrat
bonk.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Jst mam troizmenski šiht in mi je isto najedalo, ker so klicali zmeraj, ko sem spal. Vsakič sem lepo prosil, če zbrišejo oz. označijo številko, da se je ne kliče. Neki časa, so trdili, da se to ne da, potem, da bodo probali, ... no zdej pa ne vem, a so mogoče zrihtal al ne, ampak, ne kličejo več tok.
Hudo pa je to, da že po mobitelih težijo. Npr., ko se prijaviš na maraton franja, spodaj piše, da s prijavo na maraton sodeluješ s kd družbo oz. neki tazga in tam, ko pustiš številko, te kliče baba 2 tedna po maratonu in teži glede zavarovanja in nevem kaj use...grrrrrrr.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.757
6.523
113
Dovolj je, da jim rečeš, naj tvojo številko umaknejo s svojih seznamov.

Če to ne zadošča, si zapišeš številko in jih prijaviš tržni inšpekciji in njihovemu ponudniku telefonije.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
med tem časom ko ste vi pisali odgovore so že spet klicali če imamo zavarovano hišo. En z "Murkovim glasom"
bonk.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Vse telefonske so iz telefonskega imenika Slovenije, torej če se iz tam izbrišeš, ne bo nobenega klica več
smile-1.gif

Ni čisto res, ker obstajajo še vse tiste baze, v katere se ljudje prostovoljno včlanijo. Najraje v nagradnih igrah v žnj oblikah.
smile-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Odjaviš se z imenika
zakaj bi se pa moral odjavit iz imenika
confused-1.gif

nočem bit kaznovan in nedosegljiv zarad težakov...
bonk.gif

po mojem mora obstajat kak drug način....

na zadnje sem popizdil, ko so me klicali ob 21:30 zvečer....sem vprašal če vejo kolk je ura, pa mi je prepotentna bejba na drugi strani "vljudno" odgovorila "jahh mi delamo do 22:00"
bonk.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ko imaš čas se javi in začni nakladat kolikor lahko...ne jo pustit da ti prekine...po par minutah te bo prosila ,če lahko zaključiš ker da ima omejen čas...ne pa odgovarjat na vprašanja...razglabljaj vprašanje in morebitne odgovore....nas ne kličejo več...zgleda ,da so si sami brisali našo cifro.

Se je oče razjezil in jim je začel naše izdelke ponujat..ni prišla ženska do besede.Samo je v penziji in jih je začel hebat.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
No ja, odvisno od kod kličejo... Za anketiranje so cifre iz telefonskega imenika. Za prodajo preko telefona pa ne vem od kod jih jemljejo. In to da nakladaš o eni drugi stvari kot pa o vprašanju, ni nič čudnega in ponavadi anketarji nimajo omejenega časa... Kajti ena normalna 3 minutna anketa, se pri upokojencih skoraj vedno zavleče v minimalno 10 min dolg pogovor o njihovih mladih časih, o vnukih, o nizki penziji itd... Sem imela že tudi eno uro dolg pogovor, pri anketi o turizmu (dve vprašanji, če kam potuje; če ne, zakaj ne in demografija). To da ni bilo seveda niti besede o sami temi anketiranja verjetno ni potrebno povedati. Tako da z nakladanjem ne rešiš ničesar. Treba rečt da naj izbrišejo iz baze (vsako podjetje posebej).

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Rabili bi do-not-call listo, kot jo imajo v ZDA. Če nočeš, da te kličejo anketarji, prodajalci, itd., se vpišeš na to listo, ki jo morajo upoštevati, sicer jim grozijo kar visoke kazni.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Mene so očitno izpisali...
"Delam anketo o... rabim tistega ki je imel zadnji rojstni dan" Jaz: "Trenutek, ga grem iskat" položim slušalko zraven telefona in jo pustim 15 minut.

Če pa kar začne z anketo pa: "Trenutek, nekdo mi zvoni na vratih" potem pa kot zgoraj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jaz sem odjavil stacionarni telefon, saj itak ničemur ni služil razen anketarjem pa DURSU.

Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Mene so očitno izpisali...
"Delam anketo o... rabim tistega ki je imel zadnji rojstni dan" Jaz: "Trenutek, ga grem iskat" položim slušalko zraven telefona in jo pustim 15 minut.

Če pa kar začne z anketo pa: "Trenutek, nekdo mi zvoni na vratih" potem pa kot zgoraj.

Jaz sem enako počel. Čez čas že dojame, da se ne boš vrnil.

Zdaj pa itak nimam več stacionarnega tel., ker ne vidim razloga, da bi ga imel.